Ontdek de wonderen van de poolcirkel tijdens een bijzondere expeditiecruise die u zonder twijfel nog lang zal bijblijven. Uw avontuur begint in de haven van Ushuaia. Vanuit hier zet u koers naar de Falklandeilanden en maakt u kennis met de unieke cultuur en schoonheid van enkele van deze honderden kleine eilanden. Vervolgens vaart u verder naar Zuid-Georgia en heeft u de kans verschillende wilde dieren, zoals koningspinguïns, pelsrobben en zeeolifanten, te spotten. Mocht het meezitten – en weer en ijs het toelaten – doet u tijdens deze reis bovendien het witte continent aan. Een tocht over de Zuidpoolcirkel, door een schitterend landschap met imposante ijsbergen, drijvende ijsschotsen en eeuwenoude gletsjers, is een onvergetelijke bekroning op deze fantastische reis. Retour vluchten Buenos Aires / Ushuaia, inclusief transfers

Hoogtepunten van deze reis

Verkenning van de omgeving tijdens excursies per Zodiac®-boot, onder begeleiding van een team van ervaren natuurgidsen

Toetreding tot een select gezelschap dat de Zuidpoolcirkel heeft bezocht en de magische wonderen van deze schitterende plek zelf heeft mogen ervaren

Spotten van fascinerende wilde dieren in hun natuurlijke leefomgeving, waaronder de wenkbrauwalbatros, de ezelspinguïn, de bultrugwalvis en het zeeluipaard

Een unieke kennismaking met de poolcirkel, vergezeld door een fotograaf en expert van National Geographic die de bestemming op hun duimpje kennen

Reisschema - 17 dagen

1 Ushuaia, Argentinië

Vanaf Buenos Aires vliegt u naar Ushuaia, waar u na een inbegrepen transfer vanaf de luchthaven bij Hotel Arakur aanschuift voor de lunch en vervolgens wat vrije tijd kunt doorbrengen.
De drukke haven van Ushuaia is het perfecte startpunt voor uw expeditiecruise. Het is de zuidelijkste stad ter wereld en de toegangspoort tot Antarctica.
Er is hier genoeg te zien en beleven, waaronder een keur aan avontuurlijke buitensportactiviteiten. Wat dacht u van hiken, zeilen, skiën, kajakken en zelfs scubaduiken? U hoeft zich dus zeker niet te vervelen totdat u aan boord stapt.

2 Op zee

Profiteer tijdens deze eerste dag op zee van de geweldige faciliteiten van cruiseschip L'Austral. Neem een duik in het zwembad, maak uw keuze uit het geweldige entertainmentprogramma, neus in de boetiekjes of geniet gewoonweg van het prachtige uitzicht vanaf het bovendek. En mocht u dat nog niet hebben gedaan, is dit ook een uitgelezen moment om een gesprek aan te knopen met de National Geographic-fotografen en -experts en zo echt alles uit deze unieke reis te halen.

3 New Island en Grave Cove, Falklandeilanden

Op dag drie doen we New Island en Grave Cove aan, de perfecte kennismaking met de Falklandeilanden. Het prachtige en pittoreske New Island heeft een imposant en contrastrijk landschap van steile kliffen met aan de voet rustige, serene zandbaaien.

Grave Cove maakt onderdeel uit van Hope Harbour en bevindt zich op het hoofdeiland West Falkland. Ook de omgeving van deze kleine baai wordt gekenmerkt door sterke contrasten, met imposante kliffen als Death’s Head Ridge en schitterende witte zandstranden. Bovendien zijn het allebei fenomenale plekken om inheemse diersoorten te spotten, waaronder de dolfijn van Peale, de zeeleeuw, de wenkbrauwalbatros, de keizeraalscholver en de geelkuifpinguïn.

4-5 Op zee

Geniet tijdens deze periode op zee van het brede scala aan activiteiten en faciliteiten dat het schip te bieden heeft. Trakteer uzelf bijvoorbeeld op wat ontspanning in de spa, leef u uit in het fitnesscentrum of neem een duik in het zwembad. Er is werkelijk voor ieder wat wils. Schuif aan bij een van de vele conferenties en shows, of breng gewoonweg een bezoekje aan het bovendek voor een fenomenaal uitzicht over het kabbelende en klotsende water. Wie weet spot u wel een paar bijzondere zeedieren! Met een heerlijke mix van comfort, rust en vertier hoeft u zich deze dagen aan boord zeker niet te vervelen.

6-8 Zuid-Georgia

Zuid-Georgia is één van de eerste toegangspoorten tot Antarctica. Hier wordt u getrakteerd op een intrigerend landschap, met scherpe gletsjers, besneeuwde bergtoppen en smaragdgroene baaien. Op en rondom deze oase in de woelige zuidelijke wateren vindt u wilde dieren als pinguïns, albatrossen, walvissen en zeehonden, waarvan vele soorten ook op het eiland broeden. Bij het naderen van Zuid-Georgia wacht u een geweldig schouwspel, met tot wel een kwart miljoen pinguïns die hier langs de kustlijn samendrommen, in het water op vis jagen en aan land hun jongen beschermen.

9 Op zee

Tijdens deze dag op zee aan boord van L'Austral kunt u even bijkomen van alle indrukken in de unieke, intieme en comfortabele sfeer van dit luxe cruiseschip. Neem een duik in het zwembad, maak uw keuze uit het geweldige entertainmentprogramma, neus in de boetiekjes of geniet gewoonweg van het geweldige uitzicht vanaf het bovendek.

10-12 Antarctisch Schiereiland

Het Antarctisch Schiereiland wordt door veel bezoekers omschreven als een van de mooiste plekken op aarde, en een absoluut onvergetelijke ervaring. Het imposante landschap met grillige, besneeuwde bergtoppen is dan ook op zijn zachtst gezegd adembenemend. En alsof de omgeving al niet indrukwekkend genoeg is, heeft u hier bovendien de kans enkele bijzondere wilde dieren te spotten, waaronder de ezelspinguïn, het zeeluipaard en de bultrugwalvis.

13 Oversteek van de Zuidpoolcirkel

De tocht over de Zuidpoolcirkel is iets wat maar weinig mensen zullen meemaken en kan daarom met recht een unieke ervaring worden genoemd. Op dit uiterste onderste puntje van de wereld leven ook uiteenlopende wilde diersoorten, zoals de Weddell-zeehond, de zeeolifant, tal van zeevogels en de ezels-, stormband- en adéliepinguïn.

14 Op zee

Geniet ook deze laatste dag op zee van de geweldige faciliteiten die het schip te bieden heeft. Mocht er nog iets zijn wat u graag wilt uitproberen, heeft u daar nu alle kans toe. Kijk bijvoorbeeld eens welke shows en activiteiten er vandaag op het programma staan. Het aanbod wisselt van dag tot dag. En mocht u dat nog niet hebben gedaan, is dit ook een uitgelezen moment om een gesprek aan te knopen met de National Geographic-fotografen en -experts en zo echt alles uit deze unieke reis te halen.

15-16 Oversteek van de Drake Passage

De Drake Passage is een beruchte zeestraat tussen Kaap Hoorn in Zuid-Amerika en de Zuidelijke Shetlandeilanden in Antarctica, waar de Atlantische, de Grote en de Zuidelijke Oceaan samenkomen. De Drake Passage staat bekend als een uitdagende en moeilijk begaanbare doorgang. Er zijn daarom ook maar weinig mensen die het geluk hadden dit deel van de aarde met eigen ogen te aanschouwen.

17 Ushuaia, Argentinië

Ushuaia staat bekend als ‘het einde van de wereld’, en is in dit geval ook het einde van deze reis over de poolcirkel. De drukke havenstad in de schaduw van de Martial-bergketen biedt een keur aan geweldige bezienswaardigheden en activiteiten, zodat u zich hier ook na afloop van uw cruise zeker niet hoeft te vervelen. U kunt er bijvoorbeeld hiken, zeilen, kajakken en zelfs scubaduiken, een bezoek brengen aan een van de vele musea, of maak een mooie wandeling door de parken van de stad.
Tot slot wordt u naar de luchthaven gebracht, waar u op het vliegtuig stapt naar Buenos Aires om van daaruit aan uw terugreis te beginnen.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door