Beleef het ultieme wildavontuur tijdens deze lichte 9-daagse reis door de mooiste wildreservaten die je ooit hebt gezien. Houd je camera bij de hand om leeuwen en olifanten vast te leggen in nationaal park Hwange, vlieg naar de uitloper van de Okavangodelta voor een safariwandeling met een lokale onderzoeker en vaar langs de oevers van de rivier de Chobe om drinkende nijlpaarden te spotten. Maak een onvergetelijke reis langs de prachtige dieren en landschappen van zuidelijk Afrika.

Reisschema - 10 dagen

Dag 1 Victoria Falls

Kom aan wanneer je wilt. Transfer bij aankomst inbegrepen.

Dag 2 Victoriawatervallen/Nationaal park Hwange

De ochtend kun je zelf indelen. Daarna reis je naar nationaal park Hwange, het grootste park van Zimbabwe. Bezoek de stichting Painted Dog Conservation en ontmoet een natuurbeschermer die vertelt wat ze doen voor de rehabilitatie van wilde honden die door stropersactiviteiten gewond zijn geraakt. Ga daarna naar de lodge die net buiten de ingang van het park ligt. Maak 's avonds een safaririt op het terrein van de lodge en speur naar wilde dieren.

Dag 3 Nationaal park Hwange

Ga al vroeg op pad voor een safaririt in het park. Je vindt hier grote kuddes olifanten, leeuwen en de zeldzame Afrikaanse wilde hond. Relax 's middags op het terras en spot de lokale dieren die de drinkplaats van de lodge bezoeken. Je kunt 's middags een safaririt of wandeling maken.

Dag 4 Hwange/Nationaal park Chobe

Tijdens de laatste ochtend in Hwange kun je nog een optionele safaririt maken. Daarna steek je de grens over naar Botswana en ga je naar Kasane, de poort van het prachtige nationaal park Chobe. Ga in de middag op bootsafari op de rivier de Chobe en speur naar badende olifanten, nijlpaarden en krokodillen.

Dag 5 Nationaal park Chobe

In de ochtend speuren we verder naar dieren tijdens een safaririt langs de oevers van de Chobe. In de middag kun je een fotosafari maken op de rivier met een gespecialiseerde fotografieboot.

Dag 6 Kasane/Okavango-delta

Sta vroeg op voor een optionele fotosafaririt in nationaal park Chobe. Neem daarna een vlucht naar de uitloper van de Okavangodelta. Check in bij het afgelegen kamp en geniet van de lunch. Maak daarna een wandeling naar het onderzoekskamp van de Wild Bird Trust, partner van de National Geographic Society. Je ontmoet een van de onderzoekers en leert meer over de verschillende projecten en het onderzoek in de regio.

Dag 7 Okavango-delta

Ga de hele dag op excursie met een onderzoeker van het National Geographic Okavango Wilderness Project, een meerjarenproject voor onderzoek en natuurbescherming in het Okavango River Basin in Afrika. Spot wilde dieren vanuit een traditionele mokoro op de rivier en tijdens bushwandelingen en bezoek een vismonitoringsstation en een dorpje. Daarna is het tijd voor een uniek verblijf in een comfortabel kamp op een van de afgelegen eilandjes in de delta. Geniet van een driegangen diner rond het knetterende kampvuur, ontspan en luister naar de nachtgeluiden van de dieren in de delta.

Dag 8 Okavango-delta

Verlaat ons eilandkamp en ga onder leiding van onze ervaren lokale gidsen te voet en in een mokoro op zoek naar dieren. In de middag kom je aan bij ons hoofdkamp. Je kunt lekker ontspannen of gaan zwemmen. Breng de avond door op ons terras met uitzicht op de lagune. Neem plaats in een van de verscholen zitjes of bij het vuur en staar naar de sterren.

Dag 9 Okavango-delta/Maun

Transfer naar de grensstad Maun en geniet van een avond vol cultuur en traditioneel eten samen met de gevierde auteur Bonty Botumile en de Thari-E-Ntsho-verhalenvertellers. Deze plaatselijke onderneming zorgt voor het behoud van Botswana’s erfgoed en het bieden van jobmogelijkheden in de kunstsector aan de jeugd.

Dag 10 Maun

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door