Er zijn in de wereld weinig reiservaringen als het bezoeken van de Grote Vijf langs de Serengeti en Masai Mara, samen met twee ervaren natuurkundigen. Tijdens deze twee weken durende trip langs de graslanden van Kenia en Tanzania zal je rijden tussen indrukwekkende nationale parken en prachtig ingerichte safarilodges en -kampen, terwijl je echt de kans krijgt om erop uit te gaan en de Oost-Afrikaanse savanne echt met je vijf zintuigen te ontdekken.

Hoogtepunten van deze reis

Clean Cookstove Project lezing, Geniet van een uitgebreid verblijf in een Masai-dorp. Ontmoet enkele van de wonderbaarlijke vrouwen die hier wonen en kom te weten hoe hun levens zijn veranderd en hun dorp sterker is geworden dankzij het door G Adventures ondersteunde Masai Clean Cookstoves Project.

Safaririt in de Ngorongoro-krater, Spot zebra's, gazelles, buffels en wrattenzwijnen. Speur in het moeras en het bos naar nijlpaarden, neushoorns, olifanten, bavianen en apen. Houd je ogen open en je camera gereed om een troep leeuwen of eenzaam luipaard op de bodem van de krater vast te leggen.

Lezing Serengeti Wildlife Onderzoekscentrum, Het Serengeti Wildlife Onderzoekscentrumm in het nationaal park Serengeti, is een basis voor veel van de regio's belangrijkste wildlife onderzoekers en wetenschappers. Maak kennis met een van de onderzoekers, die je zal vertellen over de lopende onderzoeken van het centrum.

Amboseli National Park, Het nationaal park Amboseli is een waar paradijs voor fotografen. De met sneeuw bedekte top van de Kilimanjaro vormt een indrukwekkend decor voor een van Kenia’s meest spectaculaire vertoningen van wildlife. Ondanks haar kleine oppervlakte (392 km²) en fragiel ecosysteem bevat het park een groot aantal zoogdieren (meer dan 50 soorten grote dieren) en vogels (meer dan 400 soorten). Ga tijdens een safari op zoek naar olifanten, leeuwen, neushoorns, cheeta's en natuurlijk ook de foto van je leven.

Masai Mara, Kenia's beroemde wildreservaat Masai Mara ligt in de enorme Great Rift Valley. Het reservaat is vernoemd naar de Masai-stam en de rivier de Mara en staat bekend om een indrukwekkend en mooi natuurlijk schouwspel: de jaarlijkse grote trek van miljoenen gnoes, zebra's en gazelles. En je kunt nog meer dieren spotten zoals leeuwen, luipaarden, neushoorns, olifanten, struisvogels en nog veel meer.

Nairobi, Deze bruisende metropool en hoofdstad biedt een overweldigende mix van Afrikaanse en Indiase cultuur, die beide ook goed tot uiting komen in de lokale keuken. Geniet in artistieke cafés van de beroemde Keniaanse koffie en trek daarna de stad in, het bruisende nachtleven in Nairobi mag je niet missen. Bezoek het Nationaal Museum voor een vleugje geschiedenis en archeologie en bekijk de belangrijke prehistorische vondsten van de beroemde familie Leakey.

Reisschema - 13 dagen

Dag 1 Nairobi

Kom aan wanneer je wilt. Transfer bij aankomst inbegrepen.

Dag 2 Nairobi/Masai Mara

Reis naar ons comfortabele tentenkamp in het hart van het wildreservaat. Maak in de avond een safaririt en leun daarna achterover in het kamp terwijl je geniet van het uitzicht over de vlaktes van het reservaat.

Dag 3 Masai Mara

Maak 's ochtends vroeg een safaririt. Daarna rijdt je door de glooiende heuvels van de Afrikaanse savanne, waar je nog meer wilde dieren kunt spotten. Aan het eind van de middag of 's avonds maak je nog een safaririt.

Dag 4 Masai Mara/Nationaal park Lake Nakuru

Ga al vroeg op pad en bezoek Ubuntu Café, een door G Adventures for Good gesteund project waar lokale vrouwen een opleiding krijgen en werken. Bekijk de werkplaats en boerderij en geniet van een heerlijke lunch met boerderijproducten. Ga verder naar onze safari lodge, in het nationaal park Nakuru. Maak 's namiddags een safaririt en bekijk wildlife aan het Nakuru-meer, en let vooral op de zeldzame neushoorns die in dit gebied wonen.

Dag 5 Nationaal park Lake Nakuru/Nationaal park Amboseli

Trek na een safaririt 's ochtends zuidwaarts naar het beroemde nationaal park Amboseli, gelegen aan de voet van Afrika's hoogste berg, de Kilimanjaro. De met sneeuw bedekte top van de berg torent hoog boven het park uit en vormt de perfecte achtergrond voor foto's.

Dag 6 Amboseli National Park

Maak vandaag 's ochtends en 's avonds van een safaririt. Relax de rest van de dag in het kamp, en geniet van het uitzicht op de Kilimanjaro en het wild dat zich naar de drinkplaatsen bij het kamp begeeft. Een vertegenwoordiger van de Kenya Wildlife Service vertelt meer over de bescherming van neushoorns en de problemen met stroperij.

Dag 7 Amboseli National Park/Arusha

Zet je dag na een wildlifetocht 's ochtends verder naar Arusha, de poort naar Serengeti en de noordelijke parken van Tanzania.

Dag 8 Arusha/Lake Manyara National Park

Bezoek het dorp Mto wa Mbu; doe mee aan een geleide culturele rondleiding en smul samen met een lokale familie van een traditionele lunch. Ga verder naar ons safarikamp buiten het nationaal park in het Manyara-meer. Vanuit het kamp heb je een ongehinderd uitzicht op de Grote Slenk. Ga 's namiddags aan boord van een safaririt waar je op fenomenale wijze wildlife kan bekijken, en ga op zoek naar de vrij klimmende leeuwen.

Dag 9 Lake Manyara Nationaal Park/Nationaal Park Serengeti

Reis door de Grote Slenk en bezoek een Maasai-dorp, leer er meer over de Maasai-bevolking en het G Adventures ondersteunde Clean Cookstove Project. Woon een exclusieve presentatie bij van een van de Maasai-vrouwen, en hoor hoe deelname aan het project een invloed gehad heeft op haar leven en andere vrouwen rondom haar sterker heeft gemaakt. Doe een geleide tour van het dorp, ontmoet de vrouwen die opgeleid zijn als fornuisingenieurs, bezoek de boma's (traditionele tehuizen) en observeer hoe het Stove Team een fornuis in een huis bouwt (of maak zelf je handen vuil door ze te helpen). Bezoek daarna de historische site van het Olduvai-ravijn en ga verder naar ons safaripark in het nationaal park Serengeti.

Dag 10 Nationaal Park Serengeti

Ga 's ochtends en 's namiddags aan boord van een safaririt in onze compacte 4x4-safariwagen met pop-up dak voor een optimaal zicht op de wildlife. Bezoek het Serengeti Wildlife Onderzoekscentrum, waar wildlifeonderzoekers en -wetenschappers in het nationaal park en omliggende natuurgebieden aan projecten werken. Woon een lezing bij door een van de bezoekende onderzoekers. De behandelde thema's hangen af van de onderzoeken die er op dat moment worden gedaan. Optie om een ballonsafari bij zonsopgang te maken.

Dag 11 Nationaal Park Serengeti/Ngorongoro

Kijk verder tijdens de safaririt terwijl je Serengeti verlaat op weg naar ons comfortabel tentenkamp. Relax deze avond, en geniet met een koel drankje van de Afrikaanse zonsondergang.

Dag 12 Ngorongoro/Arusha

Vertrek vroeg naar de Ngorongoro-krater, een UNESCO-werelderfgoedsite, voor een safaririt en picnic lunch. Rijd 's namiddags naar Arusha.

Dag 13 Arusha

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door