Verken het hart van Patagonië tijdens deze bijzondere twaalfdaagse expeditie met National Geographic. In dit schitterende natuurlijke wonderland is er veel te ontdekken. Terwijl u over land en zee van Kaap Hoorn en de Straat van Magelhaes tot in het nationaal park Torres del Paine – dé parel van Chili – reist, passeren onder meer een ongelooflijke diversiteit aan wilde diersoorten, gigantische gletsjers en dichte bossen de revue. Het plaatje is compleet met een verblijf in de luxe setting van een National Geographic Unique Lodge of the World.

Hoogtepunten van deze reis

Een unieke verkenning van Patagonië over land en zee onder begeleiding van ervaren gidsen, waarbij u tijdens een vierdaagse boottocht langs ongerepte fjorden en uitgestrekte gletsjers glijdt en vervolgens het binnenland in trekt en onder meer granieten spitsen, saffierblauwe meren en verborgen watervallen kunt bewonderen

Een wandeling over Isla Magdalena, waar een kolonie van ruim 100.000 magelhaenpinguïns leeft

Een verblijf in het prachtige Tierra Patagonia Hotel & Spa, een National Geographic Unique Lodge of the World, met uitzicht op de imposante pieken van nationaal park Torres del Paine

Reisschema - 12 dagen

1 Buenos Aires, Argentinië

Op deze eerste dag komt u aan in Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië. Vanaf het vliegveld wordt u naar uw hotel gebracht, dat zich in het hart van de luxe, trendy wijk Recoleta bevindt, een mooie uitvalsbasis om vandaag galeries, musea of een van de vele cafés in te duiken. We sluiten de dag af met een tangovoorstelling en welkomstdiner. (D)

Accommodatie: The Brick Hotel Buenos Aires

2 Buenos Aires

U verkent vandaag de Argentijnse hoofdstad, een echte wereldstad die ook wel bekend staat als het Parijs van Zuid-Amerika. Tijdens een rondleiding ziet u de beroemde Cementerio de la Recoleta, de begraafplaats waar Eva Perón begraven ligt. Vervolgens komt u langs het historische presidentieel paleis, La Casa Rosada, en de kathedraal aan het Plaza de Mayo. Na de lunch wandelt u door de geplaveide straatjes van San Telmo en de kleurrijke kunstenaarswijk La Boca. (O/L)

Accommodatie: The Brick Hotel Buenos Aires

3 Ushuaia / nationaal park Tierra Del Fuego

Op deze derde dag vliegen we naar Ushuaia, de zuidelijkste stad ter wereld, en brengen een bezoek aan nationaal park Tierra del Fuego. We stappen aan boord van ons schip en varen richting het beroemde Beaglekanaal. (O/L/D)

Accommodatie: M.V. Stella Australis of M.V. Ventus Australis

4 Kaap Hoorn, Chili / Bahia Wulaia

Bij gunstige weersomstandigheden vaart u vandaag in een Zodiac-boot naar het legendarische Kaap Hoorn, voor een panoramisch uitzicht vanaf het zuidelijkste punt van Zuid-Amerika. Later op de dag verkent u Bahia Wulaia, de baai die Charles Darwin aandeed tijdens zijn expeditie met de HMS Beagle. Hier kunt u de spectaculaire schoonheid van het dichte Magelhaens bos ervaren, en heeft daarbij de keuze uit drie verschillende wandelingen. (O/L/D)

Accommodatie: M.V. Stella Australis of M.V. Ventus Australis

5-6 Canal Magdalena / Seno Agostini

Terwijl we door het Canal Magdalena varen, kunt u pinguïns, dolfijnen, albatrossen en andere zeevogels spotten. Aangekomen bij de Pia-fjord stapt u aan boord van een Zodiac-boot, om tijdens een excursie aan land de Pia-gletsjer te bezichtigen. Vervolgens reizen we verder door het Beaglekanaal richting de Garibaldi-gletsjer. Hier heeft u de mogelijkheid deel te nemen aan een uitdagende hike door het Magelhaens bos.
De volgende dag varen we door de majestueuze fjord Seno Agostini, om de Águila-gletsjer van dichterbij te bekijken. Tijdens een laagdrempelige wandeling door een spectaculaire omgeving met helder blauwwit ijs en donkere, zwarte bergen komt u meer te weten over de geologische krachten die dit dramatische landschap hebben gevormd. (elke dag O/L/D)

Accommodatie: M.V. Stella Australis of M.V. Ventus Australis

7 Isla Magdalena / Punta Arenas / Torres Del Paine

Vandaag heeft u de kans te wandelen op Isla Magdalena, waar een kolonie van ruim 100.000 magelhaenpinguïns leeft. U verlaat het cruiseschip in Punta Arenas. Hier gaat de reis verder over de zuidelijke pampa’s, waar u onder meer kuddes guanaco’s, nandoes, Patagonische hazen en zwarthalszwanen kunt spotten. U verblijft de komende dagen in een spectaculair hotel, een National Geographic Unique Lodge of the World. (O/L/D)

Accommodatie: Tierra Patagonia Hotel & Spa

8-10 Nationaal park Torres Del Paine

De komende drie dagen kunt u volledig afstemmen op uw eigen interesses. U heeft de keuze uit verschillende excursies om het park te voet of te paard te verkennen. Ontdek Lago Grey met zijn prachtige helderblauwe ijs, hike door beukenbossen langs de oever van Laguna Azul en bewonder de rotstekeningen van het inheemse Aonikenk-volk, dat tot de vroegste bewoners van deze regio behoort. Fotografeer wilde dieren nabij de noordgrens van het park, of geniet van de luxe hotelfaciliteiten en kom even helemaal tot rust. In de avonden heeft u bovendien de optie interessante lezingen bij te wonen. We ronden ons verblijf in het park af met een feestelijke barbecue, samen met de lokale gaucho’s, en krijgen zo meteen een kijkje in de traditionele Patagonische cowboycultuur. (elke dag O/L/D)

Accommodatie: Tierra Patagonia Hotel & Spa

11 Punta Arenas/Santiago, Chili

Vandaag rijden we naar de luchthaven van Punta Arenas en stappen op het vliegtuig naar Santiago. We komen in de avond aan en checken in bij ons hotel. (O/L)

Accommodatie: The Singular Santiago

12 Santiago, Chili

Op deze twaalfde en laatste dag verkent u Santiago. Tijdens een wandeling door het centrum van de stad komt u langs het elegante Plaza de Armas, het Palacio de la Moneda en de 18e-eeuwse Catedral Metropolitana. U bekijkt de indrukwekkende collectie van het Museo Chileno de Arte Precolombino (het Chileens museum voor pre-Columbiaanse kunst) en sluit de reis feestelijk af bij een Chileense wijnmakerij. In de avond wordt u naar de luchthaven gebracht, vanaf waar u weer terug naar huis vliegt. (O/L)

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door