Iedereen met een interesse voor de Boedhistische cultuur zal worden gefascineerd door dit tiendaagse avontuur naar het hart van Bhutan. Het enige land ter wereld dat zijn productiviteit meet in GNH: Gross National Happiness, ofwel bruto nationaal geluk. Ontdek afgelegen dorpjes en altaren in de bergen. Klim naar enorme hoogten en bezoek het Taktsang-klooster dat 900 meter boven de vallei tegen de bergwand is gebouwd. Ontdek je eigen geluk in de eeuwenoude cultuur van Bhutan.

Hoogtepunten van deze reis

Maaltijd op familieboerderij, Bezoek een familieboerderij in de Gangtey-vallei voor een kookdemonstratie en een traditionele maaltijd. Leer hoe je het pittige gerecht ema datshi (pepers met kaassaus) maakt en geniet samen met deze gastvrije mensen van de maaltijd.

Ontmoet een boeddhistische monnik, Ontmoet een Boeddhistische monnik en geleerde in de schilderachtige hoofdstad Thimphu. Hij vertelt over zijn dagelijks leven en het Boeddhisme en je leert meer over dit kleine koninkrijkje waar iedereen samen streeft naar geluk.

Wandeltocht naar het Taktsang-Klooster (Tijgersnest), Klim naar het Taktsang-klooster (Tijgersnest). Dit klooster bevat 13 relikwieën en is een van de heiligste bedevaartsoorden in de Himalaya. Dit is de plek waar Guru Padmasambhava in de 8e eeuw naar toe vloog op de rug van een tijgerin. Geniet onderweg van het spectaculaire uitzicht en daarna van de prachtige uitzichten vanuit dit klooster dat op 900 meter hoogte tegen de rotswand is gebouwd.

Reisschema - 10 dagen

Dag 1 Paro/Thimphu

Aankomst op eigen gelegenheid en transfer naar het hotel. Daarna schuif je aan bij het welkomstdiner, bezoek je monnikenschool Rimpung Dzong en maak je een oriëntatiewandeling door de stad.

Dag 2 THIMPHU/PUNAKHA

Ga via de Dochula-pas naar Punakha en geniet van schitterende uitzichten op de Himalaya en de wapperende gebedsvlaggetjes.

Dag 3 PUNAKHA

Dit is een dag vol ontdekkingen, met een bezoek aan Punakha Dzong en wandelingen naar Chime Lhakhang en Wangdue Phodrang. In de middag wandel je door rijstvelden en bossen naar Khamsum Yueley Chorten.

Dag 4 PUNAKHA/GANGTEY

Reis naar Gangtey en bezoek onderweg het dorpje Khewa. Bezoek 's avonds een lokale familieboerderij voor een kookdemonstratie en een traditioneel diner.

Dag 5 GANGTEY

Wandel naar het klooster Gangtey Goempa, waar de heiligste relikwieën van Bhutan zich bevinden. Bezoek daarna de dorpsschool, voordat je door de Phobjikha-vallei naar de Khewa-vallei loopt, waar we een oude tempel bezoeken en een offer brengen.

Dag 6 GANGTEY/THIMPHU

We rijden naar de hoofdstad voor een bezoek aan de National Library, het Chorten-monument en het Zorig Chusum-instituut, een kunst- en ambachtsschool waar we zien hoe studenten traditionele kunstvormen zoals houtbewerking, schilderen en pottenbakken beoefenen. Ontmoet een Boeddhistische monnik en geleerde en bespreek het Bhoeddisme en de Bhoeddistische levenswijze en de normen en waarden in Bhutan.

Dag 7 THIMPHU/HAA

Je rijdt via de Chelela-pas naar de Haa-vallei, een van de meest afgelegen en heiligste valleien in Bhutan. Onderweg loop je naar het nonnenklooster Kila Gompa, wat op een rotsachtige klif is gebouwd. Je rijdt verder naar de vallei en bezoekt Lhakhang Nagpo (Zwarte tempel) en Lhakhang Karpo (Witte tempel).

Dag 8 HAA/PARO

Terugkeer in Paro en bezoek aan de ruïnes van het fort Drukgyal Dzong.

Dag 9 Paro

Maak een stevige klim naar het Taktsang-klooster (Tijgersnest), het meest heilige bedevaartsoord in de Himalaya. Het klooster is op 900 meter hoogte tegen de rotswand gebouwd en het uitzicht is adembenemend. Bezoek daarna de Kyichu Lhakhang-tempel en de lokale boogschietbaan.

Dag 10 Paro

Vertrek wanneer je wilt. Transfer naar luchthaven inbegrepen.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door