Safarireizen zijn een unieke ervaring waar je voldoende tijd voor moet nemen. Daarom hebben we een veertiendaagse reis samengesteld langs de mooiste en bijzonderste plekken van Kenia en Tanzania. Tijdens de reis heb je tijd om volop te genieten van de omgeving. Je maakt onvergetelijke safari's door nationaal park Lake Nakuru, Masai Mara, nationaal park Lake Manyara en nationaal park de Serengeti. Onderweg bezoek je sociale ondernemingen zoals het Clean Cookstove Project om kennis te maken met lokale culturen en tradities. Je gaat gegarandeerd op reis in een kleine groep met getrainde safarigidsen, zodat je altijd bij het raam zit en meer inzicht krijgt in de dieren om je heen.

Hoogtepunten van deze reis

Clean Cookstove Project lezing, Geniet van een uitgebreid verblijf in een Masai-dorp. Ontmoet enkele van de wonderbaarlijke vrouwen die hier wonen en kom te weten hoe hun levens zijn veranderd en hun dorp sterker is geworden dankzij het door G Adventures ondersteunde Masai Clean Cookstoves Project.

Kenia Wildlife Service beschermingsgesprek, Krijg een beter begrip van de problemen betreffende stroperij en neushoornbescherming tijdens een gesprek van een vertegenwoordiger van de Kenya Wildlife Service, nu geleid door de vermaarde National Geographic onderzoeker Richard Leakey.

Safaririt in de Ngorongoro-krater, Spot zebra's, gazelles, buffels en wrattenzwijnen. Speur in het moeras en het bos naar nijlpaarden, neushoorns, olifanten, bavianen en apen. Houd je ogen open en je camera gereed om een troep leeuwen of eenzaam luipaard op de bodem van de krater vast te leggen.

Lezing Serengeti Wildlife Onderzoekscentrum, Het Serengeti Wildlife Onderzoekscentrumm in het nationaal park Serengeti, is een basis voor veel van de regio's belangrijkste wildlife onderzoekers en wetenschappers. Maak kennis met een van de onderzoekers, die je zal vertellen over de lopende onderzoeken van het centrum.

Masai Mara, Kenia's beroemde wildreservaat Masai Mara ligt in de enorme Great Rift Valley. Het reservaat is vernoemd naar de Masai-stam en de rivier de Mara en staat bekend om een indrukwekkend en mooi natuurlijk schouwspel: de jaarlijkse grote trek van miljoenen gnoes, zebra's en gazelles. En je kunt nog meer dieren spotten zoals leeuwen, luipaarden, neushoorns, olifanten, struisvogels en nog veel meer.

Nairobi, Deze bruisende metropool en hoofdstad biedt een overweldigende mix van Afrikaanse en Indiase cultuur, die beide ook goed tot uiting komen in de lokale keuken. Geniet in artistieke cafés van de beroemde Keniaanse koffie en trek daarna de stad in, het bruisende nachtleven in Nairobi mag je niet missen. Bezoek het Nationaal Museum voor een vleugje geschiedenis en archeologie en bekijk de belangrijke prehistorische vondsten van de beroemde familie Leakey.

Reisschema - 14 dagen

Dag 1 Nairobi

Arrive at any time. Arrival transfer is included.

Dag 2 Nairobi/Lake Nakuru National Park

Depart early for Lake Nakuru, known for harbouring flocks of pink flamingos and a rich variety of bird species. Arrive at our safari lodge inside Lake Nakuru National Park in time for lunch, and seek out the resident rhinos on a late afternoon wildlife drive.

Dag 3 Lake Nakuru National Park

Set out on morning and afternoon safaris through the picturesque park, searching for rhinos, buffalo, impalas, lions, and more; and drive along the salty shores of Lake Nakuru to discover a mind-boggling variety of birds. Later, hear from a representative of the Kenya Wildlife Service (KWS)—a government institution dedicated to managing the country’s wildlife—about the issues surrounding poaching and rhino conservation.

Dag 4 Lake Nakuru National Park/Lake Naivasha

Head south through the Great Rift Valley to Lake Naivasha, a large freshwater lake surrounded by grassy banks and olive trees. Cruise the lake on a boat, watching for hippos, crocodiles, and buffalo; and peer through your binoculars to spot lovebirds, ibis, and the African fish eagle. Step ashore at Crescent Island—a peaceful wildlife sanctuary located in the middle of the lake— and enjoy a guided stroll in search of wildebeest, zebras, and giraffes.

Dag 5 Lake Naivasha/Masai Mara

Reis naar ons comfortabele tentenkamp in het hart van het wildreservaat. Maak in de avond een safaririt en leun daarna achterover in het kamp terwijl je geniet van het uitzicht over de vlaktes van het reservaat.

Dag 6 Masai Mara

Maak 's ochtends vroeg een safaririt. Daarna rijdt je door de glooiende heuvels van de Afrikaanse savanne, waar je nog meer wilde dieren kunt spotten. Aan het eind van de middag of 's avonds maak je nog een safaririt.

Dag 7 Masai Mara/Nairobi

Witness a breathtaking sunrise over the savanna during your final safari in Masai Mara, and head back to Nairobi. Stop en route at Café Ubuntu, a G Adventures–supported project that trains and employs local women and mothers of children with disabilities. Visit the craft centre to meet some of the women who create the wares sold there, then sit down for a delicious farm-to-table lunch.

Dag 8 Nairobi/Arusha

Fly to Arusha, gateway to the Serengeti and the northern parks of Tanzania, and settle into your lodge.

Dag 9 Arusha/Lake Manyara National Park

Bezoek het dorp Mto wa Mbu; doe mee aan een geleide culturele rondleiding en smul samen met een lokale familie van een traditionele lunch. Ga verder naar ons safarikamp buiten het nationaal park in het Manyara-meer. Vanuit het kamp heb je een ongehinderd uitzicht op de Grote Slenk. Ga 's namiddags aan boord van een safaririt waar je op fenomenale wijze wildlife kan bekijken, en ga op zoek naar de vrij klimmende leeuwen.

Dag 10 Lake Manyara Nationaal Park/Nationaal Park Serengeti

Reis door de Grote Slenk en bezoek een Maasai-dorp, leer er meer over de Maasai-bevolking en het G Adventures ondersteunde Clean Cookstove Project. Woon een exclusieve presentatie bij van een van de Maasai-vrouwen, en hoor hoe deelname aan het project een invloed gehad heeft op haar leven en andere vrouwen rondom haar sterker heeft gemaakt. Doe een geleide tour van het dorp, ontmoet de vrouwen die opgeleid zijn als fornuisingenieurs, bezoek de boma's (traditionele tehuizen) en observeer hoe het Stove Team een fornuis in een huis bouwt (of maak zelf je handen vuil door ze te helpen). Bezoek daarna de historische site van het Olduvai-ravijn en ga verder naar ons safaripark in het nationaal park Serengeti.

Dag 11 Nationaal Park Serengeti

Ga 's ochtends en 's namiddags aan boord van een safaririt in onze compacte 4x4-safariwagen met pop-up dak voor een optimaal zicht op de wildlife. Bezoek het Serengeti Wildlife Onderzoekscentrum, waar wildlifeonderzoekers en -wetenschappers in het nationaal park en omliggende natuurgebieden aan projecten werken. Woon een lezing bij door een van de bezoekende onderzoekers. De behandelde thema's hangen af van de onderzoeken die er op dat moment worden gedaan. Optie om een ballonsafari bij zonsopgang te maken.

Dag 12 Nationaal Park Serengeti/Ngorongoro

Kijk verder tijdens de safaririt terwijl je Serengeti verlaat op weg naar ons comfortabel tentenkamp. Relax deze avond, en geniet met een koel drankje van de Afrikaanse zonsondergang.

Dag 13 Ngorongoro/Arusha

Vertrek vroeg naar de Ngorongoro-krater, een UNESCO-werelderfgoedsite, voor een safaririt en picnic lunch. Rijd 's namiddags naar Arusha.

Dag 14 Arusha

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door