Als je gids zijn hand opsteekt en je vraagt je te bukken, dan weet je waarom. Dit is slechts een van de vele adembenemende momenten tijdens de onvergetelijke negendaagse expeditie naar de bossen van Rwanda en Oeganda. Tijdens de reis speur je naar gorilla's, gouden meerkatten en andere wilde dieren. En terwijl je primaten observeert in hun natuurlijke omgeving, ontdek je je eigen wilde kanten.

Reisschema - 9 dagen

Dag 1 Kigali

Kom aan wanneer je wilt en transfer naar hotel.

Dag 2 Kigali/Volcanoes Nationaal Park

Bezoek het Genocide-herdenkingscentrum en kom meer te weten over de sombere geschiedenis van Rwanda. Maak daarna een dorpswandeling in het Nyamirambo-township en geniet van een lokale lunch in het door G Adventures gesteunde Nyamirambo Women's Centre. Reis 's middags naar de lodge in het noorden van Rwanda, net buiten het nationaal park. Vanuit de lodge heb je een schitterend uitzicht op de vulkaan.

Dag 3 Volcanoes Nationaal Park

Wandel door het nationaal park met een ranger/gids, waar je aan uniek en bedreigd dier kan zien, de gouden aap. Aanschouw deze speelse en levendige wezens in hun natuurlijke habitat. Daarna bezoek je het Karisoke Research Center dat in 1967 is opgericht door Dr. Dian Fossey. Ontmoet een van de onderzoekers van het centrum. Tijdens de rondleiding leer je meer over hun werkzaamheden voor de bescherming van berggorilla's. Kom 's avonds meer te weten over gorilla's dankzij een diepgaande lezing door een van de hoofdopzichters van Volcanoes National Park.

Dag 4 Volcanoes Nationaal Park

Vertrek vroeg en ga naar het nationaal park, waar je de ranger/gids ontmoet voor een oriëntatiewandeling. Maak een tweede trektocht, die in lengte en moeilijkheidsgraad kan variëren, afhankelijk van de locatie van de gorillafamilie die bezocht wordt. Bekijk deze mooie en bedreigde dieren een uur lang. Ga daarna terug naar de lodge voor de lunch en bezoek vervolgens een dorpje voor een kijkje in het dagelijks leven op het platteland.

Dag 5 Volcanoes Nationaal Park/Nationaal park Queen Elizabeth

Ga na het ontbijt naar Oeganda, waar je in de late namiddag aankomt aan het nationaal park Queen Elizabeth.

Dag 6 Nationaal park Queen Elizabeth

Verken het weelderige Kalinzu Forest Reserve met een ranger. Trek diep het oerwoud in op zoek naar de chimpansees die hier leven. Rijd 's middags naar nationaal park Queen Elizabeth voor een safaririt waarin je mogelijk buffels, olifanten, reuzenboszwijnen, hyena's, luipaarden, leeuwen en wrattenzwijnen kunt zien.

Dag 7 Nationaal park Queen Elizabeth

Maak 's ochtends een gamedrive in het park en bekijk de wilde dieren. Maak 's middags een bootcruise op het Kazinga-kanaal om vogels, nijlpaarden en, met een beetje geluk, olifanten en grote katachtigen te spotten.

Dag 8 Nationaal park Queen Elizabeth/Entebbe

Reis na het ontbijt naar Entebbe met een tussenstop bij de evenaar en een bezoekje aan de koninklijke tommelmakers.

Dag 9 Entebbe

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door