Zuid-Amerika is gevuld met prachtige bezienswaardigheden en tijdens deze reis door Bolivia en Peru ontdek je de hoogtepunten. In de voormalige Incahoofdstad Cusco maak je kennis met het roemruchte verleden van Peru en daarna ervaar je het leven in de Amazone tijdens een verblijf in het hart van de jungle. Je loopt de Inca Trail, of maakt een mooie treinrit, naar de eeuwenoude en fascinerende Machu Picchu en reist daarna naar Bolivia voor indrukwekkende plekken zoals de zoutvlaktes van Uyuni en koloniale steden te midden van de enorme toppen van de Andes.

Hoogtepunten van deze reis

Planetarium in Cusco, Bezoek het planetarium in Cusco, midden in de natuurlijke schoonheid van het Llaullipata Ecological Reserve. Bekijk door telescopen de duizenden sterren aan de zuidelijke sterrenhemel. Speur naar de sterrenbeelden van de zuidelijke hemisfeer en kom meer te weten over de band die de oude Inca's voelden met de kosmos.

Parwa community restaurant in de Heilige Vallei, Leer hoe dit door lokale bewoners gerunde restaurant is opgezet door G Adventures, de Planeterra Foundation en het Multilateral Investment Fund. Dit succesvolle 'farm-to-table' programma heeft de lokale economie een boost gegeven en heeft gezorgd dat er een aantal bijbehorende micro-ondernemingen zijn opgericht.

Ervaar de tradities van de Andes, Dit programma is exclusief beschikbaar voor reizigers van National Geographic Journeys en onderdeel van G Adventures for Good. Je bezoekt het 'Parque de la Papa' (Aardappelpark), een netwerk van zes landbouwgemeenschappen in de Heilige Vallei in Peru. Wandel met een lokale gids door deze bijzondere gemeenschap en maak kennis met lokale tradities op het gebied van landbouw, weefkunst en cultuur.

Reisschema - 16 dagen

Dag 1 Lima

Kom aan wanneer je wilt. Transfer bij aankomst inbegrepen.

Dag 2 Lima/Tambopata

Vlieg naar Puerto Maldonado en reis per motorboot verder naar onze comfortabele en intieme G Lodge Amazon.

Dag 3 Tambopata

Maak een excursie geleid door ervaren naturalisten, en spot wildlife aan nabijgelegen hoefijzermeren en clay licks. Relax wat in een hangmat, zwem wat in het lokale zwembad of bezoek een nabijgelegen plantage. Ga na het avondeten op een cruise om kaaimannen te spotten.

Dag 4 Tambopata/Cusco

Reis per boot het oerwoud uit naar Puerto Maldonado. Neem daar een vlucht over de Andes naar Cusco, het hart van het Incagebied. Bezoek 's avonds het planetarium van Cusco, voor een andere blik op de nachtelijke hemel. Bekijk een presentatie over de zuidelijke hemisfeer en hedendaagse astronomie en kom meer te weten over de band die de oude Inca's voelden met de kosmos. Bezoek het bijbehorende museum en speur door telescopen de sterrenhemel af.

Dag 5 Cusco/Urubamba

Een deskundige lokale gids neemt je de hele dag mee op excursie naar de Heilige Vallei. Je bezoekt onder andere de ruïnes van Pisac en Ollantaytambo en een door G Adventures gesteund weefproject voor vrouwen in een lokale gemeenschap. Je luncht bij het door G Adventures gesteunde Sacred Valley Community Restaurant in het indianendorpje Huchuy Qosqo.

Dag 6 Inca Trail

Vertrek uit Ollantaytambo met een busje, en ga naar km 82, waar de trektocht begint.

Dag 7 Inca Trail

Start vroeg, en beklim het steile pad naar Warmiwañusca, beter bekend als de Dead Women's Pass. Dit is met haar 4198 m het hoogste punt van de trektocht. De meeste trekkers bereiken het kamp vroeg in de namiddag, met voldoende tijd om tot rust te komen en te relaxen.

Dag 8 Inca Trail

Ga onderweg nog langs twee bergpassen en ruïnes. De eerste bergpas is Runquraqay op 3950 m hoogte, waar je op een heldere dag een glimp kan opvangen van de besneeuwde Cordillera Vilcabamba. Trek door het nevelwoud via een zachte helling naar de tweede bergpas van de dag, terwijl je door originele Inca-constructies wandelt. Het hoogste punt van de pas ligt op 3700 m. Geniet op een heldere dag van het spectaculaire uitzicht op de Urubamba-vallei.

Op 3650 m hoogte kom je aan bij de ruïnes van Phuyupatamarca, de "Stad boven de wolken". Kampeer hier of ga 1.5 uur verder nabij de Wiñay Wayna-ruïnes (Altijd Jong) op 2650 m hoogte.

Dag 9 Machu Picchu/Cusco

De laatste dag van de trektocht start heel vroeg, zodat we de Zonnepoort voor zonsopgang kunnen bereiken. Sta op rond 03:30 en wandel naar het checkpoint. Werp op een heldere dag de eerste blikken op de adembenemende ruïnes van Machu Picchu. Wandel bergafwaarts naar Machu Picchu voor een geleide tour op de site, en wat vrije tijd om op verkenning te gaan. Optie om de Incabrug te bezoeken, als daar tijd voor is.

Neem de bus naar Aguas Calientes, waar is afgesproken met de CEO en alle groepsleden die niet met de trektocht hebben meegedaan. Eet en relax wat voordat je 's namiddags met de trein terug naar Cusco reist.

Dag 10 Cusco/La Paz

Catch a flight to the highest capital in the world—La Paz, Bolivia. In the afternoon, take an immersive tour of the lofty city by foot, van, and cable car. Explore vibrant squares, historical sites, and lively local markets, learning more about the balance of old and new along the way. This evening, enjoy an interactive culinary experience at a popular local restaurant, including demonstrations on how traditional foods such as quinoa are integrated into modern fusion dishes. With a local chef as our guide, we’ll sample a variety of dishes and discuss the growing popularity of La Paz as a culinary destination.

Dag 11 La Paz/Sucre

Neem het vliegtuig naar het gezellige Sucre. Maak daar met de CEO een oriëntatiewandeling over het centrale plein. In de middag kun je relaxen bij een lokaal café, zelf de stad verkennen, of een uitgebreide stadstour maken met een lokale expert die vertelt over de schitterende koloniale architectuur en historische bezienswaardigheden die perfect zijn te zien vanaf de ontelbare dakterrassen in de stad.

Dag 12 Potosi Countryside

In de ochtend heb je vrije tijd. Reis daarna naar onze historische hacienda in het hoogland in het zuiden. De hacienda wordt omring door voedzame akkers en glooiende heuvels en is nog in gebruik als boerderij. Maak kennis met de familie die hier woont. Je krijgt een blik in het dagelijks leven op de boerderij en kunt helpen bij het melken en in de velden. En tijdens een bezoek aan de privéruimten, de kapel en het museum krijg je een blik in het verleden. Sluit de ervaring af met een authentiek farm-to-table diner met regionale specialiteiten.

Dag 13 Potosí/Uyuni

Maak een korte rit naar het centrum van Potosi en volg een rondleiding door het Casa Nacional de la Moneda, de oude munt waar nu het museum voor Boliviaanse kunst en geschiedenis is gehuisvest. Maak een prachtige rit naar Uyuni, de poort naar de grootste zoutvlakte ter wereld. Leer tijdens een rit door het spiegelende landschap meer over de industrialisatie van zout en de geografische geschiedenis van de regio. Geniet van een picknick bij zonsondergang op de zoutvlakte. Ga daarna terug naar ons hotel.

Dag 14 Uyuni

Reis verder de zoutvlakte op en ontdek de afwisselende geografie van het landschap. Stop onderweg bij het afgelegen plaatsje Agencha, een kleine Quechua-gemeenschap die wordt gesteund door G Adventures for Good. Maak een wandeling met een gids die meer vertelt over de teelt van quinoa en de cultuurgeschiedenis van de regio. Geniet van een lunch met lokale ingrediënten en ga daarna verder op ontdekking in de woestijn.

Dag 15 Uyuni/La Paz

Neem het vliegtuig naar La Paz, ga zelf op pad in de stad. Daarna kun je je aansluiten bij het optionele afscheidsdiner met de CEO.

Dag 16 La Paz

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door