Beleef een onvergetelijk zevendaags avontuur in Tanzania, ga op zoek naar de Grote Vijf op ongelooflijke plekken zoals het schilderachtige Manyara-meer, de Ngorongoro-krater vol met wildlife en de vlaktes van de Serengeti. Verken het gebied rond de Olduvaikloof, dat gedurende bijna twee miljoen jaar door mensen (of hun voorouders) bewoond is. Tanzania heeft een ontzettend rijke geschiedenis, maak er zelf deel van uit in haar adembenemende landschap.

Hoogtepunten van deze reis

Clean Cookstove Project lezing, Geniet van een uitgebreid verblijf in een Masai-dorp. Ontmoet enkele van de wonderbaarlijke vrouwen die hier wonen en kom te weten hoe hun levens zijn veranderd en hun dorp sterker is geworden dankzij het door G Adventures ondersteunde Masai Clean Cookstoves Project.

Safaririt in de Ngorongoro-krater, Spot zebra's, gazelles, buffels en wrattenzwijnen. Speur in het moeras en het bos naar nijlpaarden, neushoorns, olifanten, bavianen en apen. Houd je ogen open en je camera gereed om een troep leeuwen of eenzaam luipaard op de bodem van de krater vast te leggen.

Lezing Serengeti Wildlife Onderzoekscentrum, Het Serengeti Wildlife Onderzoekscentrumm in het nationaal park Serengeti, is een basis voor veel van de regio's belangrijkste wildlife onderzoekers en wetenschappers. Maak kennis met een van de onderzoekers, die je zal vertellen over de lopende onderzoeken van het centrum.

Reisschema - 7 dagen

Dag 1 Arusha

Kom aan wanneer je wilt. Transfer bij aankomst inbegrepen.

Dag 2 Arusha/Lake Manyara National Park

Bezoek het dorp Mto wa Mbu; doe mee aan een geleide culturele rondleiding en smul samen met een lokale familie van een traditionele lunch. Ga verder naar ons safarikamp buiten het nationaal park in het Manyara-meer. Vanuit het kamp heb je een ongehinderd uitzicht op de Grote Slenk. Ga 's namiddags aan boord van een safaririt waar je op fenomenale wijze wildlife kan bekijken, en ga op zoek naar de vrij klimmende leeuwen.

Dag 3 Lake Manyara Nationaal Park/Nationaal Park Serengeti

Reis door de Grote Slenk en bezoek een Maasai-dorp, leer er meer over de Maasai-bevolking en het G Adventures ondersteunde Clean Cookstove Project. Woon een exclusieve presentatie bij van een van de Maasai-vrouwen, en hoor hoe deelname aan het project een invloed gehad heeft op haar leven en andere vrouwen rondom haar sterker heeft gemaakt. Doe een geleide tour van het dorp, ontmoet de vrouwen die opgeleid zijn als fornuisingenieurs, bezoek de boma's (traditionele tehuizen) en observeer hoe het Stove Team een fornuis in een huis bouwt (of maak zelf je handen vuil door ze te helpen). Bezoek daarna de historische site van het Olduvai-ravijn en ga verder naar ons safaripark in het nationaal park Serengeti.

Dag 4 Nationaal Park Serengeti

Ga 's ochtends en 's namiddags aan boord van een safaririt in onze compacte 4x4-safariwagen met pop-up dak voor een optimaal zicht op de wildlife. Bezoek het Serengeti Wildlife Onderzoekscentrum, waar wildlifeonderzoekers en -wetenschappers in het nationaal park en omliggende natuurgebieden aan projecten werken. Woon een lezing bij door een van de bezoekende onderzoekers. De behandelde thema's hangen af van de onderzoeken die er op dat moment worden gedaan. Optie om een ballonsafari bij zonsopgang te maken.

Dag 5 Nationaal Park Serengeti/Ngorongoro

Kijk verder tijdens de safaririt terwijl je Serengeti verlaat op weg naar ons comfortabel tentenkamp. Relax deze avond, en geniet met een koel drankje van de Afrikaanse zonsondergang.

Dag 6 Ngorongoro/Arusha

Vertrek vroeg naar de Ngorongoro-krater, een UNESCO-werelderfgoedsite, voor een safaririt en picnic lunch. Rijd 's namiddags naar Arusha.

Dag 7 Arusha

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door