Tijdens deze 18-daagse safari zie je de spectaculaire natuur in de beste nationale parken van Afrika, inclusief Kruger en Chobe. Maak met een onderzoeker een onvergetelijke wandelsafari in de uitloper van de Okavangodelta, doorkruis nationaal park Hwange op zoek naar grote horden olifanten en geniet van het diner bij een familie in de buurt van de Victoriawatervallen. Je reist in een kleine groep, waardoor je maximaal kunt genieten van alles wat deze regio te bieden heeft.

Hoogtepunten van deze reis

Carnivorenbehoud, Een onderzoeker van het beschermingsprogramma voor carnivoren van Endangered Wildlife Trust zal ons vergezellen tijdens de safaririt, en zal uitleg geven over het gedrag van cheeta's en andere carnivoren, en over de geleverde inspanningen om ze te beschermen. Dit door National Geographic gesponsorde programma is een onderdeel van het Big Cats Initiative.

Diner bij een zimbabwaanse familie, Ga op bezoek bij Flatter Ncube en ontmoet haar familie. Je schuift in haar boerderij aan bij een traditioneel Zimbabwaans diner dat is bereid met verse groenten uit haar tuin. Tijdens de heerlijke maaltijd vertellen Ncube en haar familie over hun dagelijks leven.

Reisschema - 18 dagen

Dag 1 Johannesburg

Aankomst en transfer naar het gasthuis. Geniet van een traditionele Zuid-Afrikaanse braai (barbecue) als welkomstmaaltijd.

Dag 2 Johannesburg/Groot-Kruger

Maak een panoramische rit langs over de beroemde panoramaroute met haltes aan de Blydesrivierspoort, Bourke's Luck Potholes en God's Window. Ga verder naar ons tentenkamp net buiten het nationaal park Kruger.

Dag 3 Kruger nationaal park

Maak 's ochtends een inbegrepen safaririt in Kruger nationaal park in een open safariwagen. Bekijk vanuit je stoel de overvloedige wildlife. Namiddags heb je de optie voor een safaririt of een woudwandeling, of om te relaxen op het dek met uitzicht op de Drinkplaats, een populaire safariplek.
Ga terug naar het kamp en geniet van een traditioneel Zuid-Afrikaans diner op het dek of in de boma.

Dag 4 Kruger nationaal park/Karongwe

Ga verder naar een privé natuurreservaat in Groot-Kruger.

Dag 5 Karongwe Private Game Reserve

Spend the day exploring Karongwe on morning and afternoon safaris with our local guides. Search for Africa's famed "big five" as we drive through the shrublands of the bushveld. Back at camp, relax on deck or take a walk around the grounds.

Dag 6 Karongwe Private Game Reserve/Johannesburg

Keer na een laatste safaririt terug naar de stad. Eet 's avonds in een lokaal gasthuis.

Dag 7 Johannesburg/Victoriawatervallen

Vlieg naar Zimbabwe. Krijg een beter inzicht van het leven in Afrika met een wandeling langs een plaatselijke markt en een diner bij een familie thuis. Ontmoet de familie, ken hun geschiedenis en deel verhalen terwijl je helpt bij het klaarmaken van een traditioneel Zimbabwaans diner.

Dag 8 Victoriawatervallen

Geniet van een vrije dag om het gebied te verkennen. Doe mee aan een riviersafari, culturele tours, ga wildwaterraften, kanovaren of vlieg met een helikopter over de watervallen.

Dag 9 Victoriawatervallen

Verken overdag de prachtige omgeving. Optie om de Victoria-watervallen te bezoeken, te wildwaterraften of een helikoptervlucht over de watervallen te maken.

Dag 10 Victoriawatervallen/Nationaal park Hwange

De ochtend kun je zelf indelen. Daarna reis je naar nationaal park Hwange, het grootste park van Zimbabwe. Bezoek de stichting Painted Dog Conservation en ontmoet een natuurbeschermer die vertelt wat ze doen voor de rehabilitatie van wilde honden die door stropersactiviteiten gewond zijn geraakt. Ga daarna naar de lodge die net buiten de ingang van het park ligt. Maak 's avonds een safaririt op het terrein van de lodge en speur naar wilde dieren.

Dag 11 Nationaal park Hwange

Ga al vroeg op pad voor een safaririt in het park. Je vindt hier grote kuddes olifanten, leeuwen en de zeldzame Afrikaanse wilde hond. Relax 's middags op het terras en spot de lokale dieren die de drinkplaats van de lodge bezoeken. Je kunt 's middags een safaririt of wandeling maken.

Dag 12 Hwange/Nationaal park Chobe

Tijdens de laatste ochtend in Hwange kun je nog een optionele safaririt maken. Daarna steek je de grens over naar Botswana en ga je naar Kasane, de poort van het prachtige nationaal park Chobe. Ga in de middag op bootsafari op de rivier de Chobe en speur naar badende olifanten, nijlpaarden en krokodillen.

Dag 13 Nationaal park Chobe

In de ochtend speuren we verder naar dieren tijdens een safaririt langs de oevers van de Chobe. In de middag kun je een fotosafari maken op de rivier met een gespecialiseerde fotografieboot.

Dag 14 Kasane/Okavango-delta

Sta vroeg op voor een optionele fotosafaririt in nationaal park Chobe. Neem daarna een vlucht naar de uitloper van de Okavangodelta. Check in bij het afgelegen kamp en geniet van de lunch. Maak daarna een wandeling naar het onderzoekskamp van de Wild Bird Trust, partner van de National Geographic Society. Je ontmoet een van de onderzoekers en leert meer over de verschillende projecten en het onderzoek in de regio.

Dag 15 Okavango-delta

Ga de hele dag op excursie met een onderzoeker van het National Geographic Okavango Wilderness Project, een meerjarenproject voor onderzoek en natuurbescherming in het Okavango River Basin in Afrika. Spot wilde dieren vanuit een traditionele mokoro op de rivier en tijdens bushwandelingen en bezoek een vismonitoringsstation en een dorpje. Daarna is het tijd voor een uniek verblijf in een comfortabel kamp op een van de afgelegen eilandjes in de delta. Geniet van een driegangen diner rond het knetterende kampvuur, ontspan en luister naar de nachtgeluiden van de dieren in de delta.

Dag 16 Okavango-delta

Verlaat ons eilandkamp en ga onder leiding van onze ervaren lokale gidsen te voet en in een mokoro op zoek naar dieren. In de middag kom je aan bij ons hoofdkamp. Je kunt lekker ontspannen of gaan zwemmen. Breng de avond door op ons terras met uitzicht op de lagune. Neem plaats in een van de verscholen zitjes of bij het vuur en staar naar de sterren.

Dag 17 Okavango-delta/Maun

Transfer naar de grensstad Maun en geniet van een avond vol cultuur en traditioneel eten samen met de gevierde auteur Bonty Botumile en de Thari-E-Ntsho-verhalenvertellers. Deze plaatselijke onderneming zorgt voor het behoud van Botswana’s erfgoed en het bieden van jobmogelijkheden in de kunstsector aan de jeugd.

Dag 18 Maun

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door