Ervaar de rijkdommen van Zuid-Amerika, gaande van de wijnmakerijen in de Maipo Valley, over de authentieke schoonheid van Noord-Patagonië tot de bruisende wereldstad Buenos Aires. Geniet van wat wildernis met de mogelijkheid tot het maken van trektochten in Chili's Región de los Lagos en Argentijns-Patagonië, vooraleer je een tongstrelende wijnproeverij doet in een wijngaard. De reisdagen verlopen aan een snel tempo met korte vluchten, waardoor je de tijd krijgt om comfortabel en stijlvol alle highlights goed te ontdekken. Als introductie tot Chili en Argentinië biedt deze trip de perfecte combinatie tussen geleide excursies en vrije tijd om op je eigen tempo op verkenning te gaan.

Hoogtepunten van deze reis

Chileense cultuur en community lunch, Beleef de Chileense cultuur in het schilderachtige stadje Puerto Varas. Ga bij een lokale familie op bezoek voor een kookles. Help ze bij het maken van curanto, een traditioneel gerecht dat wordt gekookt in een kuil in de grond. Proef daarna onder genot van een glaasje wijn de lunch die jullie hebben bereid.

Wine experience Chili, Bezoek een wijngaard in de buurt van Santiago. Een lokale expert vertelt over de lokale wijnen en het wijnmaakproces. Ontdek waarom Chileense wijnen tot de beste wijnen ter wereld behoren en help een handje mee in het productieproces. Daarna mag je natuurlijk ook proeven!

Lokale tangoles, Volg een tangoles die wordt gegeven door dansers van een danszaal die populair is bij de locals. Als je de danspassen hebt geoefend, is het tijd voor de Milonga. Dit is een lokale traditie waarbij leerlingen en leraren naar de danszaal komen om hun kunsten te laten zien. Ga lekker zitten om te kijken, of doe mee als je durft.

Reisschema - 9 dagen

Dag 1 Santiago

Kom aan wanneer je wilt. Transfer bij aankomst inbegrepen.

Dag 2 Santiago

Breng de ochtend door met een wijnspecialist in een wijngaard in de buurt van Santiago. Je leert meer over het proces dat ervoor zorgt dat de Chileense wijnen tot de beste wijnen ter wereld behoren.

Dag 3 Santiago/Puerto Varas

Vlucht en transfer naar Puerto Varas in het schitterende merengebied van Chili. Ontdek het platteland en de Chileense cultuur tijdens een bezoekje aan de vismarkt Angelmó in Puerto Montt en het schilderachtige stadje Puerto Varas. Volg ook een les Chileens koken bij een lokale familie thuis. Je maakt met je vriendelijke gastheer en -vrouw het populaire traditionele gerecht curanto. Maak pebre salsa met je vriendelijke gastheer en -vrouw.

Dag 4 Puerto Varas

Vandaag heb je vrij om alleen op ontdekkingstocht te gaan. Optie op een excursie naar het Chiloé-eiland.

Dag 5 Puerto Varas/San Carlos de Bariloche

Reis per bus en ferry naar Bariloche in Argentinië. Bezoek de Petrohue-watervallen. Geniet daarna van het uitzicht tijdens de 'Cruce de los Lagos', een van de meest spectaculaire cruises ter wereld.

Dag 6 San Carlos de Bariloche

Vrije tijd om deze adembenemende regio te verkennen. Je kunt een fietstocht maken, gaan wandelen of langs de winkels en restaurants in het stadje struinen.

Dag 7 San Carlos de Bariloche/Buenos Aires

Vlieg naar Buenos Aires.

Dag 8 Buenos Aires

Maak een stadstour door 'het Parijs van het Amerikaanse continent' en bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden en wijken, zoals Plaza de Mayo, La Boca en de beroemde begraafplaats Recoleta. Even uitblazen? Neem een drankje in een van de vele cafeetjes of restaurantjes langs de weg.

Dag 9 Buenos Aires

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door