Reist u met ons mee naar de legendarische Zee van Cortés? Aan boord van ons luxe schip Le Soléal varen we van San Diego naar Guatemala. Via het schiereiland Baja California bereiken we de Golf van Californië, die sinds 1539 – als eerbetoon aan de conquistador Hernan Cortés – bekendstaat als de Zee van Cortés. De helderblauwe wateren zijn het leefgebied van uiteenlopende wilde dieren, waarvan u er tijdens deze veertien dagen durende expeditie vast en zeker een aantal zult zien. Denk bijvoorbeeld aan zeeleeuwen, dolfijnen, schildpadden en uiteenlopende exotische vissoorten.

Onderweg doen we verschillende eilanden aan, zoals Coronado, San José, Espíritu Santo en La Partida. Hier kunt u zowel aan land als in het omringende water genieten van de prachtige flora en fauna tijdens onvergetelijke snorkel- en wandelexcursies.

In het Mexicaanse Huatulco is er tijd voor een verkenning van de ongerepte baaien en stranden, voordat we ons avontuur eindigen in Puerto Quetzal in Guatemala.

Deze expeditiecruise is aan boord van Ponant's Le Soléal, behorende tot de Sistership-klasse. Bekijk hier alle details van het schip, waaronder het dekplan en alle voorzieningen aan boord.

Hoogtepunten van deze reis

Verkenning van ’s werelds grootste aquarium, de Zee van Cortés, in het gezelschap van experts en fotografen van National Geographic die uw expeditie met hun uitgebreide kennis en ervaring verrijken

De mogelijkheid te duiken (PADI Advanced Open Water Diver of vergelijkbaar certificaat) met een ervaren instructeur aan boord en snorkelen met ons expeditieteam

Een bezoek aan UNESCO-werelderfgoedlocaties, waaronder de eilanden in de Golf van Californië en Antigua Guatemala met zijn koloniale architectuur (vanuit Puerto Quetzal in Guatemala)

Reisschema - 13 dagen

1 San Diego

Deze expeditiecruise naar de Zee van Cortés begint in San Diego, aan de Stille Oceaan in het zuidwesten van Californië. Voordat u aan boord gaat is het zeker de moeite waard op verkenning te gaan in deze veelzijdige stad met zijn indrukwekkende wandelroutes, charmante oude centrum en wereldberoemde bezienswaardigheden.

2-3 Op zee

Dag twee en drie brengen we op zee door. Het is een perfecte gelegenheid om te ontdekken welke luxueuze faciliteiten ons schip Le Soléal u zoal te bieden heeft. Zo beschikt het schip over een spa, om even heerlijk in te ontspannen, en een fitnessruimte, mocht u ook tijdens de reis graag in shape willen blijven. Als het seizoen en weer het toelaten, zou u ook een duik in het zwembad kunnen overwegen of wat tijd met een boek op een handdoekje in de zon kunnen doorbrengen. Het is eveneens een mooie kans om te genieten van het geweldige entertainmentprogramma, rond te neuzen in de boetiek of kennis te maken met de PONANT-fotografen. Vanaf het bovendek heeft u bovendien een spectaculair uitzicht over de deinende golven. Wie weet spot u wel enkele van de wilde dieren die in deze wateren leven!

4 Cabo San Lucas

Op het punt waar de Zee van Cortés en de Stille Oceaan samenkomen, ligt de populaire Mexicaanse badplaats Cabo San Lucas. Cabo staat bekend om zijn imposante, uit de oceaan omhoog rijzende rotsformaties. Daarnaast vindt u er ook schitterende witte zandstranden en een intrigerend woestijnlandschap bezaaid met cactussen en spitse rotsen.

5 Coronado & Danzante

De reis gaat door naar het onbewoonde eiland Coronado, in het hart van de Golf van Californië. Het is samen met de andere beschermde eilanden en gebieden in de Golf van Californië uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed en herbergt een ongekende biodiversiteit. Tijdens een snorkelexcursie heeft u de kans in de bijzondere wereld onder het oppervlak van deze helderblauwe wateren te duiken en spot u ongetwijfeld vele prachtige vissoorten en misschien zelfs wel zeeleeuwen en zeeschildpadden. Aan land kunt u samen met het expeditieteam bovendien een eeuwenoude vulkaan bezichtigen.

Het kleine eiland Danzante bevindt zich voor de oostkust van Baja California. Een perfecte plek om te ontspannen op de ongerepte stranden, via één van de vele wandelroutes het binnenland te verkennen en te zwemmen en snorkelen tussen het kleurrijke koraal dat barst van de exotische vissen.

6 Monserrat & Puerto Agua Verde

Monserrat, een onbewoond eiland voor de kust van Baja California, is te bereiken per Zodiac®-boot. Het maakt onderdeel uit van het maritiem nationaal park Bahía de Loreto en heeft een zeer divers landschap met onder meer rotsachtige kusten, onderzeese canyons, mangroves en kliffen. Ook hier kunt u deelnemen aan een snorkelexcursie om het rijke koraalrif te verkennen en zwemmen tussen scholen tropische vissen.

Ten zuiden van Bahía de Loreto ligt het grootste beschermde gebied in de Golf van Californië, Puerto Agua Verde. Het kleine eiland wordt gekenmerkt door rotsformaties, weelderig groen en een fascinerende onderwaterwereld. We benaderen het eiland per Zodiac®-boot, waar u voor de kust kunt zwemmen en snorkelen.

7 Punta Colorada & Bahia Amortajada, Isla San Jose

Aan de westkant van Isla San Jose ligt het spectaculaire kliflandschap van Punta Colorada, bestaande uit reusachtige rode en okerkleurige rotsen. We stappen vandaag opnieuw in onze Zodiac®-boten om ook dit schitterende eiland van dichterbij te bewonderen. U ziet er onder meer gigantische cactussen en onder het wateroppervlak schuilt een schat aan tropische vissoorten, zoals keizersvissen, koraalvlinders en juffertjes.

U krijgt hier ook de kans uit de Zodiac®-boot te stappen en de kusten van deze serene eilanden te voet te verkennen. Zowel aan land als in het omringende water is er genoeg te ontdekken, van de fascinerende verscheidenheid aan zeedieren tot de weelderige wildernis van de mangrovebossen.

8 Los Islotes, Isla Partida & Espíritu Santo

Onze reis brengt ons vervolgens naar het rotsachtige Los Islotes ten zuidwesten van Baja California. Het gebied staat bekend om zijn reusachtige kolonies Californische zeeleeuwen. We stappen in lokale boten om deze majestueuze dieren van dichtbij te bekijken. Met een beetje geluk kunt u zelfs samen met ze zwemmen – een werkelijk unieke belevenis!

Espíritu Santo en La Partida worden ook wel de ‘Juwelen van de Zee van Cortés’ genoemd. Dat komt enerzijds door hun status als UNESCO-werelderfgoed, maar ook gewoonweg doordat ze een lust voor het oog zijn. De spectaculaire steile kliffen, turkooizen baaien en schitterende stranden maken deze ongerepte parels, die enkel per boot te bereiken zijn, hun bijnaam meer dan waar. En dan hebben we het nog niet eens over de adembenemende verscheidenheid aan flora en fauna. Zo zou u hier wel eens de fascinerende duivelsrog kunnen spotten.

9 Isla Cerralvo

Isla Cerralvo, of ‘Jacques Cousteau-eiland’, is een beschermd natuurgebied bij de ingang van de Golf van Californië. Er wacht u hier een spectaculair landschap met grillige kliffen, schilderachtige zandstranden en heldere wateren vol exotisch zeeleven. Tijdens een snorkelexcursie ziet u misschien wel gouden tandbaarzen, zeilvissen en marlijnen. Het expeditieteam neemt u ook mee aan land voor een mooie wandeling langs een droge rivierbedding.

10 Op zee

We brengen opnieuw een dag op zee door. Mocht u nog niet alle faciliteiten van Le Soléal hebben uitgeprobeerd, heeft u daar nu de kans toe. Ontspan in de luxe spa of leef u uit in de goed uitgeruste fitnessruimte. Neem als het weer het toelaat een duik in het zwembad of kom heerlijk tot rust op een handdoekje in de zon. Maak uw keuze uit het omvangrijke entertainmentprogramma, koop uw souvenirs in de boetiek of maak een praatje met onze PONANT-fotografen. En begeef u ook zeker even naar het bovendek, om het spectaculaire uitzicht nog eens goed in u op te nemen en wie weet nog een aantal van de wilde dieren te spotten die in deze wateren leven.

11Huatulco (Santa María Huatulco)

De populaire Mexicaanse badplaats Huatulco ligt aan de Stille Oceaan en bestaat uit negen uitzonderlijk mooie helderblauwe baaien. Met welgeteld 36 stranden, waarvan vier een natuurreservaat zijn, is het de plek bij uitstek om even helemaal tot rust te komen na alle indrukken die u de afgelopen dagen heeft opgedaan. Of struin door de kleine gemeenschappen in de omgeving, zoals La Crucecita, Santa Cruz en het oude Santa María Huatulco.

12 Op zee

Op deze twaalfde dag kunt u nogmaals genieten van alles wat Le Soléal aan boord te bieden heeft. Maak uw keuze uit de vele luxe faciliteiten: verwen uzelf met een bezoek aan de spa, leef u uit in de fitnessruimte, neem als het weer het toelaat een verfrissende duik in het zwembad of ontspan op een handdoekje in de zon. Misschien staat er nog wel iets op het entertainmentprogramma wat u nog niet heeft geprobeerd? Kijk nog eens rond in onze boetiek, of stel uw laatste vragen aan de PONANT-fotografen. En als u geen genoeg kunt krijgen van het uitzicht over de deinende golven, mag een bezoek aan het bovendek uiteraard ook niet ontbreken. Neem uw camera of verrekijker mee en probeer nog een paar mooie zeedieren te spotten!

13 Puerto Quetzal

Vandaag komt onze expeditiecruise ten einde in Puerto Quetzal, de grootste haven van het land, gelegen aan de Stille Oceaan. Nabij ligt onder meer de oude stad Antigua, een voormalige koloniale hoofdstad die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Een mooie plek om te verkennen, voordat u aan uw terugreis naar huis begint.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door