Ontdek de prachtige omgeving van Costa Rica en Panama tijdens een acht dagen durende expeditiecruise. Van meanderende waterwegen tot oogstrelende natuurreservaten – in het gezelschap van een expert en fotograaf van National Geographic ziet u het beste wat Moeder Natuur hier te bieden heeft.

De reis door Midden-Amerika begint met een tocht naar de gouden stranden en kristalblauwe wateren van de koraaleilanden binnen de San Blas-archipel. Via het wereldberoemde Panamakanaal vaart het schip richting het Nationaal Park Darién. In deze UNESCO-werelderfgoedlocatie wacht u een wonderschone flora en fauna.

Het landschap is hier ongekend divers en reikt van witte zandstranden en rotsachtige kusten tot aan mangroves, moerassen en tropische regenwouden.

Er worden deze week uiteenlopende excursies aangeboden, bijvoorbeeld naar Nationaal Park Manuel Antonio en het Curú-wildreservaat. Bovendien krijgt u de kans kennis te maken met de semi-nomadische Emberá-stam die diep in het regenwoud van Panama leeft.

Deze expeditiecruise is aan boord van Ponant's Le Dumont-d’Urville, behorende tot de Explorer-klasse. Bekijk hier alle details van het schip, waaronder het dekplan en alle voorzieningen aan boord.

Hoogtepunten van deze reis

Een unieke kennismaking met de inheemse Emberá-stam in het Nationaal Park Darién en de Kuna-indianen in de San Blas-archipel

Op verkenning in enkele van de wereldberoemde nationale parken van Midden-Amerika, zoals Nationaal Park Darién, Nationaal Park Manuel Antonio en het Curú-wildreservaat

Een bezoek aan de beeldschone San Blas-archipel, bestaande uit ruim driehonderd eilanden en riffen, met spectaculaire stranden en weelderig groen

Reisschema - 7 dagen

1 Colón, Panama

Colón is de op een na grootste stad van Panama, een geweldige plek om deze expeditiecruise te beginnen. De stad is sinds zijn oprichting in 1850 uitgegroeid tot een van de belangrijkste havens van het Caribisch Gebied. In 1953 werd Colón bovendien uitgeroepen tot vrijhandelszone. Er is hier genoeg te ontdekken. Verken voor vertrek bijvoorbeeld de oude binnenstad, bezichtig de historische kerken en neem een kijkje bij het Centro de Observación de la Ampliación del Canal, een bezoekerscentrum vanuit waar u een fenomenaal uitzicht heeft over de Atlantische sluizen van het Panamakanaal en het Gatúnmeer.

2 San Blas-eilanden

De San Blas-archipel bestaat uit ruim driehonderd eilanden en riffen. Samen vormen ze een waar paradijs op aarde, met door palmbomen omzoomde stranden en helderblauwe wateren waarin een keur aan exotische dieren leeft. Deze dag staat bovendien een kennismaking met de Kuna-indianen op het programma, die nabij de stranden in huisjes van bamboe leven.

3 Oversteek van het Panamakanaal

Een tocht over het Panamakanaal is een unieke ervaring die in de afgelopen eeuw al tot de verbeelding van menig avonturier sprak. De aanleg begon in 1880 onder leiding van Ferdinand de Lesseps. De werkzaamheden werden echter vroegtijdig stilgelegd, om pas jaren later weer te worden opgepakt door de Verenigde Staten. Het technische wonder werd uiteindelijk in 1914 geopend. Het kanaal doorkruist de Landengte van Panama en verbindt de Atlantische met de Stille Oceaan, zodat schepen niet meer rond Kaap Hoorn hoeven te varen. Via de ingenieuze sluizencomplexen worden ze in drie stappen van zeeniveau naar het niveau van het Gatúnmeer gebracht.

Playa Muerto & Nationaal Park Darién

Darién is een van de meest afgelegen en onaangetaste regionen van Panama. Waar u ook kijkt lacht de pure, natuurlijke schoonheid u tegemoet. Het Nationaal Park Darién staat dan ook met recht op de UNESCO-werelderfgoedlijst en herbergt een adembenemend landschap met rotsachtige kusten, bergketens, rivieren, beken en een rijke flora en fauna. In het kleine kustplaatsje Playa Muerto wacht u een kennismaking met de Emberá-indianen. Tijdens ons bezoek kunnen we genieten van optredens met traditionele muziek en dans en de lokale ambachten bewonderen.

5 Op zee

We brengen een dag op zee door. Een mooie gelegenheid om te ontdekken welke luxe faciliteiten ons schip Le Dumont-d'Urville u zoal te bieden heeft. Kom even heerlijk tot rust in de spa of leef u uit in de goed uitgeruste fitnessruimte. Lees een boek in de zon of neem een duik in het zwembad – als het weer dit toelaat. Maak uw keuze uit het omvangrijke entertainmentprogramma, koop uw souvenirs in de boetiek of maak een praatje met onze PONANT-fotografen. En begeef u ook zeker even naar het bovendek, om het spectaculaire uitzicht over de deinende golven in u op te nemen en wie weet wel een aantal van de dieren te spotten die in deze wateren leven.

6 Nationaal Park Manuel Antonio

Op dag zes stappen we in onze Zodiac®-boten om de weelderige, woeste wildernis van Nationaal Park Manuel Antonio te verkennen. Dit kleine park aan de Stille Oceaan heeft een oppervlakte van slechts 16 km2 en is al sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw een beschermd natuurgebied. Tijdens onze excursie aan land komen we met wat geluk enkele van de bewoners van het nationale park tegen, zoals de rustige luiaard, de luidruchtige brulaap en de speelse Panamese kapucijnaap. En op de fraaie zandstranden ziet u misschien wel een aantal brutale wasberen, die hier graag vanuit de struiken tevoorschijn komen om bezoekers uit te dagen.

7 Curú-wildreservaat

We verkennen het oudste beschermde natuurpark van Costa Rica, het Curú-wildreservaat, dat voorop loopt op het gebied van ecotoerisme en ook een onderzoekscentrum heeft dat wetenschappers van over de hele wereld welkom heet. Na een korte tocht per Zodiac®-boot wandelen we kriskras door het tropisch regenwoud naar de schitterende stranden en krijgt u onderweg mogelijk enkele van de bijzondere diersoorten van Costa Rica te zien, zoals apen, leguanen en ruim tweehonderd vogelsoorten. En ook de geelvleugelara’s en slingerapen die nog niet zo lang geleden opnieuw in deze omgeving werden geïntroduceerd, gedijen hier inmiddels uitstekend.

8 Tortuga & Puerto Caldera

Op deze laatste dag van de expeditie komen we aan in Puerto Caldera, gelegen aan de kust van de Stille Oceaan in de regio Puntarenas. Landinwaarts is er een keur aan natuurlijke wonderen te ontdekken, van het dichte regenwoud in de nationale parken tot aan de imposante vulkanen Poás en Arenal die hier hoog boven alles uit torenen. In deze weelderige setting draagt Costa Rica zorg voor één van de rijkste ecosystemen op aarde, met onder meer apen, luiaards, tropische vogels, leguanen, krokodillen, watervallen, rotskloven en meer dan tienduizend tropische plantensoorten. Kortom: opties te over, voordat u aan uw terugreis naar huis begint.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door