Verken de prachtige zee van Cortez tijdens een 14-daagse expeditiecruise op weg van San Diego naar Guatemala. U vaart langs het schiereiland Baja California aan boord van het luxueuze Le Soléal, voordat u de Golf van Californië binnengaat, bekend sinds 1539 als de Zee van Cortez in eerbetoon aan de veroveraar Hernan Cortés. Tijdens uw expeditie kunt u van de gelegenheid gebruik maken om in de turquoise wateren zeedieren te observeren, zoals zeeleeuwen, dolfijnen, schildpadden en tientallen verschillende soorten vissen. Stop onderweg op verschillende eilanden, waaronder Coronado, San José, Espíritu Santo en La Partida om er maar een paar te noemen. U gaat de prachtige landschappen verkennen, dieren observeren in het wild en deelnemen aan onvergetelijke snorkel- en wandelexcursies. Daarna gaat u naar Huatulco in Mexico en brengt u tijd door tussen de beschermde baaien en ongerepte stranden voordat u uw reis voltooit in Puerto Quetzal in Guatemala.

Hoogtepunten van deze reis

Verken 's werelds grootste aquarium, de Zee van Cortez. Uw reis wordt vergezeld door National Geographic-experts en fotografen die uw expeditie-ervaring zullen verrijken.

Mogelijkheid tot duiken (PADI Advanced Open Water Diver of gelijkwaardig) met een ervaren instructeur aan boord en van snorkelen met uw expeditieteam.

Bezoek UNESCO-werelderfgoedlocaties, waaronder de eilanden van de Golf van Californië en de steden zoals La Antigua de Guatemala met zijn koloniale architectuur (van Puerto Quetzal in Guatemala).

Reisschema - 13 dagen

1 San Diego

U begint uw cruise naar de Sea of Cortez in San Diego, aan de Pacifische kust van Californië. Verkent u, voordat u aan boord gaat, deze veelzijdige stad, beroemd om zijn indrukwekkende wandelroutes, eclectische binnenstad en wereldberoemde bezienswaardigheden.

2-3 Op zee

Maak tijdens uw eerste dag op zee kennis met de luxe faciliteiten aan boord van het schip Le Boréal. Trakteert u zichzelf op een moment van ontspanning in de spa of blijf in vorm in het fitnesscentrum. Afhankelijk van het seizoen, kunt u zich laten verleiden door het zwembad of een plekje opzoeken om te zonnebaden. Deze dag op zee is ook een gelegenheid om te genieten van de conferenties of shows die aan boord worden voorgesteld, om wat te winkelen in de boetiek of om de PONANT-fotografen in hun speciale ruimte te ontmoeten. Wat de liefhebbers van de open zee betreft, zij kunnen het bovendek van het schip bezoeken om het schouwspel van de golven te bewonderen en hebben misschien het geluk om zeediersoorten te observeren.

4 Cabo San Lucas

Waar de Zee van Cortez en de Stille Oceaan samenkomen, is Cabo een populaire badplaats in Mexico, beroemd om zijn rotsformatie die uit de oceaan naar boven komt. U kunt genieten van witte zandstranden en charmante landschappen met rijke woestijnen die bezaaid zijn met cactussen en rotsachtige pieken.

5 Coronado eiland en Danzante eiland

Vervolg uw reis naar Coronado eiland in het hart van de Golf van Californië. Onbewoond en aangewezen op de werelderfgoedlijst van UNESCO, is dit eiland, met een ongelooflijke verscheidenheid aan biodiversiteit, gelegen tussen de andere eilanden en beschermde gebieden van de Golf van Californië. Geniet van een snorkeltrip waarbij u zich kunt laten verrassen door de uitzonderlijke onderwaterfauna in deze turquoise wateren, die onder andere zeeleeuwen, zeeschildpadden en een scala aan vissoorten bevat. Tijdens de wandeling met uw expeditieteam moet u de oude vulkaan die in het binnenland is begraven zeker niet missen.
Het kleine eiland Danzante eiland ligt in de buurt van de oostkust van Baja California. Geniet u van een afwisselende dag vol ontdekkingstochten terwijl u even ontspant op de ongerepte stranden. U kunt door de vele paden die naar het binnenland leiden wandelen, of zwemmen tijdens een snorkelexcursie tussen het levendige koraal, dat wemelt van de exotische vissen.

6 Monserrat eiland en Puerto Agua Verde

Monserrat Island is een onbewoond eiland gelegen voor de kust van Baja California en toegankelijk via Zodiac® zwaardboten. Monserrat vormt een onderdeel van het nationale park Bahía de Loreto en biedt een gevarieerd landschap met rotsachtige kusten, onderwaterkloven, mangroven en zeekliffen. Verken het rijke koraalrif tijdens een snorkeluitje waarbij u onder scholen van tropische vissen verblijft.

Ten zuiden van het nationale park Bahia de Loreto ligt het grootste beschermde gebied in de Golf van Californië: Puerto Agua Verde. Het kleine afgelegen eiland herbergt rotsachtige formaties, weelderige vegetatie en een intrigerend onderwaterleven. Trek dichter bij de kust met een Zodiac®-excursie, waar u kunt genieten van een duik- of snorkelervaring.

7 Punta Colorada en Bahia Amortajada, Isla San Jose

Aan de westkant van Isla San Jose ligt Punta Colorada met spectaculaire landschappen van enorme rode en okerkleurige kliffen. Kom dichterbij dit prachtige uitzicht terwijl u geniet van een landexcursie met Zodiac®, en bewonder ook gigantische cactussen en de schatten van de onderwaterwereld, met damselfish, maanvissen, vlindervissen.

Vervolg uw verkenning van deze serene eilanden, via de Zodiac® bootje naar de kust en maak daarna een unieke verkenningstocht te voet. Geniet van de prachtige verscheidenheid aan zeedieren, kom dichter bij prachtige flora en wandel door de mangrovebossen.

8 Los Islotes, Isla Partida en Espíritu Santo

Vervolgens gaat u het rotsachtige terrein van Los Islotes in ten zuidwesten van de California Bay op, beroemd om zijn grote kolonies van Californische zeeleeuwen. Met lokale boten reist u om deze majestueuze wezens van dichtbij te zien en als u geluk heeft, kunt u misschien naast hen zwemmen—een ongelofelijke ervaring!

Espíritu Santo en La Partida staan bekend als de juwelen van de Zee van Cortez vanwege hun UNESCO-werelderfgoedstatus en ongelooflijke pracht. De eilanden die alleen per boot bereikbaar zijn, onthullen hun spectaculaire kliffen, turkooizen baaien en prachtige stranden. Geniet van het gevarieerde ecosysteem met een duizelingwekkende verscheidenheid aan flora en fauna; misschien heeft u ook het geluk om de fascinerende en emblematische Mobula-straal te bewonderen.

9 Cerralvo Island

Cerralvo Island is een natuurreservaat bij de ingang van de Golf van Californië. Geniet van een spiegelende omgeving met grillige kliffen en pittoreske zandstranden, evenals wildrijke wateren waar exotische zeedieren te spotten zijn. Tijdens het snorkelen komt u gouden groupers, zeilvissen of marlijnen tegen. Uw expeditieteam zal u ook meenemen om het binnenland te verkennen tijdens een wandeling langs een droge rivierbedding.

10 Op zee

Maak tijdens uw eerste dag op zee kennis met de luxe faciliteiten aan boord van het schip Le Boréal. Trakteert u zichzelf op een moment van ontspanning in de spa of blijf in vorm in het fitnesscentrum. Afhankelijk van het seizoen, kunt u zich laten verleiden door het zwembad of een plekje opzoeken om te zonnebaden. Deze dag op zee is ook een gelegenheid om te genieten van de conferenties of shows die aan boord worden voorgesteld, om wat te winkelen in de boetiek of om de PONANT-fotografen in hun speciaal ingerichte ruimte te ontmoeten. Wat de liefhebbers van de open zee betreft, zij kunnen het bovendek van het schip bezoeken om het schouwspel van de golven te bewonderen en hebben misschien het geluk om zeediersoorten te observeren.

11 Huatulco (Santa María Huatulco)

De populaire badplaats Huatulco aan de Mexicaanse kust van de Stille Oceaan bestaat uit negen unieke, prachtige turquoise baaien. Geniet van een ongelooflijke aantal van 36 stranden, waarvan er vier ecologische reservaten zijn. Ontdek en winkel in de kleine gemeenschappen van het Huatulco-gebied, zoals La Crucecita, Santa Cruz of de oude Santa Maria Huatulco (de gemeente van het district).

12 Op zee

Maak tijdens uw eerste dag op zee kennis met de luxe faciliteiten aan boord van het schip Le Boréal. Trakteert u zichzelf op een moment van ontspanning in de spa of blijf in vorm in het fitnesscentrum. Afhankelijk van het seizoen, kunt u zich laten verleiden door het zwembad of een plekje opzoeken om te zonnebaden. Deze dag op zee is ook een gelegenheid om te genieten van de conferenties of shows die aan boord worden voorgesteld, om wat te winkelen in de boetiek of om de PONANT-fotografen in hun speciaal ingerichte ruimte te ontmoeten. Wat de liefhebbers van de open zee betreft, zij kunnen het bovendek van het schip bezoeken om het schouwspel van de golven te bewonderen en hebben misschien het geluk om zeediersoorten te observeren.

13 Puerto Quetzal

Aan het eind van uw expeditietocht breng u uw laatste dag door in Puerto Quetzal, gelegen aan de Pacifische kust. Dit is de grootste haven van het land en ligt dicht bij de oude stad Antigua, een voormalige koloniale hoofdstad van Guatemala die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en die u op uw gemak kunt verkennen, voordat u uw reis naar huis voortzet.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door