Turkooizen wateren en wuivende palmbomen vormen het decor voor deze idyllische cruise langs de mooiste eilanden van de Seychellen. Vanuit Victoria, de hoofdstad van de archipel, zet het schip koers naar het eiland Aride, een waar vogelparadijs. We doen onderweg enkele geweldige snorkellocaties aan, zoals de heldere wateren rond Poivre en Astove, en het schitterende koraalrif in de lagune van Alphonse, dat tot de beste ter wereld behoort. In Aldabra, een enorme koraalatol die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat, is de kans groot dat u op de uitgestrekte zandstranden enkele landschildpadden spot, aangezien hier de grootste kolonie ter wereld leeft. Vervolgens verkennen we de meest afgelegen eilanden in de verste uithoeken van de Seychellen, van de Farquhar-atol tot aan de eilanden St. Pierre en Marie Louise, die bekendstaan als het domein van uiteenlopende vogelsoorten, zoals noddy’s en opaalsternen. Tot slot voert de reis nog langs het koraaleiland Desroches en de sublieme stranden van La Digue, voordat we terugkeren naar Mahé.

Hoogtepunten van deze reis

Verkenning van eilanden en idyllische verlaten stranden tijdens excursies per Zodiac®-boot, samen met een team van ervaren natuurgidsen

Een bezoek aan natuurgebied Vallée de Mai op Praslin en Aldabra, de grootste koraalatol ter wereld – beide UNESCO-werelderfgoed

Een bijzondere reis naar de Seychellen en Aldabra-atol, vergezeld door een fotograaf en expert van National Geographic die de bestemming op hun duimpje kennen

Snorkelen met uw expeditieteam in enkele van de helderste wateren ter wereld en eventueel ook duiken (PADI Advanced Open Water Diver of vergelijkbaar certificaat) met een ervaren instructeur aan boord

Reisschema - 14 dagen

1 Victoria, Mahé

Mahé is het hoofdeiland van de Seychellen en het grootste eiland van de archipel.
Victoria is één van de kleinste hoofdsteden ter wereld en het economische, politieke en commerciële centrum van het eiland.
Hier begint uw expeditie, in een oogstrelende omgeving met weelderig groene heuvels omringd door een helderblauwe oceaan. En onder het wateroppervlak gaat eveneens een schitterende flora en fauna schuil, waardoor Mahé te boek staat als een waar duik- en snorkelparadijs. Zo is er deze eerste dag dus al genoeg te verkennen.

2 Poivre

Poivre is een eilandengroep die tot de buitenste eilanden van de Seychellen behoort. Op deze ongerepte en afgelegen eilanden heeft Moeder Natuur absoluut haar uiterste best gedaan.
De onbewoonde eilanden worden maar door weinig mensen bezocht, en dit speciale bezoek zal u dus vast en zeker nog lang bijblijven. Tijdens een tocht per Zodiac®-boot kunt u in het warme zonnetje genieten van de caleidoscopische onderwaterwereld rond het rif.

3 Alphonse en Bijoutier

Alphonse is een authentiek en ongerept eiland in de Seychellen.
Prachtige witte zandstranden en wuivende palmbomen vormen een natuurlijke scheidslijn tussen het kristalheldere water en het dichtbegroeide bos, die beiden een schat aan bijzondere wilde dieren herbergen.
Bijoutier is een zeer klein eiland binnen de St. François-atol.
De naam van het onbewoonde eilandje is Frans voor ‘juwelier’, en het eiland kan ook met recht een juweeltje worden genoemd. In 2007 vestigde de Island Conservation Society op Alphonse een centrum voor natuurbehoud, dat zich bekommert om het natuurschoon van zowel Bijoutier als Alphonse.

4 Op zee

Benut deze dag op zee om te genieten van de vele services en faciliteiten die het schip te bieden heeft. Trakteer uzelf op een heerlijk ontspanmoment in de spa of leef u uit in het fitnesscentrum. Maak uw keuze uit het brede scala aan entertainmentopties, of breng een bezoekje aan het bovendek voor een spectaculair uitzicht over de omgeving.

5-6 Aldabra-atol

De Aldabra-atol, een verborgen parel in een afgelegen archipel, is één van de laatste stukjes puur en onaangetast natuurschoon op aarde.
De eilandengroep staat dan ook niet voor niets op de UNESCO-werelderfgoedlijst. De atol bestaat uit vier grote koraaleilanden en veertig kleinere eilanden en rotsen. Het is één van de wildste en meest afgezonderde regionen ter wereld, met in het hart van de grotere riffen een ondiepe lagune waar het wemelt van de zwartpunthaaien, zeeschildpadden en manta’s. De spectaculaire Aldabra-atol is überhaupt het domein van een groot aantal wilde dieren. Zo overtreft de populatie seychellenreuzenschildpadden zelfs het aantal mensen dat in de Seychellen leeft.

7 Cosmoledo-atol en Astove

Op slechts een steenworp afstand van de Aldabra-atol ligt Cosmoledo.
De atol wordt vaak omschreven als de Galapagos van de Indische Oceaan, vanwege de pittoreske zandstranden, turkooizen wateren en het schitterende koraalrif.
Doordat dit paradijselijke gebied verschoond is gebleven van menselijk ingrijpen, leven hier aan land en in het omringende water de zeldzaamste wilde dieren.
Astove is het zuidelijkste eiland van de Seychellen, waar in en om het prachtige koraalrif eveneens een rijke onderwaterwereld schuilgaat.
Dankzij de geweldige mariene fauna is Astove een populaire spot voor hengelsportliefhebbers. En met de ‘Astove Wall’, waar de zeebodem veertig meter de diepte in zakt en vele bijzondere vissen en groene zeeschildpadden te vinden zijn, trekt het gebied ook veel duikfanaten aan.

8 Farquhar

Het eiland Farquhar maakt onderdeel uit van de Farquhar-groep in de Seychellen en werd als één van de eerste buitenste eilanden ontdekt.
In het kristalheldere water van zijn lagune wemelt het van de exotische koraal- en vissoorten. Met de unieke variëteiten die hier leven is het zoutwaterparadijs zeer geliefd bij fervente vissers.

9 Cerf en St. Pierre

Net als veel van de eilanden in de Seychellen is Cerf een oase van rust.
Het kleine eiland bevindt zich midden in het Sainte Anne Marine National Park en wordt omringd door turkooizen wateren en een welig koraalrif. Hier zijn geen wegen of winkels te vinden, en dus is het een ideale plek voor wie wil genieten van een stukje onvervalste natuur.
St. Pierre is een uniek eiland in het westen van de Providence-atol. Het beslaat slechts 5000 m2, waarvan een groot deel bestaat uit grote granietrotsen die het met palmbomen begroeide hart beschermen.
Onder het oppervlak van het heldere turkooizen water gaat een schitterende mariene flora en fauna schuil en dus behoort St. Pierre tot de beste snorkellocaties van de Seychellen.

10 Marie Louise

Marie Louise is een pittoresk, vlak koraaleiland binnen de Amiranten, die onderdeel uitmaken van de buitenste eilanden van de Seychellen.
Doordat er maar weinig mensen op het eiland wonen, gedijen flora en fauna hier uitstekend. Het is bijvoorbeeld het domein van grote kolonies elfensternen, kleine noddy’s en bruine noddy’s. Bovendien is Marie Louise het eerste eiland binnen de Seychellen waar zich opnieuw een kolonie roodpootgenten heeft gevestigd, nadat deze op vele eilanden waren verdwenen.

11 Desroches

Palmbomen, witte zandstranden en kristalhelder water: welkom op Desroches.
Op en rond het grootste eiland binnen de Amiranten wacht u weelderig groen, een spectaculaire onderwaterwereld en vele bijzondere wilde dieren – van haaien en manta’s tot aan zeeschildpadden. Naast het fenomenale natuurschoon vindt u op Desroches ook een klein dorpje met een kerk en begraafplaats, en een vuurtoren die nog steeds in gebruik is.

12 La Digue

La Digue is enig in zijn soort. Het is het kleinste van de drie bewoonde eilanden binnen de Seychellen, maar dankzij de serene sfeer voelt het toch al snel alsof u hier in uw eentje bent.
De schitterende omgeving smeekt er gewoon om te worden verkend, bijvoorbeeld met een fietstocht door de vanilleplantages. Of kom even helemaal tot rust op één van de witte zandstranden. Wat u ook doet, geniet!
Op La Digue is net iets meer te beleven dan op de kleinere, onbewoonde eilanden. Zo kunt u hier deelnemen aan rondleidingen bij volle maan, surfen of snorkelen met een local.

13-14 Victoria, Mahé

Victoria is de hoofdstad van Mahé, het grootste eiland van de archipel. Mahé telt maar liefst zeventig witte zandstranden, de ene nog mooier dan de andere.
De rijke onderwaterwereld in de omringende kristalheldere oceaan heeft alles in huis voor een perfecte snorkelervaring. Het eiland staat bovendien bekend om zijn schitterende berglandschap. Hike bijvoorbeeld naar de top van Morne Seychellois, waar u vanaf 905 meter hoogte een geweldig uitzicht heeft over de Indische Oceaan.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door