Tijdens dit geweldige tweeweekse avontuur bezoek je de mooiste plekken om wilde dieren te zien. Trek in Rwanda het oerwoud in voor de zeldzame kans om het leven van een familie gorilla's van dichtbij te bekijken en ga in Oeganda op zoek naar speelse chimpansees. Sluit het avontuur af met een week in Kenia, waar je olifanten en neushoorns observeert. Deze reis naar Oost-Afrika is zoveel meer dan alleen een vakantie.

Hoogtepunten van deze reis

Kenia Wildlife Service beschermingsgesprek, Krijg een beter begrip van de problemen betreffende stroperij en neushoornbescherming tijdens een gesprek van een vertegenwoordiger van de Kenya Wildlife Service, nu geleid door de vermaarde National Geographic onderzoeker Richard Leakey.

Masai Mara, Kenia's beroemde wildreservaat Masai Mara ligt in de enorme Great Rift Valley. Het reservaat is vernoemd naar de Masai-stam en de rivier de Mara en staat bekend om een indrukwekkend en mooi natuurlijk schouwspel: de jaarlijkse grote trek van miljoenen gnoes, zebra's en gazelles. En je kunt nog meer dieren spotten zoals leeuwen, luipaarden, neushoorns, olifanten, struisvogels en nog veel meer.

Nairobi, Deze bruisende metropool en hoofdstad biedt een overweldigende mix van Afrikaanse en Indiase cultuur, die beide ook goed tot uiting komen in de lokale keuken. Geniet in artistieke cafés van de beroemde Keniaanse koffie en trek daarna de stad in, het bruisende nachtleven in Nairobi mag je niet missen. Bezoek het Nationaal Museum voor een vleugje geschiedenis en archeologie en bekijk de belangrijke prehistorische vondsten van de beroemde familie Leakey.

Reisschema - 16 dagen

Dag 1 Kigali

Kom aan wanneer je wilt en transfer naar hotel.

Dag 2 Kigali/Volcanoes Nationaal Park

Bezoek het Genocide-herdenkingscentrum en kom meer te weten over de sombere geschiedenis van Rwanda. Maak daarna een dorpswandeling in het Nyamirambo-township en geniet van een lokale lunch in het door G Adventures gesteunde Nyamirambo Women's Centre. Reis 's middags naar de lodge in het noorden van Rwanda, net buiten het nationaal park. Vanuit de lodge heb je een schitterend uitzicht op de vulkaan.

Dag 3 Volcanoes Nationaal Park

Wandel door het nationaal park met een ranger/gids, waar je aan uniek en bedreigd dier kan zien, de gouden aap. Aanschouw deze speelse en levendige wezens in hun natuurlijke habitat. Daarna bezoek je het Karisoke Research Center dat in 1967 is opgericht door Dr. Dian Fossey. Ontmoet een van de onderzoekers van het centrum. Tijdens de rondleiding leer je meer over hun werkzaamheden voor de bescherming van berggorilla's. Kom 's avonds meer te weten over gorilla's dankzij een diepgaande lezing door een van de hoofdopzichters van Volcanoes National Park.

Dag 4 Volcanoes Nationaal Park

Vertrek vroeg en ga naar het nationaal park, waar je de ranger/gids ontmoet voor een oriëntatiewandeling. Maak een tweede trektocht, die in lengte en moeilijkheidsgraad kan variëren, afhankelijk van de locatie van de gorillafamilie die bezocht wordt. Bekijk deze mooie en bedreigde dieren een uur lang. Ga daarna terug naar de lodge voor de lunch en bezoek vervolgens een dorpje voor een kijkje in het dagelijks leven op het platteland.

Dag 5 Volcanoes Nationaal Park/Nationaal park Queen Elizabeth

Ga na het ontbijt naar Oeganda, waar je in de late namiddag aankomt aan het nationaal park Queen Elizabeth.

Dag 6 Nationaal park Queen Elizabeth

Verken het weelderige Kalinzu Forest Reserve met een ranger. Trek diep het oerwoud in op zoek naar de chimpansees die hier leven. Rijd 's middags naar nationaal park Queen Elizabeth voor een safaririt waarin je mogelijk buffels, olifanten, reuzenboszwijnen, hyena's, luipaarden, leeuwen en wrattenzwijnen kunt zien.

Dag 7 Nationaal park Queen Elizabeth

Maak 's ochtends een gamedrive in het park en bekijk de wilde dieren. Maak 's middags een bootcruise op het Kazinga-kanaal om vogels, nijlpaarden en, met een beetje geluk, olifanten en grote katachtigen te spotten.

Dag 8 Nationaal park Queen Elizabeth/Entebbe

Reis na het ontbijt naar Entebbe met een tussenstop bij de evenaar en een bezoekje aan de koninklijke tommelmakers.

Dag 9 Entebbe/Nairobi

Neem een vlucht van Entebbe naar Nairobi en ga naar het hotel.

Dag 10 Nairobi/Masai Mara

Reis naar ons comfortabele tentenkamp in het hart van het wildreservaat. Maak in de avond een safaririt en leun daarna achterover in het kamp terwijl je geniet van het uitzicht over de vlaktes van het reservaat.

Dag 11 Masai Mara

Maak 's ochtends vroeg een safaririt. Daarna rijdt je door de glooiende heuvels van de Afrikaanse savanne, waar je nog meer wilde dieren kunt spotten. Aan het eind van de middag of 's avonds maak je nog een safaririt.

Dag 12 Masai Mara/Nationaal park Lake Nakuru

Ga al vroeg op pad en bezoek Ubuntu Café, een door G Adventures for Good gesteund project waar lokale vrouwen een opleiding krijgen en werken. Bekijk de werkplaats en boerderij en geniet van een heerlijke lunch met boerderijproducten. Ga verder naar onze safari lodge, in het nationaal park Nakuru. Maak 's namiddags een safaririt en bekijk wildlife aan het Nakuru-meer, en let vooral op de zeldzame neushoorns die in dit gebied wonen.

Dag 13 Nationaal park Lake Nakuru/Nationaal park Amboseli

Trek na een safaririt 's ochtends zuidwaarts naar het beroemde nationaal park Amboseli, gelegen aan de voet van Afrika's hoogste berg, de Kilimanjaro. De met sneeuw bedekte top van de berg torent hoog boven het park uit en vormt de perfecte achtergrond voor foto's.

Dag 14 Amboseli National Park

Maak vandaag 's ochtends en 's avonds van een safaririt. Relax de rest van de dag in het kamp, en geniet van het uitzicht op de Kilimanjaro en het wild dat zich naar de drinkplaatsen bij het kamp begeeft. Een vertegenwoordiger van de Kenya Wildlife Service vertelt meer over de bescherming van neushoorns en de problemen met stroperij.

Dag 15 Amboseli National Park/Nairobi

Geniet van de overweldigende Afrikaanse zonsopgang tijdens onze laatste safaririt voordat we teruggaan naar de hoofdstad van Kenia.

Dag 16 Nairobi

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door