Dompel je onder in de levendige Vietnamese cultuur tijdens deze dertiendaagse kennismaking met de klassieke hoogtepunten van het land. Je overnacht op een traditionele jonk in de prachtige Ha Long-baai, verkent de UNESCO-werelderfgoedlocatie Hoi An, maakt een trektocht langs bergstammen voor een kijkje in het traditionele plattelandsleven en rijdt in een cyclo door het hart van het bruisende Hanoi. Reis door het hele land en mis niets van deze fascinerende hoek van Indochina.

Hoogtepunten van deze reis

Ontbijt bij Hoa Sua, Bij kookschool en restaurant Hoa Sua worden kansarme jongeren opgeleid voor een carrière in de horeca. De afgelopen 19 jaar hebben al 7000 jongeren hier vaardigheden geleerd om te ontsnappen aan de armoede. Ontmoet een van de medewerkers, geniet van traditionele Vietnamese gerechten en draag zo een steentje bij aan het goede doel.

Reisschema - 13 dagen

Dag 1 Hanoi

Kom aan wanneer je wilt. Transfer bij aankomst inbegrepen.

Dag 2 Hanoi/Mai Châu

Daarna reizen we naar de weelderige Mai Chau-vallei.

Dag 3 Mai Châu

Je hebt tijd om zelf de vallei te verkennen en kunt deelnemen aan verschillende optionele activiteiten.

Dag 4 Mai Châu/Hanoi

Ga terug naar Hanoi voor een bezoek aan de Hoa Lo-gevangenis (Hanoi Hilton) en een bezoek aan het Ho Chi Minh Mausoleum met een lokale gids en maak een cyclotour door de Oude Wijk.

Dag 5 Hanoi/Ha Long

Transfer naar de Ha Long-baai. Overnacht op een traditionele jonk in het prachtige zeegroene water, omringd door duizenden grillige kartseilanden die omhoog rijzen uit het kalme water. Je kunt een paar grotten verkennen, gaan kajakken of wandelen op een van de eilanden.

Dag 6 Ha Long/Huế

Geniet van een vroege lunch voordat we weer aan land gaan en terugreizen naar Hanoi. Later op de dag nemen we een korte vlucht naar Hue.

Dag 7 Huế

Bezoek de oude ommuurde citadel met het voormalige keizerlijke paleis. Maak een tochtje over het omringende platteland en bekijk de laatste rustplaats van voormalige keizers. Je bezoekt ook een van de meest indrukwekkende keizerlijke tombes. Je kunt Hue op de lokale manier verkennen met een motortaxi. Bezoek winkeltjes en ga lunchen in een klooster.

Dag 8 Huế/Hoi An

Enjoy a scenic drive to Hoi An, a UNESCO World Heritage Site, and take a walking tour of the ancient town. Also learn how to make a lantern the traditional way, and leave with a beautiful souvenir.

Dag 9 Hoi An

Volg de Oodles of Noodles-kookles bij een door G Adventures gesteund culinair opleidingsinstituut. Je bezoekt de lokale markten met twee studenten en hun trainer en leert alles over noedels. Natuurlijk proef je ze ook. Daarna ga je terug naar de school om samen met de studenten te koken.

Dag 10 Hoi An

Je kunt deze dag vrij besteden aan optionele activiteiten.

Dag 11 Hoi An/Ho Chi Minhstad

Vlucht naar Ho Chi Minhstad. Je kunt een optionele cyclotour maken en markten en winkels bezoeken.

Dag 12 Ho Chi Minhstad

Bezoek de beroemde Cu Chi-tunnels, die berucht zijn door de cruciale rol die ze speelden tijdens de Vietnamoorlog.

Dag 13 Ho Chi Minhstad

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door