Ervaar Yellowstone in zijn volle glorie tijdens deze zesdaagse expeditie met National Geographic. De winter is de perfecte tijd van het jaar om enkele van de indrukwekkendste wilde dieren te spotten die in dit nationale park leven – zoals bizons, elanden, zwarte beren, Canadese lynxen, coyotes en grizzlyberen.

U verkent de schitterende omgeving samen met een bekende fotograaf van National Geographic en verblijft in een aantal van de charmantste accommodaties die de regio rijk is.

Hoogtepunten van deze reis

Een bezoek aan de Lamar Valley, waar u meer te weten komt over een door National Geographic gesteund onderzoek naar de herintroductie van wolven in het park en tijdens een safari op zoek gaat naar deze mysterieuze dieren

Een ontmoeting met een bekende wildlife-fotograaf, die u meer vertelt over zijn ervaringen als fotograaf voor National Geographic

Verkenning van de verste uithoeken van Yellowstone in verwarmde sneeuwbussen en een bezoek aan bekende bezienswaardigheden als Old Faithful op momenten dat er geen andere bezoekers aanwezig zijn

Reisschema - 6 dagen

1 Bozeman, Montana/Gardiner

We reizen vanuit Bozeman naar ons hotel net buiten Yellowstone National Park. In de avond wacht u hier een welkomstreceptie en diner. (D)

Accommodatie: Best Western Plus by Mammoth Hot Springs

2 Mammoth Hot Springs, Wyoming/Lamar Valley

Vandaag staat een bezoek aan de Lamar Valley op het programma, een uitgestrekte vallei met glooiende graslanden en schitterende vergezichten. Hier werden in 1995 de eerste wolven uitgezet in het park. Met een speciale telescoop speurt u de kuddes elanden en bizons af naar coyotes, adelaars en – uiteraard – de mysterieuze wolf. Na de lunch ontvangt een bekende wildlife-fotograaf ons in zijn studio aan huis en vertelt over zijn ervaringen als fotograaf voor National Geographic.

Vervolgens reizen we door naar de Mammoth Hot Springs en maken een wandeling tussen de dampende, met helderwitte sneeuw omrande travertijnterrassen. (O/L/D)

Accommodatie: Best Western Plus by Mammoth Hot Springs

3-4 Grand Canyon of the Yellowstone/Old Faithful

In verwarmde sneeuwbussen rijden we naar de Grand Canyon of the Yellowstone. Aan de rand van deze spectaculaire kloof heeft u een geweldig uitzicht op de bulderende waterval en de boog van ijs die hier door de nevel wordt gevormd. Vervolgens verkennen we de omgeving van Old Faithful, een imposant landschap met spuitende geisers, bevroren watervallen en schitterende minerale bronnen. Met een beetje geluk kunt u hier bovendien wilde dieren spotten. Bizons, bedekt onder een laagje ijs, warmen zich bijvoorbeeld graag aan de bronnen. We sluiten de dag af in het donker, onder de fonkelende sterrenhemel. U bevindt zich namelijk ook op één van de beste plekken ter wereld om sterren te kijken. (O/L/D)

Accommodatie: Old Faithful Snow Lodge

5 Yellowstone/Big Sky, Montana

Vanochtend wandelen we tussen de borrelende modderpoelen en stomende fumarolen van het Upper Geyser Basin. Na een bezoek aan de intrigerende Fountain Paint Pot verlaten we het park via de westelijke ingang. Na aankomst in Big Sky, Montana checken we in bij onze laatste accommodatie en sluiten dit bijzondere winteravontuur in Yellowstone af met een feestelijk afscheidsdiner. (O/L/D)

Accommodatie: Rainbow Ranch of Lone Mountain Ranch

6 Bozeman

Vandaag keren we terug naar Bozeman, waar u begint aan uw terugreis naar huis. (O)

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door