Deze 11-daagse reis is perfect voor iedereen die het wereldwonder Machu Picchu wil bezoeken en de mysterieuze rivier de Amazone wil verkennen per boot. Ontdek de beroemde ruïnes waar de meeste reizigers dagen naartoe moeten lopen. (Wij gaan met de trein.) Dring daarna met een rivierboot door tot in de donkerste hoeken van het regenwoud op zoek naar wilde dieren. Dit is een onvergetelijke ervaring. Wakker je passie voor avontuur aan in Peru.

Hoogtepunten van deze reis

Planetarium in Cusco, Bezoek het planetarium in Cusco, midden in de natuurlijke schoonheid van het Llaullipata Ecological Reserve. Bekijk door telescopen de duizenden sterren aan de zuidelijke sterrenhemel. Speur naar de sterrenbeelden van de zuidelijke hemisfeer en kom meer te weten over de band die de oude Inca's voelden met de kosmos.

Parwa community restaurant in de Heilige Vallei, Leer hoe dit door lokale bewoners gerunde restaurant is opgezet door G Adventures, de Planeterra Foundation en het Multilateral Investment Fund. Dit succesvolle 'farm-to-table' programma heeft de lokale economie een boost gegeven en heeft gezorgd dat er een aantal bijbehorende micro-ondernemingen zijn opgericht.

Ervaar de tradities van de Andes, Dit programma is exclusief beschikbaar voor reizigers van National Geographic Journeys en onderdeel van G Adventures for Good. Je bezoekt het 'Parque de la Papa' (Aardappelpark), een netwerk van zes landbouwgemeenschappen in de Heilige Vallei in Peru. Wandel met een lokale gids door deze bijzondere gemeenschap en maak kennis met lokale tradities op het gebied van landbouw, weefkunst en cultuur.

Reisschema - 11 dagen

Dag 1 Lima

Kom aan wanneer je wilt. Transfer bij aankomst inbegrepen.

Dag 2 Lima/Urubamba (1O, 1D)

Neem een vroege vlucht naar Cusco en reis naar de Heilige Vallei voor een bezoek aan de Ccaccaccollo Community en de door Planeterra gesteunde Women's Weaving Co-op. Verken de ruïnes van Pisac en bezoek het door G Adventures gesteunde Sacred Valley Community Restaurant in Huchuy Qosqo.

Dag 3 Urubamba (1O, 1L)

Verken de zoutvlakte Las Salineras van voor de Incatijd en bekijk de ruïnes van Ollantaytambo en Moray. Bezoek een kleine gemeenschap die is gespecialiseerd in het maken van aardewerk en adobe. Ontmoet lokale artiesten en bekijk een demonstratie van dit traditionele ambacht. Geniet van een traditionele maaltijd in pachamanca-stijl met lokale specialiteiten.

Dag 4 Urubamba/Aguas Calientes (1O)

Ga al vroeg naar station Ollantaytambo en stap in de trein voor een prachtige rit naar Aguas Calientes, waar je de markt kunt bezoeken.

Dag 5 Aguas Calientes/Cusco (1O)

Laat je door een gids rondleiden door de ruïnes van Machu Picchu. Je hebt tijd om zelf op verkenning uit te gaan en kunt de Incabrug bezoeken. Daarna ga je met de trein terug naar Cusco.

Dag 6 Cusco (1O)

Verken het oude Cusco. Je kunt museums bezoeken of gaan raften, paardrijden of mountainbiken. Bezoek 's avonds het planetarium van Cusco, voor een andere blik op de nachtelijke hemel. Bekijk een presentatie over de zuidelijke hemisfeer en hedendaagse astronomie en kom meer te weten over de band die de oude Inca's voelden met de kosmos. Bezoek het bijbehorende museum en speur door telescopen de sterrenhemel af.

Dag 7 Cusco/Iquitos (1O, 1L)

Neem een vroege vlucht naar het bruisende havenstadje Iquitos in het regenwoud. Ontmoet je lokale CEO, deze vertelt meer over het stadje en neemt ons mee naar een uniek restaurant dat is gespecialiseerd in de lokale keuken van het Amazonegebied.

Dag 8 Iquitos (1O, 1L, 1D)

Ga 's morgens op excursie naar vlinderboerderij Pilpintuwasi en ontdek de vlinders en hun belangrijke rol in het ecosysteem van de Amazone. Bezoek ook een non-profit opvang voor wilde dieren, waar men zich inzet voor de bescherming van dieren die worden bedreigd door stropers en smokkelaars. Ga daarna aan boord van de rivierboot, onze thuisbasis voor de komende twee nachten. Bekijk je comfortabele hut en luister naar een briefing van de bemanning van het schip. Het rivieravontuur begint met een nachtelijke excursie in een motorbootje onder leiding van onze ervaren gids. Kijk hoe het regenwoud in het donker tot leven komt als de nachtdieren ontwaken.

Dag 9 Pacaya Samiria Reservaat (1O, 1L, 1D)

Verken het Pacaya-Samiria-reservaat tijdens een bootexcursie en ga op zoek naar apen, luiaarden en ara's. Maak 's middags een wandeling door de jungle en bezoek een lokale gemeenschap en maak kennis met hun tradities. Na het diner kun je op nachtexcursie naar Piranha Creek.

Dag 10 Pacaya Samiria Reservaat/Lima (1O)

Vaar met de boot langs de oevers en speur naar wilde dieren. In de middag laten we de rust van de rivier achter ons en reizen we naar het vliegveld voor onze terugvlucht naar Lima. Onderweg bezoeken we een lamatijnenopvang. Geniet van de avond in de stad.

Dag 11 Lima (1O)

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door