Dit achtdaagse avontuur in Peru vol cultuur en historie biedt de ideale kennismaking met Machu Picchu, een van de spectaculairste reisbestemmingen ter wereld. Maak een prachtige treinrit naar deze beroemde plek. Je krijgt tijd om alles zelf te verkennen. Dwaal door de Heilige Vallei die is omgeven door de indrukwekkende bergtoppen van de Andes. We zijn de grootste touroperator in de regio en zorgen er voor dat je niks misloopt.

Hoogtepunten van deze reis

Planetarium in Cusco, Bezoek het planetarium in Cusco, midden in de natuurlijke schoonheid van het Llaullipata Ecological Reserve. Bekijk door telescopen de duizenden sterren aan de zuidelijke sterrenhemel. Speur naar de sterrenbeelden van de zuidelijke hemisfeer en kom meer te weten over de band die de oude Inca's voelden met de kosmos.

Parwa community restaurant in de Heilige Vallei, Leer hoe dit door lokale bewoners gerunde restaurant is opgezet door G Adventures, de Planeterra Foundation en het Multilateral Investment Fund. Dit succesvolle 'farm-to-table' programma heeft de lokale economie een boost gegeven en heeft gezorgd dat er een aantal bijbehorende micro-ondernemingen zijn opgericht.

Ervaar de tradities van de Andes, Dit programma is exclusief beschikbaar voor reizigers van National Geographic Journeys en onderdeel van G Adventures for Good. Je bezoekt het 'Parque de la Papa' (Aardappelpark), een netwerk van zes landbouwgemeenschappen in de Heilige Vallei in Peru. Wandel met een lokale gids door deze bijzondere gemeenschap en maak kennis met lokale tradities op het gebied van landbouw, weefkunst en cultuur.

Reisschema - 8 dagen

Dag 1 Lima

Kom aan wanneer je wilt. Transfer bij aankomst inbegrepen.

Dag 2 Lima/Urubamba

Neem een vroege vlucht naar Cusco en reis naar de Heilige Vallei voor een bezoek aan de Ccaccaccollo Community en de door Planeterra gesteunde Women's Weaving Co-op. Verken de ruïnes van Pisac en bezoek het door G Adventures gesteunde Sacred Valley Community Restaurant in Huchuy Qosqo.

Dag 3 Urubamba

Verken de zoutvlakte Las Salineras van voor de Incatijd en bekijk de ruïnes van Ollantaytambo en Moray. Bezoek een kleine gemeenschap die is gespecialiseerd in het maken van aardewerk en adobe. Ontmoet lokale artiesten en bekijk een demonstratie van dit traditionele ambacht. Geniet van een traditionele maaltijd in pachamanca-stijl met lokale specialiteiten.

Dag 4 Urubamba/Aguas Calientes

Ga al vroeg naar station Ollantaytambo en stap in de trein voor een prachtige rit naar Aguas Calientes, waar je de markt kunt bezoeken.

Dag 5 Aguas Calientes/Cusco

Laat je door een gids rondleiden door de ruïnes van Machu Picchu. Je hebt tijd om zelf op verkenning uit te gaan en kunt de Incabrug bezoeken. Daarna ga je met de trein terug naar Cusco.

Dag 6 Cusco

Verken het oude Cusco. Je kunt museums bezoeken of gaan raften, paardrijden of mountainbiken. Bezoek 's avonds het planetarium van Cusco, voor een andere blik op de nachtelijke hemel. Bekijk een presentatie over de zuidelijke hemisfeer en hedendaagse astronomie en kom meer te weten over de band die de oude Inca's voelden met de kosmos. Bezoek het bijbehorende museum en speur door telescopen de sterrenhemel af.

Dag 7 Cusco/Lima

Vlieg terug naar Lima en breng de middag door in de bruisende hoofdstad van Peru.

Dag 8 Lima

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door