Stap aan boord van een indrukwekkende cruise door de Australische Kimberley en verken het woeste en weelderige landschap van deze iconische regio.

Tijdens de reis van Broome naar Darwin met ons schip Le Lapérouse maakt u kennis met één van de laatste ongerepte gebieden op aarde.

Voor de kust, in de Timorzee, is er rond de Rowley Shoals, Browse Island en het beschermde natuurgebied van de Ashmore-eilanden een adembenemende onderwaterwereld te ontdekken met een schat aan prachtige koraalriffen. Bij Montgomery Reef kunt u vanuit een Zodiac-boot getuige zijn van het bijzondere natuurfenomeen dat zich hier onder invloed van de getijden voltrekt.

Een waar hoogtepunt van dit avontuur is het bezoek aan de King George River met zijn dubbele waterval, de hoogste waterval in West-Australië – een spectaculaire aanblik die u nog lang zal bijblijven.

Dit programma is enkel bedoeld ter indicatie. Om onze gasten de best mogelijke ervaring te bieden, kunnen de kapitein en expeditieleider tijdens de reis, afhankelijk van de getijden en weersomstandigheden, besluiten de genoemde havens in een andere volgorde aan te doen.

Deze expeditiecruise is aan boord van Ponant's Le Lapérouse, behorende tot de Explorer-klasse. Bekijk hier alle details van het schip, waaronder het dekplan en alle voorzieningen aan boord.

Hoogtepunten van deze reis

Reis aan boord van cruiseschip Le Lapérouse, vergezeld door een expert en fotograaf van National Geographic die de bestemming op hun duimpje kennen en u zullen helpen alles uit deze unieke reis te halen

Zodiac®-excursies op zee en aan land om het natuurschoon van de Kimberley van dichterbij te ervaren

Zwemmen en snorkelen in enkele van de spectaculairste wateren ter wereld

Een bijzondere expeditie langs een breed scala aan natuurlijke schatten, met onder meer ongerepte mangroves, uiteenlopende wilde dieren als de zoutwaterkrokodil, een grote verscheidenheid aan zeevogels en zelfs walvissen, en bijzondere natuurlijke fenomenen als de Horizontal Falls

Reisschema - 13 dagen

1 Broome, Australië

Het aan de kust gelegen Broome stond ooit bekend om zijn glorieuze parelvisserij, maar is nu uitgegroeid tot een populaire vakantiebestemming in de woeste, weelderige Kimberley. Bij het historische Gantheaume Point zijn ruim 130 miljoen jaar oude pootafdrukken van dinosauriërs te zien, en in het befaamde Chinatown duikt u tijdens een bezoek aan de beroemde Japanse begraafplaats (daterend uit 1896) in de geschiedenis van Japanse immigranten. Broome is bovendien beroemd om de ‘Staircase to the Moon’, een optische illusie die ontstaat wanneer het schijnsel van de maan bij laagtij op de zandbanken wordt weerspiegeld en zo een lichtende trap richting de hemel vormt. Een uniek natuurlijk schouwspel dat u – mocht u het geluk hebben er getuige van te zijn – niet snel zult vergeten.

2-3 Rowley Shoals, Australië

Rowley Shoals staat te boek als één van de spectaculairste duik- en snorkelspots ter wereld. Hier verrijzen net uit de kust aan de rand van het continentaal plat drie koraalriffen – Mermaid Reef, Clerke Reef en Imperieuse Reef – vrijwel verticaal uit het omringende kristalheldere water. In deze prachtige omgeving kunt u een schat aan zeldzame en bijzondere wilde dieren spotten die tussen het koraal leven en van uw duik- en snorkeltocht een onvergetelijke ervaring zullen maken. Le Lapérouse gaat anderhalve dag voor anker nabij Rowley Shoals, zodat u hier vanaf een Zodiac®-boot kunt zwemmen en snorkelen en de kans heeft al dit moois rustig in u op te nemen.

4 Lacepede Islands, Australië

De Lacepede Islands zijn een groep van vier eilanden net uit de kust van de Kimberley. De eilanden zijn een belangrijk leefgebied voor uiteenlopende Australische wilde dieren, waaronder de groene zeeschildpad en een breed scala aan vogelsoorten, zoals de maskergent, de Australische pelikaan, de kleine fregatvogel en de grootste kolonie van bruine genten ter wereld. Tijdens een tocht per Zodiac-boot met ons expeditieteam krijgt u de kans deze rijke dierenwereld van dichtbij te ervaren. Ter bescherming van het kwetsbare ecosysteem is het echter verboden hier aan land te gaan.

5 Talbot Bay, Australië

Talbot Bay werd door Sir David Attenborough al eens omschreven als ‘één van de grootste wonderen der natuur’, dankzij de beroemdste bezienswaardigheid in de regio: de iconische Horizontal Falls. Deze ‘horizontale waterval’ ontstaat wanneer het zeewater aan de ene kant van de openingen sneller stijgt dan aan de andere kant, en kan bij een koningsgetijde tot wel vier meter hoog worden. De Zodiac®-excursie van vandaag zal, indien mogelijk, samenvallen met de grootste getijdenbeweging. Houd er echter rekening mee dat de kracht en hoogte van de ‘waterval’ per dag kunnen variëren.

6 Montgomery Reef, Australië

Bij Montgomery Reef is een spectaculair natuurlijk fenomeen te zien dat ontstaat als gevolg van de indrukwekkende getijdenbewegingen die deze regio kenmerken. De Kimberley kent namelijk het op twee na grootste getijdenverschil ter wereld, en dit resulteert bij Montgomery Reef in een geweldig waterspektakel waarbij het complete rif uit de oceaan lijkt te verrijzen. Met nog net geen 400 km2 is dit het grootste nabij de kust gelegen rif in Australië, bestaande uit grote ondiepe lagunes, zeegrasvelden en koraal. Tijdens de Zodiac®-expeditie van vandaag varen we naar het boven het water uitstekende rif met zijn miniwatervallen, zodat u dit bijzondere getijdenfenomeen met eigen ogen kunt aanschouwen. Houd er rekening mee dat de omvang van het fenomeen wordt bepaald door de kracht van het tij en als gevolg per dag kan verschillen.

7 Raft Point, Australië

Raft Point is een grote rotsformatie dicht bij de monding van Doubtful Bay. Met zijn 188 meter hoogte biedt Raft Point een adembenemend uitzicht over de baai. Hier bevindt zich één van de spectaculairste verzamelingen Wandjina-kunst die de Kimberley-kust rijk is en die u tijdens een uitdagende geleide wandeling naar deze spectaculaire rotsgalerie met eigen ogen kunt aanschouwen. Raft Point is een heilige plek voor de inheemse Worrora-, Wunambal- en Ngarinyin-volkeren, die geloven dat de Wandjina de scheppende wezens uit The Dreaming (de ‘Droomtijd’) zijn en hun wereld en alles wat deze bevat hebben geschapen.

8 Careening Bay, Australië

Careening Bay kreeg zijn naam van Luitenant Phillip Parker King, toen zijn schip tijdens een ontdekkingsreis in 1820 op het eiland kielde (careening). Nadat de HMC Mermaid op een aantal punten ernstig beschadigd en lek was geraakt, besloot King koers te zetten naar een ondiepe baai om het schip in op te lappen. Tien dagen lang werd met man en macht aan het vaartuig gewerkt, voordat het weer te water werd gelaten. De scheepstimmerman kerfde de naam van het schip en het jaartal in een opvallende boabboom. Inmiddels is deze beroemde boom drie meter breed en onderdeel van het nationale cultureel erfgoed.

9 Hunter River & Mitchell Falls, Australië

Het stroomgebied van de rivier de Hunter is absoluut één van de meest idyllische delen van de Kimberley-kust. De rivier en Prince Frederick Harbour zijn, omgeven door eeuwenoude regenwouden, ongerepte mangroves en imposante zandsteenkliffen, een lust voor het oog. In de mangroves, die tot de meest ongerepte ter wereld worden gerekend, komen ruim achttien verschillende soorten mangrovebomen voor waarin een rijke en zeer diverse fauna leeft. Eenmaal voorbij aan de imposante, ruim tweehonderd meter hoge zandsteenklif bij de monding van de rivier, ‘Kampamantiya’ genaamd, ontvouwt zich een indrukwekkend landschap met uitgestrekte modderbanken en mangrovebossen – het leefgebied van uiteenlopende vogelsoorten en de iconische zoutwaterkrokodil. Ons deskundige expeditieteam vertelt u er alles over terwijl u per Zodiac®-boot deze ongerepte mangroves verkent en samen op zoek gaat naar de wilde dieren die hier voorkomen.

10 Browse Island, Australië

Het onbewoonde Browse Island ligt 180 kilometer uit de noordwestkust van de Kimberley, te midden van prachtige koraalriffen. Hier leven enkele van de meest gekoesterde wilde dieren van het land, waaronder de groene zeeschildpad, die zijn eieren op het eiland legt, en uiteenlopende zeevogelsoorten. Vandaag kunt u samen met ons expeditieteam, aan boord van een Zodiac-boot, deze ongerepte afgelegen en door slechts weinigen bezochte bestemming verkennen.

11 Ashmorerif, Australië

Het Ashmorerif is een natuurreservaat en het leefgebied van vele zeevogels, kustvogels, zeeschildpadden, zeekoeien en andere mariene diersoorten. Op het rif broeden elk jaar zo’n 100.000 zeevogels, waaronder de grote kanoet, de grote kuifstern en de witstaartkeerkringvogel. Dit natuurlijke paradijs biedt de hoogste mate van bescherming voor de wilde dieren die hier leven.

12 Jar Island, Australië

Jar Island is een prachtig sereen eiland in het zuidelijke deel van Vansittart Bay. Met witte zandstranden, kristalhelder water en zandsteenrotsen is Jar Island een geweldig eiland om te verkennen. Het eiland is vooral bekend om zijn eeuwenoude rotstekeningen, in de enkel hier in de Kimberley voorkomende Gwion Gwion-stijl. Een deel van de eeuwenoude rotstekeningen die in de Kimberley te zien zijn, zijn naar men vermoedt maar liefst 50.000 tot 60.000 jaar oud. Doordat ze zich veelal in de beschutting van rotsplateaus en grotten bevinden, hebben de elementen nauwelijks vat op ze gehad en is veel van de kunst op Jar Island als gevolg geweldig goed bewaard gebleven. Ons expeditieteam neemt u mee aan wal, waar u tijdens een korte wandeling langs enkele fascinerende rotsformaties komt en de Gwion Gwion-kunst van dichtbij kunt bewonderen.

13 King George River, Australië

De omgeving waar de King George River door stroomt, is een lust voor het oog. Terwijl we over de rivier varen, torenen aan weerszijden tachtig meter hoge, door weer en wind getekende zandsteenrotsen boven ons uit. Het hoogtepunt van vandaag is toch wel King George Falls, met zijn tachtig meter de hoogste waterval in de Kimberley. Uw expeditieteam brengt u in Zodiac-boten of tenders naar de voet van deze dubbele waterval en vertelt u alles over de prachtige geologische formaties van de kloof.

14 Op zee

Tijdens uw laatste dag aan boord kunt u even bijkomen van alle indrukken van deze bijzondere reis, en genieten van de vele faciliteiten die Le Lapérouse te bieden heeft. Van topentertainment tot aan een luxe spa, een infinity pool op het dek en een fotogalerij, er is werkelijk voor ieder wat wils. Dit is ook een mooie gelegenheid om een gesprek aan te knopen met de expert en fotograaf van National Geographic die u aan boord vergezellen, en meer te weten te komen over hun interessante werk.

15 Darwin, Australië

We eindigen deze bijzondere expeditiecruise in de hoofd- en populairste stad van het Noordelijk Territorium van Australië. In de bruisende tropische stad wonen en werken ruim vijftig verschillende culturen naast elkaar. Het is een mooie stad om, voordat u aan uw terugreis begint, eens nader te verkennen en te genieten van de bedrijvigheid langs de kust van de Timorzee.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door