Stap aan boord van deze bijzondere 22 dagen durende expeditiecruise tussen twee continenten, met op het uitgebreide programma onder meer Tierra del Fuego en Kaap de Goede Hoop. Uw reis begint in Ushuaia, de zuidelijkste stad op aarde, gelegen in de mythische Cordillera de los Andes. Terwijl ongerept natuurschoon aan u voorbij trekt, vaart het schip langs de Falklandeilanden en zet vervolgens koers naar de gletsjerrijke kust van Zuid-Georgia. Met een beetje geluk wordt u hier bij aankomst warm welkom geheten door de duizenden koningspinguïns die op dit eiland leven. Onderweg naar Afrika doet u ‘s werelds meest afgelegen onbewoonde eilandengroep, Tristan da Cunha, aan voordat we uiteindelijk Kaap de Goede Hoop en Kaapstad bereiken. *** inclusief binnenlandse vlucht (heenreis) ***

Hoogtepunten van deze reis

Excursies aan land, met Zodiac®-boten en een team van ervaren natuurgidsen

Verkenning van de archipel Tristan da Cunha, waarvan vele eilanden op de UNESCO-werelderfgoedlijst staan

De geweldige kans om bijzondere wilde dieren in hun natuurlijke leefomgeving te spotten, waaronder de koningspinguïn, de grote albatros, de zeeolifant en de magelhaenpinguïn

Een unieke kennismaking met eilanden en landschappen in het gebied tussen Ushuaia en Kaapstad, vergezeld door een fotograaf en expert van National Geographic die de bestemming op hun duimpje kennen

Reisschema - 22 dagen

1 Ushuaia, Argentinië

Ushuaia is de hoofdstad van de Argentijnse provincie Tierra del Fuego, gelegen in een baai die uitmondt in het Beaglekanaal. De kleurrijke architectuur steekt prachtig af tegen het imposante bergmassief, waarvan de toppen zowel in de winter als de zomer zijn bedekt met een pak sneeuw. Hier heeft u de mogelijkheid een ritje te maken met de historische trein en een bezoek te brengen aan het nationaal park Tierra del Fuego.

2 Op zee

Le Lyrial is een innovatief en milieuvriendelijk schip waarin de subtiele blend van luxe, intimiteit en comfort waar PONANT om bekendstaat perfect tot uiting komt. Met de elegante belijningen in zowel interieur als exterieur en het exclusieve karakter (slechts 122 hutten en suites) is Le Lyrial een uitzonderlijk jacht binnen de cruisemarkt. Tijdens deze eerste dag op zee heeft u de kans het schip eens rustig te verkennen en te genieten van alle services en activiteiten aan boord.

3 New Island en Grave Cove, Falklandeilanden

Het eiland Steeple Jason maakt onderdeel uit van de Jasoneilanden, één van de indrukwekkendste bestemmingen binnen de Falklandeilanden en het domein van ’s werelds grootste kolonie wenkbrauwalbatrossen, die hier over land en water scheren en zich gracieus laten meevoeren door de zilte zeebries. Een geweldig gezicht, dat vast en zeker enkele fenomenale foto’s zal opleveren!

The Neck is, zoals de naam al doet vermoeden, een kleine en smalle landstrook die de twee delen van Saunderseiland met elkaar verbindt. Onze ervaren natuurgidsen nemen u mee naar een prachtige plek met een adembenemend uitzicht op een ogenschijnlijk eindeloze kustlijn omzoomd door helderblauw water.

Saunderseiland is bovendien het leefgebied van een grote verscheidenheid aan bijzondere vogelsoorten en dus, net als de rest van de Falklandeilanden, een waar paradijs voor vogelliefhebbers.

4 Steeple Jason en The Neck, Falklandeilanden

Steeple Jason Island, part of the Jason Islands, is one of the Falklands most impressive destinations. You will be able to find the world's largest colony of black-browed albatross who soar gracefully in the sea breeze, making it the perfect opportunity for keen photographers to capture an unforgettable shot.

The neck, as you’d imagine is a small and narrow stretch of land that connects the two sides of Saunders Island. With the assistance of the naturalist guides onboard, you’ll head to one of the most magnificent sights, a veritable paradise of endless shoreline lapped by turquoise waters. Saunders Island, like the rest of the Falklands, is a bird-lovers paradise with an abundance of wonderful bird species callings the island home.

5-6 Op zee

Tijdens deze dagen op zee aan boord van Le Lyrial kunt u even bijkomen van alle indrukken in de unieke, intieme en comfortabele sfeer van dit luxe cruiseschip. Neem een duik in het zwembad, maak uw keuze uit het geweldige entertainmentprogramma, neus in de boetiekjes of geniet gewoonweg van het geweldige uitzicht vanaf het bovendek.

7-9 Zuid-Georgia

Zuid-Georgia is een indrukwekkend gebied dat is gevormd door een enorme onderzeese bergketen die zich uitstrekt van de Andes tot het Antarctisch Schiereiland. De prachtigste wilde dieren van het verre zuiden zijn te vinden op dit eiland, waaronder koning- en ezelspinguïns, zeeolifanten en pelsrobben. U krijgt hier met wat geluk ook de kans de majestueuze gletsjers van Gold Harbour en de uitgestrekte vlaktes van Fortuna Bay te verkennen.

10-13 Op zee

Geniet tijdens deze tocht over de Atlantische Oceaan van het brede scala aan activiteiten en faciliteiten dat het schip te bieden heeft. Trakteer uzelf bijvoorbeeld op wat ontspanning in de spa, leef u uit in het fitnesscentrum of neem een duik in het zwembad. Er is werkelijk voor ieder wat wils. Schuif aan bij een van de vele conferenties en shows, of breng gewoonweg een bezoekje aan het bovendek voor een fenomenaal uitzicht over het kabbelende en klotsende water. Wie weet spot u wel een paar bijzondere zeedieren! Met een heerlijke mix van comfort, rust en vertier hoeft u zich deze dagen aan boord zeker niet te vervelen.

14 Tristan da Cunha

Tristan da Cunha is een kleine Britse eilandengroep voor de kust van Zuid-Afrika en werd in de zestiende eeuw ontdekt. Inmiddels staan vele van de eilanden in deze archipel op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Vandaag brengt u een bezoek aan het grootste eiland, dat dezelfde naam draagt als de groep en volledig uit basalt bestaat. Het landschap wordt gedomineerd door een imposante vulkaan, met aan de voet het enige dorpje van het eiland.

15 Nightingale

Het vulkanische eiland Nightingale behoort tot de Tristan da Cunha-archipel in Zuid-Afrika. Het onbewoonde eiland is het domein van miljoenen vogels, waaronder de iconische grote pijlstormvogel en de Atlantische geelneusalbatros. Twee van de zeldzaamste vogelsoorten ter wereld zijn enkel op dit eiland te vinden: de nightingalegors en de Wilkins gors.

16 Gough

Het kleine onbewoonde en vulkanische eiland Gough is het meest afgelegen eiland van de Tristan da Cunha-archipel. Als het meezit krijgt u vandaag de kans dit spectaculaire eiland in een Zodiac®-boot vanaf zee te bewonderen. Op Gough leeft een van de grootste kolonies zeevogels ter wereld. Ook dit eiland kent enkele unieke inheemse soorten die enkel hier voorkomen, zoals de gough-eilandgors en de goughwaterhoen.

17-20 Op zee

Geniet deze laatste dagen op zee van de geweldige faciliteiten die het schip te bieden heeft. Mocht er nog iets zijn wat u graag wilt uitproberen, heeft u daar nu alle kans toe. Kijk bijvoorbeeld eens welke shows en activiteiten er op het programma staan. Het aanbod wisselt van dag tot dag. En mocht u dat nog niet hebben gedaan, is dit bovendien een uitgelezen moment om een gesprek aan te knopen met de National Geographic-fotografen en -experts en zo echt alles uit deze unieke reis te halen.

21 Boottocht rond Kaap de Goede Hoop en Kaapstad

Kaap de Goede Hoop is een rotsachtige kaap op het zuidelijkste punt van het Kaapse Schiereiland, in Zuid-Afrika. Hier stuiten twee oceaanstromen, van de Indische Oceaan en de Antarctische wateren, op elkaar. De kaap is dan ook bekend (en berucht) om zijn stormachtige en onvoorspelbare weersomstandigheden. Maar dat levert vanaf het schip wel een prachtig uitzicht op, met woeste kristalheldere golven die tegen de imposante steile kliffen uiteenspatten.

Vanuit de kaap varen we noordwaarts richting Kaapstad, een fantastische kuststad in Zuid-Afrika. De eerste aanblik vanaf zee is gewoonweg spectaculair, met een imposant landschap van hoge kale bergtoppen die via weelderig groen vloeiend overlopen in de witte zandstranden en het heldere water van de Atlantische Oceaan. Kaapstad wordt geprezen als ‘dé smeltkroes van Zuid-Afrika’, waar cultuur, historie en moderne werelden samenkomen.

22 Kaapstad

Ook de laatste dag van deze expeditie brengt u door in Kaapstad. Zo heeft u alle gelegenheid de dynamische stad verder te verkennen en nader kennis te maken met de cultuur, levensstijl en gastronomie van deze bruisende metropool en het centrum van de Zuid-Afrikaanse modescene. Niet ver hier vandaan ligt bovendien het natuurreservaat van Kaap de Goede Hoop, met een grote verscheidenheid aan unieke inheemse flora en fauna.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door