Safarireizen zijn een unieke ervaring waar je voldoende tijd voor moet nemen. Daarom hebben we een veertiendaagse reis samengesteld langs de mooiste en bijzonderste plekken van Kenia en Tanzania. Tijdens de reis heb je tijd om volop te genieten van de omgeving. Je maakt onvergetelijke safari's door nationaal park Lake Nakuru, Masai Mara, nationaal park Lake Manyara en nationaal park de Serengeti. Onderweg bezoek je sociale ondernemingen zoals het Clean Cookstove Project om kennis te maken met lokale culturen en tradities. Je gaat gegarandeerd op reis in een kleine groep met getrainde safarigidsen, zodat je altijd bij het raam zit en meer inzicht krijgt in de dieren om je heen.

Hoogtepunten van deze reis

Clean Cookstove Project lezing, Geniet van een uitgebreid verblijf in een Masai-dorp. Ontmoet enkele van de wonderbaarlijke vrouwen die hier wonen en kom te weten hoe hun levens zijn veranderd en hun dorp sterker is geworden dankzij het door G Adventures ondersteunde Masai Clean Cookstoves Project.

Kenia Wildlife Service beschermingsgesprek, Krijg een beter begrip van de problemen betreffende stroperij en neushoornbescherming tijdens een gesprek van een vertegenwoordiger van de Kenya Wildlife Service, nu geleid door de vermaarde National Geographic onderzoeker Richard Leakey.

Safaririt in de Ngorongoro-krater, Spot zebra's, gazelles, buffels en wrattenzwijnen. Speur in het moeras en het bos naar nijlpaarden, neushoorns, olifanten, bavianen en apen. Houd je ogen open en je camera gereed om een troep leeuwen of eenzaam luipaard op de bodem van de krater vast te leggen.

Lezing Serengeti Wildlife Onderzoekscentrum, Het Serengeti Wildlife Onderzoekscentrumm in het nationaal park Serengeti, is een basis voor veel van de regio's belangrijkste wildlife onderzoekers en wetenschappers. Maak kennis met een van de onderzoekers, die je zal vertellen over de lopende onderzoeken van het centrum.

Masai Mara, Kenia's beroemde wildreservaat Masai Mara ligt in de enorme Great Rift Valley. Het reservaat is vernoemd naar de Masai-stam en de rivier de Mara en staat bekend om een indrukwekkend en mooi natuurlijk schouwspel: de jaarlijkse grote trek van miljoenen gnoes, zebra's en gazelles. En je kunt nog meer dieren spotten zoals leeuwen, luipaarden, neushoorns, olifanten, struisvogels en nog veel meer.

Nairobi, Deze bruisende metropool en hoofdstad biedt een overweldigende mix van Afrikaanse en Indiase cultuur, die beide ook goed tot uiting komen in de lokale keuken. Geniet in artistieke cafés van de beroemde Keniaanse koffie en trek daarna de stad in, het bruisende nachtleven in Nairobi mag je niet missen. Bezoek het Nationaal Museum voor een vleugje geschiedenis en archeologie en bekijk de belangrijke prehistorische vondsten van de beroemde familie Leakey.

Reisschema - 14 dagen

Dag 1 Nairobi

Arrive at any time. Arrival transfer included.

Dag 2 Nairobi/Lake Nakuru National Park

Drive to Lake Nakuru National Park. Arrive at our our safari lodge inside the park for lunch. Enjoy a late afternoon wildlife safari drive, paying special attention to the rare rhinos who make this area their home.

Dag 3 Lake Nakuru National Park

Head out on morning and afternoon safari drives in the park, over lunch you have time to relax at the lodge and enjoy the beautiful pool and gardens. Gain a deeper understanding of the issues surrounding poaching and rhino conservation during a lecture by an accredited speaker from the Kenya Wildlife Service.

Dag 4 Lake Nakuru National Park/Lake Naivasha

Head south through the Great Rift Valley to Lake Naivasha, where we embark on boat cruise on the lake, visiting the Crescent Island wildlife sanctuary.

Dag 5 Lake Naivasha/Masai Mara

Reis naar ons comfortabele tentenkamp in het hart van het wildreservaat. Maak in de avond een safaririt en leun daarna achterover in het kamp terwijl je geniet van het uitzicht over de vlaktes van het reservaat.

Dag 6 Masai Mara

Maak 's ochtends vroeg een safaririt. Daarna rijdt je door de glooiende heuvels van de Afrikaanse savanne, waar je nog meer wilde dieren kunt spotten. Aan het eind van de middag of 's avonds maak je nog een safaririt.

Dag 7 Masai Mara/Nairobi

After a morning wildlife safari drive, we start heading back to Kenya's capital. En route, stop in at a G Adventures for Good-supported project, Ubuntu Café — an initiative that trains and creates local jobs for women. Visit the craft centre, meet some of the Mamas in the program, then sit down to a delicious farm-to-table lunch.

Dag 8 Nairobi/Arusha

Fly to Arusha, gateway to the Serengeti and the northern parks of Tanzania.

Dag 9 Arusha/Lake Manyara National Park

Bezoek het dorp Mto wa Mbu; doe mee aan een geleide culturele rondleiding en smul samen met een lokale familie van een traditionele lunch. Ga verder naar ons safarikamp buiten het nationaal park in het Manyara-meer. Vanuit het kamp heb je een ongehinderd uitzicht op de Grote Slenk. Ga 's namiddags aan boord van een safaririt waar je op fenomenale wijze wildlife kan bekijken, en ga op zoek naar de vrij klimmende leeuwen.

Dag 10 Lake Manyara Nationaal Park/Nationaal Park Serengeti

Reis door de Grote Slenk en bezoek een Maasai-dorp, leer er meer over de Maasai-bevolking en het G Adventures ondersteunde Clean Cookstove Project. Woon een exclusieve presentatie bij van een van de Maasai-vrouwen, en hoor hoe deelname aan het project een invloed gehad heeft op haar leven en andere vrouwen rondom haar sterker heeft gemaakt. Doe een geleide tour van het dorp, ontmoet de vrouwen die opgeleid zijn als fornuisingenieurs, bezoek de boma's (traditionele tehuizen) en observeer hoe het Stove Team een fornuis in een huis bouwt (of maak zelf je handen vuil door ze te helpen). Bezoek daarna de historische site van het Olduvai-ravijn en ga verder naar ons safaripark in het nationaal park Serengeti.

Dag 11 Nationaal Park Serengeti

Ga 's ochtends en 's namiddags aan boord van een safaririt in onze compacte 4x4-safariwagen met pop-up dak voor een optimaal zicht op de wildlife. Bezoek het Serengeti Wildlife Onderzoekscentrum, waar wildlifeonderzoekers en -wetenschappers in het nationaal park en omliggende natuurgebieden aan projecten werken. Woon een lezing bij door een van de bezoekende onderzoekers. De behandelde thema's hangen af van de onderzoeken die er op dat moment worden gedaan. Optie om een ballonsafari bij zonsopgang te maken.

Dag 12 Nationaal Park Serengeti/Ngorongoro

Kijk verder tijdens de safaririt terwijl je Serengeti verlaat op weg naar ons comfortabel tentenkamp. Relax deze avond, en geniet met een koel drankje van de Afrikaanse zonsondergang.

Dag 13 Ngorongoro/Arusha

Vertrek vroeg naar de Ngorongoro-krater, een UNESCO-werelderfgoedsite, voor een safaririt en picnic lunch. Rijd 's namiddags naar Arusha.

Dag 14 Arusha

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door