Tijdens dit achtdaagse avontuur van Santiago tot Buenos Aires ontdek je al etend en drinkend de bruisende steden en kleurrijke landschappen van Chili en Argentinië. Bezoek de adembenemend mooie Argentijnse wijnregio Mendoza. Hier vind je meer dan duizend wijngaarden en geniet je van een maaltijd met lokale specialiteiten en bijpassende wijnen. Verken de charmante historische wijk van Valparaíso en relax met een drankje op een van de elegante terrassen van Buenos Aires. Je gaat weer naar huis met onvergetelijke herinneringen.

Hoogtepunten van deze reis

Lokale tangoles, Volg een tangoles die wordt gegeven door dansers van een danszaal die populair is bij de locals. Als je de danspassen hebt geoefend, is het tijd voor de Milonga. Dit is een lokale traditie waarbij leerlingen en leraren naar de danszaal komen om hun kunsten te laten zien. Ga lekker zitten om te kijken, of doe mee als je durft.

Reisschema - 8 dagen

Dag 1 Santiago

Kom aan wanneer je wilt. Transfer bij aankomst inbegrepen.

Dag 2 Valparaíso/Santiago

Reis zuidwaarts naar het kleurrijke kuststadje Valparaíso vol felgekleurde huizen op de heuvels aan de Grote Oceaan. De stad beleefde zijn gouden tijden aan het einde van de 19e eeuw. Het was een belangrijke tussenhaven voor schepen die Straat Magellaan tussen de Atlantische en de Grote Oceaan overstaken. De stad trok ook veel immigranten uit Europa. Maak met een lokale expert een tour door de elegante historische wijk en ontdek waarom deze op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bezoek de woning van de beroemde Chileense dichter Pablo Neruda en dwaal door de steegjes om spectaculaire straatkunst te bewonderen. Je hebt ook tijd om zelf op pad te gaan voordat we terugkeren naar Santiago.

Dag 3 Santiago/Mendoza

Rijd in de ochtend de Andes in en steek de grens met Argentinië over. De weg slingert langs groene weilanden en heldere meren. Bewonder in de verte de met sneeuw bedekte top van de Aconcagua. Dit is de hoogste berg van het Westelijk en Zuidelijk halfrond. In de middag kom je aan in Mendoza, het hart van het beroemde Argentijnse wijnland. Geniet van het landschap vol zonovergoten wijngaarden en indrukwekkende grijze bergtoppen.

Dag 4 Mendoza

Verken in de ochtend de wijngaarden van Mendoza. Een lokale expert vertelt over de geschiedenis van de lokale wijnproductie en over de smaakprofielen van verschillende wijnsoorten. De wijnmakers uit de regio staan bekend om hun succesvolle experimenten met de teelt van de druivensoort Malbec op grote hoogte. Geniet van een luxe lunch met een paar van de beste wijnen van het land. Daarna heb je tijd om lekker te relaxen en andere specialiteiten van de Argentijnse keuken te proeven.

Dag 5 Mendoza

Je hebt een vrije dag om Mendoza te verkennen. Deze regiohoofdstad ligt in de heuvels aan de voet van de Andes. Wandel door de historische straten van de stad. Deze zijn breder dan de straten in andere steden in Argentinië omdat ze na een verwoestende aardbeving in de 19e eeuw op een bijzondere manier opnieuw zijn aangelegd. Je kunt nog meer wijngaarden in de buurt bezoeken, een kookles volgen of gaan wandelen in de heuvels rond de stad. Of geniet van een glas Malbec of een heerlijk koele Torrontés in een café bij het park en ga helemaal op in het ritme van het Argentijnse leven.

Dag 6 Mendoza/Buenos Aires

Neem een ochtendvlucht naar Buenos Aires. Ga daarna naar een estancia, een landhuis. Geniet van een farm-to-table lunch, bekijk 's middags een echte ranch, leer meer over de populariteit van polo in Argentinië en klets met de lokale gauchos. Je kunt gaan paardrijden met een expert. In de avond gaan we terug naar Buenos Aires.

Dag 7 Buenos Aires

Ga de hele dag op ontdekking in het 'Parijs van Zuid-Amerika', de elegante hoofdstad van Argentinië. Bezoek historische bezienswaardigheden zoals het Plaza de Mayo, de kleurrijke wijk La Boca met zijn Italiaanse invloeden en de indrukwekkende begraafplaats Recoleta, de laatste rustplaats van Eva Perón en een aantal ex-presidenten van Argentinië. Bestel een licht diner bij een van de gezellige terrasjes of restaurants. Volg daarna een tangoles bij een populaire lokale 'milonga'. Je kunt blijven om te zien hoe alle leerlingen en leraren uit de buurt samenkomen om hun dansen te oefenen.

Dag 8 Buenos Aires

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door