Geef je over aan een wervelstorm van onvergetelijke smaken, landschappen en belevenissen tijdens een ontdekkingstocht door drie Zuidoost-Aziatische landen. Ontdek bruisende markten en fascinerende museums, serene tempels en diepblauwe zeeën. Reis van het futuristische Singapore naar multiculturele steden in Maleisië, het idyllische Thaise eiland Ko Yao Yai en het energieke en chaotische Bangkok.

Hoogtepunten van deze reis

Bezoek aan Wat Po, Deze tempel staat bekend om de liggende Boeddha, waarvan de voeten bedekt zijn met parelmoeren gravures van Boeddhistische symbolen. Verken het enorme complex van omheinde gebouwen met Boeddhafiguren, muurschilderingen en de chedis met de as van Boeddha. Dit is ook de plek waar de traditionele Thaise massage is ontstaan.

Reisschema - 15 dagen

Dag 1 Singapore

Kom aan wanneer je wilt. Transfer bij aankomst inbegrepen.

Dag 2 Singapore

Maak een dagtrip naar Singapore en maak een wandeling met gids door het Sungei Buloh Wetland Reserve. Dit reservaat is een belangrijke rustplaats voor duizenden trekvogels uit de hele wereld. Geniet van je vrije middag en maak daarna een heerlijke wandeling langs de vele streetfoodmarkten van Singapore. Verwen jezelf met authentieke gerechten als kip met rijst, pittige noedels en chilikrab uit de smeltkroes van Chinese, Maleisische en Indiase keukens. Je kunt de avond zelf indelen en bijvoorbeeld wegdromen bij de zonsondergang vanaf een dakterras of de indrukwekkende met neonverlichte beelden bekijken in het prachtige park Gardens by the Bay.

Dag 3 Singapore/Melaka

Steek 's ochtends de grens over naar Maleisië en ga naar de multiculturele stad Melaka. Ontdek het erfgoed van de Maleisische sultans en de Portugese, Nederlandse, Britse en Japanse kolonisten. Verdiep je in de geschiedenis tijdens een wandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, van de drukke Jonker Street tot de 17e-eeuwse tempel Cheng Hoon Teng. Bekijk 's avonds de stad van een andere kant en maak een optionele boottocht of tripje met de riksja.

Dag 4 Melaka/Kuala Lumpur

Vandaag ga je naar de bruisende metropool Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië. Je hebt tijd om zelf de stad te verkennen. Laat je meeslepen door de bruisende mix van moderne en traditionele sferen. Je kunt naar de Petronas Twin Towers die 450 meter boven de drukke straten uitsteken, je verdiepen in islamitische tradities tijdens een bezoek aan het Islamic Arts Museum Malaysia of een wandeling maken langs de serene meertjes van Lake Gardens Park. 's Avonds kun je naar de kleurrijke avondmarkt van Kuala Lumpur waar je heerlijke gerechten kunt proeven en langs kraampjes kunt struinen op zoek naar souvenirs.

Dag 5 Kuala Lumpur

Je hebt de hele dag de tijd om zelf Kuala Lumpur te verkennen. Bewonder de felgekleurde trappen en tempels langs de kalkstkliffen bij de Batugrotten en bezoek de modernistische National Mosque met zijn kenmerkende helderblauwe dak. Wandel over het Merdeka-plein, ooit een privé cricketveld, en bekijk de uitgebreide historische collecties van het National Museum.

Dag 6 Kuala Lumpur/Taman Negara

Rijd en vaar naar onze boslodge in nationaal park Taman Negara. Hier vind je een van de oudste regenwouden met loofbos ter wereld en zeldzame tropische dieren zoals de Aziatische olifant en de Maleise spiegelpauw. Na het avondeten maak je een nachtwandeling door de jungle met een natuurgids. Ga op zoek naar sporen van de zeldzame Maleise tijger en luister naar de tropische geluiden van vogels een kikkers.

Dag 7 Taman Negara

Maak een trektocht door het weelderige groene hart van het regenwoud naar de top van de Teresek-heuvel. Geniet van een adembenemend uitzicht vanaf hoge hangbruggen en bewonder de talloze kleurrijke vogels. Na de picknick ga je per boot de Tahan-rivier op richting de watervallen van Lata Berkoh.

Dag 8 Taman Negara/Cameron Highlands

Laat het regenwoud achter je en rijd naar de groene heuvels van de Cameron Highlands. Deze highlands zijn vernoemd naar de Britse ontdekkingsreiziger die dit gebied voor het eerst in kaart heeft gebracht voor de koloniale overheid. Bezoek een BOH-theeplantage, een van de vele theeplantages in de heuvels en een van de hoofdleveranciers van zwarte thee in Maleisië. De rest van de dag kun je zelf op verkenning. Maak een wandeling over de vele paden langs de heuvelterrassen, bezoek nog een theeplantage of relax in de verkoelende bries op de heuvels.

Dag 9 Cameron Highlands/George Town

Daal af en vervolg je reis richting de kust in het westen. Stop onderweg bij de Ubidia-moskee en lunch bij homestay Suka Suka, waar je een blik kunt werpen in het traditionele dorpsleven in een Maleisische kampong. Ga verder naar het eiland Penang aan de westkust. Verken 's middags George Town, de tweede grote stad van Maleisië die in het verleden een grote handelsrol speelde tussen Azië, Europa en het Midden-Oosten.

Dag 10 George Town

Maak een ochtendwandeling door de drukke straatjes van George Town en bewonder de kleurrijke koloniale villa's en kleurrijke straatkunst. Haal onderweg een snack bij een van de eetkraampjes. In de middag heb je tijd om zelf Penang te verkennen. Ga voor een tochtje op een riksja of neem de kabeltrein naar de top van Penang Hill waar je een fantastisch uitzicht hebt over George Town en de helderblauwe zee. Ontdek in eeuwenoude tempels meer over het culturele erfgoed of proef lokale gerechten bij de vele kraampjes op de bruisende avondmarkt.

Dag 11 George Town/Ko Yao Yai

Ga naar het vliegveld en vlieg naar Phuket in Thailand. Stap in een speedboot en geniet van een spectaculaire tocht naar het verborgen eiland Ko Yao Yai in de prachtige Phang Nga Bay. De eilanden Ko Yao Yai en Ko Yao Noi zijn twee van de minst ontwikkelde eilanden in het gebied en geven je een authentieke tropische ervaring tussen weelderige bossen en gouden stranden aan sprankelende kustlijnen.

Dag 12 Ko Yao Yai

Vandaag kun je zelf op pad om Ko Yao Yai te ontdekken. Wandel langs uitgestrekte baaien en stranden en bewonder de kalkstenen rotseilanden die langs de kust de zee uitrijzen. Je kunt een kajak huren en langs de ongerepte kust van het eiland peddelen of gaan snorkelen in de kleurrijke onderwaterwereld. Bezoek een dorpje en maak een praatje met de vriendelijke bewoners of relax bij het zwembad.

Dag 13 Ko Yao Yai

Spring aan boord voor een vaartocht naar Ho Kong en andere nabijgelegen eilanden. Bewonder de overgroeide kalksteenrotsen die hoog boven de diepblauwe baaien en de parelwitte stranden met palmbomen uitsteken. Ga voor anker in verborgen inhammen waar je kunt zwemmen in het warme water, snorkelen tussen tropische vissen of relaxen op het strand bij het ruisen van de zee.

Dag 14 Ko Yao Yai/Bangkok

In de ochtend vertrek je naar Phuket voor een vlucht naar Bangkok. Je hebt vrije tijd om zelf de stad te verkennen. Bekijk de dynamische hoofdstad van Thailand vanaf een khlong-watertaxi op het Saen Saep-kanaal of bezoek de spectaculaire Wat Pho-tempel om de Boeddhistische cultuur van Bangkok van dichtbij te ervaren. Wandel 's avonds door bruisende straten en proef Thaise gerechten op de kleurrijke avondmarkt.

Dag 15 Bangkok

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door