Op deze zestiendaagse reis langs de adembenemende landschappen van Ecuador en de uitbundige culturen van Peru beleef je het beste dat Zuid-Amerika te bieden heeft. Verken het Amazoneregenwoud en geniet van de oerwoudgeluiden uit de boomtoppen tijdens een tweedaags verblijf in onze lodge, treed in de voetsporen van de Inca's in het beroemde Machu Picchu en voel je thuis bij de bewoners van de Heilige Vallei. Beleef een avontuur voor je lichaam en geest.

Hoogtepunten van deze reis

Planetarium in Cusco, Bezoek het planetarium in Cusco, midden in de natuurlijke schoonheid van het Llaullipata Ecological Reserve. Bekijk door telescopen de duizenden sterren aan de zuidelijke sterrenhemel. Speur naar de sterrenbeelden van de zuidelijke hemisfeer en kom meer te weten over de band die de oude Inca's voelden met de kosmos.

Weefles in Otavalo, Bezoek het huis en de studio van Don Miguel Andrango, een inheemse kunstenaar die op een traditioneel weefgetouw textiel weeft, net als zijn voorouders deden. Leer hoe hij en zijn familie deze oude kunst draadje voor draadje weer tot leven brengen.

Parwa community restaurant in de Heilige Vallei, Leer hoe dit door lokale bewoners gerunde restaurant is opgezet door G Adventures, de Planeterra Foundation en het Multilateral Investment Fund. Dit succesvolle 'farm-to-table' programma heeft de lokale economie een boost gegeven en heeft gezorgd dat er een aantal bijbehorende micro-ondernemingen zijn opgericht.

Ervaar de tradities van de Andes, Dit programma is exclusief beschikbaar voor reizigers van National Geographic Journeys en onderdeel van G Adventures for Good. Je bezoekt het 'Parque de la Papa' (Aardappelpark), een netwerk van zes landbouwgemeenschappen in de Heilige Vallei in Peru. Wandel met een lokale gids door deze bijzondere gemeenschap en maak kennis met lokale tradities op het gebied van landbouw, weefkunst en cultuur.

Bezoek aan etnobotanisch park Omaere, Leer in dit weelderige park meer over de relatie tussen cultuur en botanie. Verken de wandelpaden met een deskundige gids en leer hoe de Shuar- en Waoranibevolking inheemse planten gebruiken in hun dagelijks leven. Bij het koken, in de geneeskunde en voor andere doeleinden.

Reisschema - 16 dagen

Dag 1 Quito

Kom aan wanneer je wilt. Transfer bij aankomst inbegrepen.

Dag 2 Quito/Otavalo (1O, 1L)

Rijd naar de hooglanden, met een tussenstop in de gemeenschap San Clemente voor een lokale lunch. Ga door naar Otavalo en bezoek de beroemde ambachtsmarkt. Overnacht in een historische haciënda in de hooglanden.

Dag 3 Otavalo/Papallacta (1O)

Bezoek het huis en de studio van Don Miguel en zie hoe de inheemse bevolking van de Otavaloregio stoffen weeft met een aan hun rug bevestigd weefgetouw. Ga door naar het Papallacta Hot Springs Resort en geniet van warmwaterbronnen, optionele spabehandelingen en wandelexcursies. Je hebt genoeg tijd om te badderen, te ontspannen en te genieten van het uitzicht op de bergen.

Dag 4 Papallacta/Tena (1O, 1L, 1D)

Bezoek het privé nevelwoudreservaat Guango en leer tijdens een wandeling met onze CEO meer over de unieke flora en fauna van de regio. Bezoek Misahualli en bekijk de speelse kapucijnapen die in dit stadje wonen. Ga door naar Tena en vaar in onze motorkano naar de Amazonelodge. Maak het jezelf gemakkelijk, de lokale natuurgids geeft een briefing over de lodge en de omgeving. Maak daarna een avondwandeling met de natuurgids en leer meer over de nachtdieren van de Amazone.

Dag 5 Tena (1O, 1L, 1D)

Ga al vroeg met de kano op pad naar een likplaats voor papegaaien (Saladero). Bekijk met onze natuurgids de papegaaien en parkieten die hierheen komen om de mineraalrijke klei te eten, zodat ze fruit en zaden beter kunnen verteren. Ga terug naar de lodge voor het ontbijt en ga daarna naar AmaZOOnico, een dierenopvang die dieren die het slachtoffer zijn van dierensmokkel opvangt, verzorgt, rehabiliteert en weer terugplaatst in de natuur. Geniet later van een unieke culturele ervaring bij een lokale familie thuis. Ontmoet de familie en maak kennis met hun tradities en het dagelijks leven in de Amazone.

Dag 6 Tena/Baños (1O)


Bezoek onderweg het etnobotanische park Omaere en ontdek de etnobotanie: het onderzoek naar de relatie tussen culturen en de planten in hun omgeving.

Dag 7 Baños (1O)

Vrije dag om Baños te verkennen. Er worden ook verschillende optionele activiteiten georganiseerd, zoals wandelingen, paardrijden, een bezoekje aan warmwaterbronnen en mountainbiken.

Dag 8 Baños/Quito (1O)

Rijd via de schitterende Avenue of Volcanoes terug naar Quito en bezoek onderweg nationaal park Cotopaxi. Bewonder het adembenemende uitzicht op de perfect gevormde vulkaan (een van de hoogste actieve vulkanen ter wereld).

Dag 9 Quito/Lima (1O)

Vlucht naar Peru en transfer naar hotel in Lima.

Dag 10 Lima/Urubamba (1O, 1D)

Neem een vroege vlucht naar Cusco en reis naar de Heilige Vallei voor een bezoek aan de Ccaccaccollo Community en de door Planeterra gesteunde Women's Weaving Co-op. Verken de ruïnes van Pisac en bezoek het door G Adventures gesteunde Sacred Valley Community Restaurant in Huchuy Qosqo.

Dag 11 Urubamba (1O, 1L)

Verken de zoutvlakte Las Salineras van voor de Incatijd en bekijk de ruïnes van Ollantaytambo en Moray. Bezoek een kleine gemeenschap die is gespecialiseerd in het maken van aardewerk en adobe. Ontmoet lokale artiesten en bekijk een demonstratie van dit traditionele ambacht. Geniet van een traditionele maaltijd in pachamanca-stijl met lokale specialiteiten.

Dag 12 Urubamba/Aguas Calientes (1O)

Ga al vroeg naar station Ollantaytambo en stap in de trein voor een prachtige rit naar Aguas Calientes, waar je de markt kunt bezoeken.

Dag 13 Aguas Calientes/Cusco (1O)

Laat je door een gids rondleiden door de ruïnes van Machu Picchu. Je hebt tijd om zelf op verkenning uit te gaan en kunt de Incabrug bezoeken. Daarna ga je met de trein terug naar Cusco.

Dag 14 Cusco (1O)

Verken het oude Cusco. Je kunt museums bezoeken of gaan raften, paardrijden of mountainbiken. Bezoek 's avonds het planetarium van Cusco, voor een andere blik op de nachtelijke hemel. Bekijk een presentatie over de zuidelijke hemisfeer en hedendaagse astronomie en kom meer te weten over de band die de oude Inca's voelden met de kosmos. Bezoek het bijbehorende museum en speur door telescopen de sterrenhemel af.

Dag 15 Cusco/Lima (1O)

Vlieg terug naar Lima en breng de middag door in de bruisende hoofdstad van Peru.

Dag 16 Lima (1O)

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door