Reis door het prachtige Madagaskar en ontdek uiteenlopende unieke diersoorten, zoals speelse maki’s, kleurrijke kameleons en fascinerende Verreauxsifaka’s. Deze dertien dagen durende expeditie voert u naar het hart van Madagaskar, van de dichtbegroeide regenwouden en Ranomafana tot aan de diepe dalen van Isalo. Samen met een wildlife-expert verkent u dit magische eiland en maakt u kennis met de vele bijzondere dieren die hier gedijen.

Hoogtepunten van deze reis

Spotten van fascinerende inheemse diersoorten, waaronder de indri met zijn melodieuze roep, dansende sifaka’s en piepkleine kameleons

Bezoek aan het veldstation van primatoloog en National Geographic-onderzoeker Patricia Wright, één van ‘s werelds vooraanstaande experts op het gebied van maki’s

Verkenning van Tsimanampetsotsa National Park met zijn markante baobabbomen, waar National Geographic onderzoek heeft ondersteund naar een grote, uitgestorven makisoort

Reisschema - 13 dagen

1-3 Antananarivo, Madagaskar/Andasibe-Mantadia National Park

Na aankomst in Antananarivo wordt u naar Vakona Private Park gebracht, waar we omringd door een weelde aan lianen en varens op zoek gaan naar orchideeën, maki’s en vogels. De volgende dag verkent u te voet Andasibe-Mantadia National Park. Daar kunt u als u goed oplet enkele van de veertien hier voorkomende makisoorten spotten. Tijdens een nachtexcursie met een gids ontdekt u bovendien felgekleurde kameleons, kikkers en hagedissen. (dag 2 en 3: O/L/D)

Accommodatie: Le Louvre Hôtel & Spa; Vakona Forest Lodge

4–7 Analamazaotra/Ranomafana National Park

In Analamazaotra Reserve volgen we het spoor van de indri, de grootste makisoort. De volgende twee dagen kunt u Ranomafana National Park verkennen. In 1986 ontdekte primatoloog en National Geographic-onderzoeker Patricia Wright hier een nieuwe makisoort, de gouden bamboemaki. In het natuurgebied komen meer dan tien verschillende soorten maki’s voor. Tijdens diverse hikes heeft u de kans deze bijzondere dieren te spotten, evenals tenreks en mangoesten. In het door Pat opgerichte Centre ValBio komt u meer te weten over de onderzoeken die zij en haar team momenteel uitvoeren. (O/L/D)

Accommodatie: Plumeria Hotel; Hotel Thermal Ranomafana

8-9 Isalo National Park

We reizen in westelijke richting naar Isalo National Park, en stoppen onderweg bij papier- en weefwerkplaatsen. De volgende dag verkennen we het nationaal park te voet en wandelen door een indrukwekkend landschap met diepe dalen, intrigerende rotsformaties en natuurlijke turkooizen poelen, en genieten in de avond vanachter het ‘raam van Isalo’ (Isalo Window) van een spectaculaire zonsondergang. (O/L/D)

Accommodatie: Isalo Rock Lodge

10-11 Toliara/Anakao/Tsimanampetsotsa National Park

Op dag tien pakken we na aankomst in de kustplaats Toliara de boot naar onze aan zee gelegen accommodatie in Anakao. We trekken een dag uit voor het verkennen van Tsimanampetsotsa National Park, waar National Geographic onderzoek naar een grote uitgestorven makisoort heeft ondersteund. Hier kunt u wandelen tussen markante baobabbomen, grotten bezichtigen waar blinde vissen zwemmen en enkele van de ruim honderd vogelsoorten spotten die in het park leven, zoals de gewone en kleine flamingo en de madagaskarplevier. (O/L/D)

Accommodatie: Anakao Ocean Lodge & Spa

12-13 Toliara/Antananarivo

Vanuit Toliara vliegen we naar Antananarivo. De volgende dag brengen we een bezoek aan de koninklijke heuvel van Ambohimanga, die door UNESCO is uitgeroepen tot werelderfgoed. Vervolgens wordt u naar de luchthaven gebracht en begint u weer aan uw terugreis naar huis. (dag 12: O/L/D; dag 13: O)

Accommodatie: Relais des Plateaux

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door