Geschiedenisfans en cultuurliefhebbers komen echt aan hun trekken tijdens deze reis langs Normandische dorpjes en Franse locaties uit de Tweede Wereldoorlog. Je wandelt door de betoverende tuinen van Claude Monet en bewondert de middeleeuwse steden Bayeux en Rouen. Je sluit je avontuur af in Parijs met een toost op 'la vie en rose'.

Reisschema - 8 dagen

Dag 1 Parijs

Kom aan wanneer je wilt.

Dag 2 Parijs/Bayeux

Ga op weg naar Giverny voor een bezoek aan de tuin van Claude Monet. Deze tuin vormde de inspiratie voor zijn serie schilderijen met waterlelies en is door National Geographic uitgeroepen tot een van de '10 mooiste tuinen ter wereld'. Ga door naar het schilderachtige havenstadje Honfleur. Maak een wandeling met de CEO en ga daarna zelf op verkenning in het stadje. In de avond kom je aan in Bayeux, waar je geniet van een welkomstdiner in een lokale crêperie.

Dag 3 Bayeux

Deze ochtend duiken we met een lokale, erkende expert in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Begin met een lezing over de geallieerde invasie in Normandië en bezoek een museum waar je wapens, uniformen en landkaarten uit de Tweede Wereldoorlog kunt bekijken en aanraken. Stap vervolgens aan boord van een transportvoertuig uit de Tweede Wereldoorlog en bezoek het Secqueville-en-Bessin War Cemetery. Hier leer je meer over de betekenis van rode klaprozen, het ultieme symbool van militaire opoffering. Ga 's middags verder op ontdekking met onze CEO. Bezoek Omaha Beach, Pointe du Hoc en de American Cemetery and Memorial.

Dag 4 Bayeux

Ga vandaag op excursie naar Mont-Saint-Michel, een eilandgemeenschap net buiten de kust van Normandië. Dit Middeleeuwse fort is een UNESCO-werelderfgoedlocatie en wordt gezien als een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Europa. De eerste overblijfselen van bewoning dateren uit de zesde eeuw. Maak een oriëntatiewandeling met de CEO, daarna kun je het eiland zelf verder verkennen. Je kunt een bezoek brengen aan de abdij, het klooster of de museums of door de kronkelende steegjes en straatjes dwalen.

Dag 5 Bayeux

Je hebt de hele dag om zelf het middeleeuwse Bayeux te verkennen. Struin door sfeervolle straatjes en bezoek winkeltjes en cafeetjes. Je kunt ook de kathedraal bezoeken en het beroemde tapijt van Bayeux bewonderen.

Dag 6 Bayeux/Parijs

Vertrek naar de rivierhavenstad Rouen. Maak een oriëntatiewandeling met onze CEO, daarna kun je zelf de stad verkennen. Ga door naar Parijs, de stad van de liefde.

Dag 7 Parijs

Maak 's morgens met de CEO een wandeling door de Île de la Cité, het Middeleeuwse centrum van Parijs. Je kunt een bezoekje brengen aan de Sainte-Chapelle.

Dag 8 Parijs

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door