Ontdek de pracht van Costa Rica en Panama tijdens een 8-daagse expeditie-cruise. Van de kronkelende grachten tot de weelderige natuurreservaten, ervaart u de natuur op zijn best samen met een National Geographic-expert en fotograaf. Uw reis in Midden-Amerika begint met het verkennen van het gouden zand en het kristalheldere water van de koraaleilandjes rondom de San Blas-eilanden. Al varend door het wereldberoemde Panamakanaal, reist u richting het prachtige nationaal park Darién in Panama. Een UNESCO-werelderfgoed waar u kunt genieten van een opmerkelijke selectie van flora en fauna. U verkent de prachtige selectie zandstranden, rotsachtige kustlijnen, mangroven, moerassen en tropische regenwouden. Haal het meeste uit uw reis met een scala aan excursies, waaronder het nationaal park Manuel Antonio en het wildreservaat Curú, evenals een ontmoeting met de Emberás, een semi-nomadische gemeenschap diep in het regenwoud in Panama.

Hoogtepunten van deze reis

De unieke gelegenheid om kennis te maken met de inheemse Emberás-stam in het nationaal park Darién en de Kuna-indianen van de San Blas-archipel.

Verken wereldberoemde nationale parken in Midden-Amerika, waaronder het nationaal park Darién, het nationaal park Manuel Antonio en het wildreservaat Curú. U brengt uw tijd door op de San Blas-eilanden, een unieke archipel die bestaat uit meer dan 300 eilandjes en zandbanken, met elk hun eigen spectaculair landschap van zandstranden en weelderig groen.

Reisschema - 8 dagen

1 Colón, Panama

Begin uw Caribische expeditietocht in Colón, de op één na grootste stad van Panama. Colón, opgericht in 1850, is een van de belangrijkste havens in de Caribische Zee en werd in 1953 uitgeroepen tot vrijhandelszone. Verken de oude stad, historische kerken en het observatorium, een park met uitkijkplatforms over de Atlantische Oceaan sluizen en Gatún-meer.

2 San Blas-eilanden

San Blas-eilanden, een verzameling van meer dan 300 eilanden en zandbanken, biedt ongeëvenaarde schoonheid met turquoise wateren, met palmen omzoomde stranden en een schat aan exotisch zeeleven. Ontdek de Kunas-indianengemeenschap die u zal verwelkomen in zijn dorpen van bamboehuizen, verzameld bij de stranden.

3 Het Panamakanaal oversteken

Zeilen op het Panamakanaal is een unieke ervaring tot de verbeelding van talloze avonturiers in de 20e eeuw heeft gespeeld. De bouw ervan startte in 1880 onder leiding van Ferdinand De Lesseps. Verlaten en vervolgens hervat, werd dit bouwkundige wonder voltooid door de Verenigde Staten in 1887 en geopend in 1914. Het kanaal doorkruist de landengte van Panama en verbindt de Atlantische Oceaan met de Stille Oceaan. Met behulp van drie lagen sluis worden schepen naar het niveau van het meer van Gatun gebracht, als ware het water een lift. Op deze manier kunnen ze voorkomen dat ze Kaap Hoorn moeten afleggen.

5 Op zee

Maak tijdens uw eerste dag op zee kennis met de luxe faciliteiten aan boord van het schip Le Boréal. Trakteert u zichzelf op een moment van ontspanning in de spa of blijf in vorm in het fitnesscentrum. Afhankelijk van het seizoen, kunt u zich laten verleiden door het zwembad of een plekje opzoeken om te zonnebaden. Deze dag op zee is ook een gelegenheid om te genieten van de conferenties of shows die aan boord worden aangeboden, om wat te winkelen in de boetiek of om de PONANT-fotografen in hun speciaal ingerichte ruimte te ontmoeten. Wat de liefhebbers van de open zee betreft, zij kunnen het bovendek van het schip bezoeken om het schouwspel van de golven te bewonderen en hebben misschien het geluk om zeediersoorten te observeren.

6 Nationaal park Manuel Antonio.

Verken de rijke wildernis van het nationaal park Manuel Antonio terwijl we de Zodiac® opgaan om het land te bereiken. Dit kleine park van slechts 16 km², beschermd sinds de jaren 1970, wordt begrensd door de idyllische stranden van de Stille Oceaan, met een rijke biodiversiteit. Tijdens onze excursie kunt u verschillende soorten dieren in het wild tegenkomen, waaronder de discrete luiaard, de lawaaierige brulaap en de ondeugende capuchin met hun witte gezichten. Op de fijne zandstranden kunt u zich amuseren met de dans van de wasberen die van de bomen rennen om bezoekers te plagen.

7 Wildreservaat Curú

Ontdek het oudste beschermde park in Costa Rica, het Curú-wildreservaat. Een voorbeeldige site op het gebied van ecotoerisme en een onderzoekscentrum voor wetenschappers van over de hele wereld. Na een korte Zodiac®-reis ontdekt u via de paden die het tropische bos doorkruisen prachtige stranden en de meest emblematische diersoorten van Costa Rica: apen, leguanen en meer dan 200 vogelsoorten. Sinds hun recente herintroductie vieren de geelvleugelara en de spinneaap hoogtij in deze beschermde omgeving.

8 Tortuga-eiland en Puerto Caldera

Aan het einde van uw expeditie-cruise geniet u op uw laatste dag van de prachtige Puerto Caldera aan de Pacifische kust, in de regio Puntarenas. U gaat het binnenland in om de natuurlijke wonderen in het weelderige regenwoud van de nationale parken van Costa Rica, de vulkanen Poas en Arena te bewonderen in al hun glorie. In deze weelderige natuurlijke omgeving, herbergt Costa Rica één van de rijkste biodiversiteiten op aarde: apen, luiaarden, tropische vogels, leguanen, krokodillen, watervallen, ravijnen en meer dan tienduizend soorten tropische planten. Geniet op uw gemak voordat u naar huis terugtrekt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door