Stap aan boord van deze twaalf dagen durende expeditiecruise langs ongerepte, afgelegen eilanden. Het luxe schip Le Boréal brengt u over de Noorse Zee en de Groenlandzee van Glasgow naar Longyearbyen.

Als eerste doet u de Hebriden en de Orkney-eilanden aan, twee eilandengroepen in het noorden van het Verenigd Koninkrijk en het domein van ontelbare zeevogels, waaronder de morus en de kuifaalscholver.

Dan zet Le Boréal koers naar de IJslandse kust en verkent u de adembenemende fjorden langs de oostkust van dit ontzagwekkende land, waar u onder meer watervallen, met sneeuw bedekte bergen en dorpjes met kleurrijke huizen kunt bewonderen.

Na het passeren van de noordpoolcirkel komt u aan bij het eiland Jan Mayen. Vanuit hier reist u verder naar Spitsbergen en maakt u kennis met Hornsund, met zijn indrukwekkende gletsjers één van de mooiste fjorden van de archipel, en Bellsund met zijn onweerstaanbaar weelderige valleien.

Deze expeditiecruise is aan boord van Ponant's Le Boreal, behorende tot de Sistership-klasse. Bekijk hier alle details van het schip, waaronder het dekplan en alle voorzieningen aan boord.

Hoogtepunten van deze reis

Een bijzondere reis langs enkele wonderen der natuur, waaronder de Hebriden, de Orkney-eilanden, IJsland, Jan Mayen en Spitsbergen

Excursies aan land met Zodiac®-boten en ons team van ervaren natuurgidsen

Oversteek van de noordpoolcirkel, naar het land van fjorden, ijsbergen, gletsjers, ijskappen en duizelingwekkende kliffen en het domein van bijzondere wilde dieren als de gewone vinvis, de poolvos, het spitsbergenrendier en de noordse stern

Een unieke kennismaking met de Noorse fjorden en Spitsbergen, vergezeld door een fotograaf en expert van National Geographic die de bestemming op hun duimpje kennen

Reisschema - 11 dagen

1 Glasgow, Schotland

Uw avontuur begint in de grootste stad van Schotland, Glasgow, een stad met uiteenlopende historische bezienswaardigheden en een levendige cultuur. U ziet er een mix van klassieke negentiende-eeuwse architectuur en modernere bouwkunst uit de vroege twintigste eeuw, die ook wel bekendstaat als de ‘Glasgow-stijl’. Dankzij de overzichtelijke, dambordachtige indeling zult u gemakkelijk uw weg vinden door het centrum van de stad, waar u op veel plekken kunt genieten van vermakelijk straatentertainment.

2 Steòrnabhagh (Stornoway,) Hebriden

Steòrnabhagh is de grootste nederzetting in de Buiten-Hebriden. In de drukke havenstad vindt u alles van cafés en restaurants tot cadeauwinkels en delicatessenzaken met de beste lekkernijen en producten die de Hebriden te bieden hebben.

Bovendien herbergt de gemoedelijke plaats een aantal interessante bezienswaardigheden, waaronder het historische Lews Castle, het Museum nan Eilean en het Arnish Point Lighthouse.

3 Kirkwall, Schotland

U komt vroeg in de ochtend aan in Kirkwall, de hoofdstad van de Orkney-eilanden en een perfecte plek om nog even te stoppen voordat we verder noordwaarts varen. Kirkwall betekent letterlijk ‘kerkbaai’, en dat is een treffende naam. Want hier, omringd door charmante oude huizen en ambachtelijke winkels, staat een kathedraal die we met zijn uit rode en goudgele stenen opgetrokken muren niet anders kunnen omschrijven dan een architectonische parel.

4 Op zee

Deze eerste dag op zee biedt u de gelegenheid het schip eens rustig te verkennen en te genieten van de vele faciliteiten en activiteiten aan boord. Trakteer uzelf op een heerlijk ontspanmoment in de spa of leef u uit in het fitnesscentrum. Maak uw keuze uit het brede scala aan entertainmentopties voor het hele gezin, of breng een bezoekje aan het bovendek voor een spectaculair uitzicht over de omgeving.

5 Heimaey, Vestmannaeyjar, IJsland

Heimaey is een eiland dat onderdeel uitmaakt van de IJslandse archipel Vestmannaeyjar.

Het eiland staat bekend om de Eldfell-vulkaan die in 1973 uitbarstte en het eiland bijna compleet verwoestte. In het museum Eldheimar komt u meer te weten over de schade die de vulkaan aanrichtte en krijgt u een inkijkje in het leven op het eiland direct na de ramp.

Als u het eiland in de zomer bezoekt, heeft u kans de achtmiljoen papegaaiduikers te spotten die Heimaey elk jaar aandoen.

6 Djúpivogur, IJsland

Djúpivogur is een klein plaatsje in de gemeente Djúpavogshreppur, gelegen op een schiereiland in de IJslandse regio Austurland (‘Oostland’).

De kustlijn bestaat uit drie imposante fjorden, Berufjörður, Hamarsfjörður, en Álftafjörður, en is een oogstrelende omgeving die uitnodigt te worden verkend. Het plaatsje zelf ligt in de schaduw van de ontzagwekkende Búlandstindur, een piramidevormige basaltberg van 1069 m hoog.

7 Seyðisfjörður, IJsland

Klaterende watervallen, met sneeuw bedekte bergen en fascinerende architectuur – welkom in Seyðisfjörður.

Deze zorgvuldig door de gletsjers uit de IJstijd vormgegeven fjord is een geweldige achtergrond voor het bedrijvige stadje met dezelfde naam. De kleurrijke, in Noorse stijl gebouwde houten huizen uit de twintigste eeuw maken van Seyðisfjörður een gewoonweg unieke IJslandse plaats.

8 Jan Mayen, Spitsbergen, Noorwegen

Jan Mayen is een vulkanisch eiland in de Noordelijke IJszee, ten zuiden van Spitsbergen.

Op het bergachtige onbewoonde eiland bevinden zich enkele grote meren en verschillende vulkanen, waarvan Beerenberg in het noorden de grootste is.

In 2010 werd Jan Mayen uitgeroepen tot natuurreservaat, om het ongerepte natuurschoon van dit Arctische eiland en de zeedieren die in de omgeving leven te beschermen. Met wat geluk kunt u vandaag enkele van deze unieke diersoorten spotten, zoals de zeevogels die op het eiland broeden.

9 Op zee

Geniet tijdens deze dag op zee van het brede scala aan activiteiten en faciliteiten dat het schip te bieden heeft. Trakteer uzelf bijvoorbeeld op wat ontspanning in de spa, leef u uit in het fitnesscentrum of neem een duik in het zwembad. Er is werkelijk voor ieder wat wils. Schuif aan bij een van de vele conferenties en shows, of breng gewoonweg een bezoekje aan het bovendek voor een fenomenaal uitzicht over het kabbelende en klotsende water. Wie weet spot u wel een paar bijzondere zeedieren! Met een heerlijke mix van comfort, rust en vertier hoeft u zich deze dagen aan boord zeker niet te vervelen.

10 Hornsund, Spitsbergen, Noorwegen

De fjord Hornsund, ook wel de ‘Arctische kroon van Noorwegen’ genoemd, bevindt zich in het zuiden van Spitsbergen en wordt door velen gezien als de spectaculairste fjord in deze contreien. Aan het eind van de uitgestrekte baai banen acht imposante gletsjers hun weg naar zee, waar in de koude, mysterieuze wateren rond de fjord vele ijsbergen dobberen.

11 Bellsund, Spitsbergen, Noorwegen

Bellsund is een twintig kilometer lange fjord in het Noorse Spitsbergen, die zich opsplitst in de fjorden Van Mijenfjorden en Van Keulenfjorden. Hier staat u een onbeschrijflijk mooie tocht te wachten, langs duizelingwekkend hoge bergen die het landschap domineren en een verscheidenheid aan wilde dieren die hier perfect gedijen.

12 Longyearbyen, Spitsbergen, Noorwegen

Longyearbyen is de hoofdstad en grootste nederzetting van Spitsbergen. Het is tevens de noordelijkst gelegen hoofdstad ter wereld. Er heerst dan ook een extreem klimaat met temperaturen die in de winter tot wel 40°C onder het vriespunt zakken. Met adembenemende gletsjers, uitgestrekte bergen en ongerept natuurschoon is Longyearbyen de perfecte plek om deze unieke expeditiecruise af te sluiten.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door