Stap aan boord van L’Austral voor een bijzondere expeditiecruise van Dublin naar Longyearbyen. Via de prachtige Schotse eilanden en de noordpoolcirkel varen we naar de betoverende bevroren wereld van Spitsbergen. Tijdens dit twaalf dagen durende avontuur ontdekt u enkele van ’s werelds spectaculairste bestemmingen en doet u vijf eilandengroepen aan: de Hebriden, de Orkney-eilanden, de Shetlandeilanden, de Lofoten en Spitsbergen. Een werkelijk onvergetelijke kennismaking met de fjorden en Schotse landschappen en een unieke kans om de uiteenlopende wilde dieren die hier leven in hun natuurlijke habitat te bewonderen. ** Inclusief terugvlucht**  

Hoogtepunten van deze reis

Tochten op zee en excursies aan land (inclusief eventuele hikes) met Zodiac®-boten en een team van ervaren natuurgidsen

Een reis door een geweldig mooie omgeving, langs onder meer kleine meren, basaltgrotten, fjorden, steile kliffen, ijsschotsen, diepe valleien en gigantische gletsjers

Bezoek aan vijf eilandengroepen – de Hebriden, de Orkney-eilanden, de Shetlandeilanden, de Lofoten en Spitsbergen – en het passeren van de noordpoolcirkel

Een unieke kennismaking met Schotland en Spitsbergen, vergezeld door een fotograaf en expert van National Geographic die de bestemming op hun duimpje kennen

Reisschema - 12 dagen

1 Dublin, Ierland

De bruisende en zeer diverse hoofdstad van Ierland is een ideaal startpunt voor uw expeditie van Schotland naar Spitsbergen. In de vele kasseistraten vindt u een overvloed aan kunstwinkels, theehuizen en pubs, én een keur aan iconische architectuur.

2 Iona in de Hebriden en Tobermory op Mull

Vanuit Dublin zetten we koers naar de Schotse eilanden en doen allereerst Iona aan, een klein eiland ten zuidwesten van Mull in de Binnen-Hebriden. Het eiland heeft slechts 130 bewoners en staat bekend om Iona Abbey, een abdij die ooit het centrum vormde van het Gaelische kloosterwezen. De prachtige, rustige omgeving geeft een goed beeld van wat u in de rest van de Hebriden kunt verwachten. Vooral bij zonnig weer is de eerste aanblik van het eiland gewoonweg spectaculair.

Tobermory, in het uiterste noorden van het eiland Mull, is een natuurlijke havenplaats die bekendstaat om zijn visserij.
Vandaag verkent u het heuvelland en de charmante huisjes die de haven verlichten en arriverende schepen en bezoekers warm welkom heten.

3 Boottocht langs de Skye Bridge en Portree op Skye

Portree is de hoofd- en grootste stad van het eiland Skye, gelegen in de Binnen-Hebriden bij Schotland.

Wat tweehonderd jaar geleden nog een klein vissersdorp was, is nu uitgegroeid tot een grote havenstad die met vele cafés, winkels en restaurants erg in trek is bij zowel locals als bezoekers.
En ook voor wandelfanaten is Portree een ideale bestemming. In de omliggende natuur zijn diverse geweldige routes te vinden die wandelaars langs schitterende uitzichten voeren.

4 Kirkwall, Schotland

Kirkwall is de grootste plaats van de noordelijke eilanden en de hoofdstad van de Orkney-eilanden.

De bruisende stad is met een keur aan winkels, cafés en restaurants een perfecte plek om even te stoppen voordat we verder noordwaarts varen. Tankerness House, de oudste woning in Kirkwall, is zeker een bezoek waard. Kirkwall betekent letterlijk ‘kerkbaai’, en dat is een treffende naam. Want de échte architectonische parel van deze stad is wel de bijzondere, uit rode en goudgele stenen opgetrokken kathedraal.

5 Lerwick, Shetlandeilanden

Lerwick is de hoofdstad van de Shetlandeilanden en de noordelijkst gelegen stad van Groot-Brittannië. Het eiland waarop de plaats zich bevindt, ligt ten noorden van het Schotse vasteland en in de populaire haven van Lerwick zijn langs het water uiteenlopende winkels, cafeetjes, gezellige kroegen en clubs te vinden. De zandstenen gebouwen stammen uit de achttiende eeuw, en veel van de pakhuizen staan nog altijd met hun voeten in de zee.

6 Op zee

Vandaag brengt u een dag aan boord van L’Austral door. Maak terwijl we naar onze volgende bestemming varen gebruik van de vele geweldige faciliteiten en services die het schip te bieden heeft. Ontspan in de spa, leef u uit in het fitnesscentrum of neem een duik in het zwembad. Geïnteresseerd in de natuur? Breng dan ook zeker een bezoekje aan het bovendek, waar u het allerbeste uitzicht heeft over de omgeving en met wat geluk enkele van de bijzondere wilde dieren kunt spotten die in deze wateren leven.

7 Reine en Leknes, Lofoten

De Lofoten worden vaak omschreven als een absolute droombestemming, en dat is niet voor niets. De eilandengroep met zijn grillige kustlijn, hoge bergtoppen, schitterende zandstranden, groene prairies en spectaculaire fjorden is onbeschrijflijk mooi. Veel van de fjorden staan op de UNESCO-werelderfgoedlijst, dus welke u ook te zien krijgt, u bent hoe dan ook verzekerd van een unieke ervaring.

Reine is een pittoresk plaatsje omgeven door blauwe wateren en weelderig groen, met hier en daar wat rode accenten van de authentieke vissershuisjes. In deze idyllische setting kunt u onder meer hiken, walvissen spotten en vogels kijken.

Leknes bevindt zich in het hart van de Lofoten, aan de noordwestkust. Het omliggende landschap met gigantische fjorden, imposante bergtoppen en witte zandstranden beschermt de plaats tegen de Noorse elementen.

8 Tromsø

Tromsø is een afgelegen plaats in de provincie Troms en de grootste stad van Noord-Noorwegen. De stad staat bij de locals ook wel bekend als het ‘Parijs van het noorden’. Het is een spectaculaire plek om te genieten van het noorderlicht. En er is hier nog veel meer te zien en beleven. Naast een keur aan eet- en drinkgelegenheden biedt Tromsø in het omringende ongerepte natuurschoon ook volop mogelijkheden voor buitensportactiviteiten.

9 Boottocht langs Bjørnøya (Bereneiland)

Halverwege Noorwegen en Spitsbergen ligt Bjørnøya, het zuidelijkste eiland van Spitsbergen. Bereneiland, zoals het ook wel bekendstaat, werd in 1596 ontdekt door Nederlandse ontdekkingsreizigers en dankt zijn naam aan het ‘gevecht’ dat de Hollanders hadden met een ijsbeer. Vanaf het cruiseschip kunt u met wat geluk de diverse wilde dieren spotten die op en rond het eiland leven.

10 Isbukta, Spitsbergen

Isbukta is een baai in Sørkappland, in het zuidoosten van Spitsbergen. De relatief kleine baai beschermt de immense gletsjer, Vasil’evbreen, die zich hier over ruim 20 km uitstrekt. Deze stop is, als het weer het toelaat, de perfecte gelegenheid voor een unieke Zodiac®-excursie, waarbij u de Stellingfjellet van dichtbij kunt bewonderen.

11 Hornsund, Spitsbergen

Hornsund wordt beschouwd als de spectaculairste fjord van dit gebied, en is tevens de zuidelijkst gelegen fjord van Spitsbergen. Op deze bijzondere plek wordt het nooit helemaal donker. U vaart rustig langs de imposante gletsjers die traag hun weg naar zee banen, en vele ijsbergen die hier in de koude, mysterieuze wateren van de fjord dobberen.

12 Longyearbyen, Spitsbergen

Longyearbyen is de hoofdstad van Spitsbergen en bevindt zich op het hoofdeiland van deze Noorse archipel. Het lijkt misschien een wat extreme omgeving om te verblijven, aangezien de temperatuur hier in de winter tot 40°C onder het vriespunt kan zakken. Maar die omstandigheden maken deze laatste dag van de expeditie wat ons betreft alleen maar extra spectaculair!

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door