Bewonder enkele van ’s werelds mooiste wilde dieren tijdens deze onvergetelijke reis door zuidelijk Afrika. Aan boord van een privévliegtuig ziet u de spectaculairste landschappen van de regio onder u voorbij trekken. We bezoeken verschillende privéreservaten om het wild dat hier leeft – waaronder leeuwen, jachtluipaarden, olifanten en giraffes – van dichtbij te observeren. Verder verblijft u in enkele van de mooiste accommodaties van de regio en heeft u de keuze uit verscheidene excursies, zoals een bezichtiging van de Victoriawatervallen vanuit de lucht en een safari per kano tot aan spannende wandelingen door de bush.

Hoogtepunten van deze reis

Exclusieve safari’s, weg van de massa, hoog boven de wildreservaten in ons eigen chartervliegtuig

Een expert van National Geographic vertelt u meer over ecosystemen als de Okavangodelta en de Victoriawatervallen

Een bezoek aan de Motloutse-ruïnes met een archeoloog, waar u aardewerkscherven en handelskralen van duizenden jaren oud bestudeert

Reisschema - 10 dagen

1 Johannesburg, Zuid-Afrika/MalaMala Game Reserve

Na aankomst in Johannesburg stapt u aan boord van ons vliegtuig en kunt u genieten van een spectaculair uitzicht terwijl we naar MalaMala Game Reserve, een privéreservaat in het grotere Kruger National Park, vliegen. In dit deel van de Lowveld-regio leeft veel groot wild, waaronder leeuwen, luipaarden en witte neushoorns. Zodra u zich in onze luxe accommodatie op de welig begroeide oevers van rivier de Sand heeft geïnstalleerd, gaat u alvast een eerste keer op safari voordat we vanavond aanschuiven voor ons welkomstdiner. (D)

Accommodatie: MalaMala Main Camp of Sabi Sabi Bush Lodge

2 MalaMala Game Reserve

We stappen ’s ochtends op tijd in open safarivoertuigen om onder begeleiding van enkele natuurgidsen wild te spotten. Aangezien de ochtend voor de dieren één van de actiefste periodes van de dag is, zult u er vast veel zien. Vervolgens heeft u tot de lunch wat tijd om te ontspannen en te genieten van de faciliteiten van onze luxe accommodatie. Tijdens een wildrit aan het einde van de middag maken we midden in de bush een tussenstop voor een drankje. We vervolgen onze rit in het donker, in de hoop een aantal jagende nachtroofdieren te spotten. Bij terugkomst eten we samen rond een groot kampvuur in een met riet omheinde boma. (O/L/D)

Accommodatie: MalaMala Main Camp of Sabi Sabi Bush Lodge

3- 5 Mashatu Game Reserve, Botswana

Ons privévliegtuig brengt ons rechtstreeks naar Mashatu Game Reserve, een enorm privéreservaat in het uiterste oosten van Botswana. Het gebied heeft een gevarieerd landschap met savanne, beboste rivieroevers, moerasland, open vlaktes en zandsteenrotsen. In de ochtend en avond maakt u in het gezelschap van deskundige gidsen enkele wildritten. Verder kunt u deelnemen aan twee van de volgende activiteiten: een bushwandeling, een excursie met een fotograaf waarbij u vanuit een hut close-ups maakt van het wild (afhankelijk van vertrek), een wildrit of een mountainbiketocht in het spoor van olifanten. Samen met de Zuid-Afrikaanse archeoloog Grant Hall bezoeken we de Motloutse-ruïnes, een belangrijke archeologische locatie. (O/L/D)

Accommodatie: Mashatu Lodge

6-7 Moremi Game Reserve, Okavangodelta

We vliegen over de schitterende moeraslanden van de Okavangodelta naar een tentenkamp in het Moremi Game Reserve. Hier heeft u twee dagen de tijd om dit ongerepte gebied over land en water te verkennen. U gaat eropuit met een open safarivoertuig en maakt in een boot met platte bodem een tochtje naar Gadikwe Island om nijlpaarden en broedkolonies van reigers, zilverreigers, pelikanen, ooievaars en aalscholvers te spotten. (O/L/D)

Accommodatie: Camp Xakanaxa

8-9 Chobe National Park/Livingstone, Zambia

Met ons vliegtuig reizen we door naar Chobe National Park, dat bekendstaat om zijn vele olifantenfamilies. Tijdens een riviersafari heeft u alle kans deze mooie dieren langs de oever en in het water te zien spelen en zwemmen, waarbij ze hun slurf als snorkel gebruiken. Vervolgens vliegen we over de Chobe en Zambezi (rivieren) naar Livingstone, waar we inchecken bij het luxueuze Royal Livingstone Hotel, op loopafstand van de Victoriawatervallen. Hier kunt u de ochtend naar eigen wens invullen: breng een bezoek aan een lokaal dorpje of het Livingstone Museum, of struin over de Maramba-markt. Of wat dacht u van een kanosafari of een ‘flightseeing’-excursie om de watervallen vanuit een ander perspectief te bewonderen? In de middag bezichtigen we de watervallen met een lokale gids en wandelen over houten loopbruggen door de mist. Vanavond genieten we samen van een feestelijk afscheidsdiner. (dag 8: O/L; dag 9: O/D)

Accommodatie: Royal Livingstone Hotel

10 Johannesburg, Zuid-Afrika

We vliegen naar Johannesburg, waar u aan uw terugreis naar huis begint. (O)

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door