Verken het adembenemend mooie landschap van Tanzania terwijl u op zoek gaat naar enkele van ‘s werelds meest bijzondere wilde dieren. Van de indrukwekkende migratie in de Serengeti tot wildritten rond het Manyara-meer – in negen dagen tijd ontdekt u vergezeld door natuurbeschermers en experts van National Geographic het beste wat Tanzania te bieden heeft. U ontmoet de Masai en hun leiders, komt meer te weten over de fascinerende cultuur en ziet vele wilde dieren, zoals leeuwen, olifanten, jachtluipaarden en gnoes, van heel dichtbij.

Hoogtepunten van deze reis

Privérondleiding met Louise Leakey of Fidelis Masao bij de Olduvaikloof, waar de Homo habilis werd ontdekt tijdens een door National Geographic ondersteunde expeditie

Ontmoeting met een Masai-leider, die ons uitnodigt voor een traditionele ceremonie en ons meer vertelt over zijn cultuur

Reisschema - 9 dagen

1 Arusha, Tanzania

U komt in de avond aan op Kilimanjaro International Airport en wordt naar ons hotel gebracht.

Accommodatie: Arusha Coffee Lodge

2 Lake Manyara National Park

Vandaag reist u door naar Lake Manyara National Park, dat bekendstaat om de olifanten, nijlpaarden, giraffes, flamingo’s en in bomen klimmende leeuwen die hier leven. We maken onze eerste safari in de prachtige omgeving van de Great Rift Valley en spotten met wat geluk enkele van de legendarische wilde dieren van Oost-Afrika. (O/L/D)

Accommodatie: Plantation Lodge

3 Lake Manyara National Park

In de ochtend is het tijd voor een wildrit naar het Manyara-meer, waar u het wild kunt observeren dat zich hier in en om het water verzamelt. Na een wandeling met gids door de omgeving en tuinen rond de accommodatie staat een hike naar een nabijgelegen koffieplantage op het programma. (O/L/D)

Accommodatie: Plantation Lodge

4 Ngorongoro-krater

Zodra we hebben ontbeten, reizen we verder naar de Ngorongoro Highlands, waar we kennismaken met een Masai-gemeenschap. Ver weg van de toeristische trekpleisters krijgt u hier de unieke kans te genieten van traditionele zang en dans, bent u getuige van een initiatieritueel en ervaart u van het dorpshoofd en zijn vrouwen meer over deze fascinerende cultuur. Na de lunch dalen we af naar de bodem van de ruim 600 meter diepe Ngorongoro-krater, een vulkanisch gebied waar zo’n 25.000 dieren leven. Hier ziet u – met wat geluk – roofdieren jagen op hun prooi, spot u kleurrijke vogels als emeraldhoningzuigers en Afrikaanse maraboes en volgt u het spoor van olifanten, zeldzame zwarte neushoorns, jachtluipaarden en meer. (O/L/D)

Accommodatie: Ngorongoro Sopa Lodge

5 Ngorongoro-krater

We keren terug naar de bodem van de krater voor het ontbijt en een ochtendsafari. Vervolgens kunt u genieten van een ontspannen middag en aan het einde van de dag vanuit onze accommodatie de zon zien ondergaan boven de krater. Vanavond dineren we in het gezelschap van National Geographic-onderzoeker Louise Leakey of dr. Fidelis Masao, mededirecteur van het Olduvai Landscape Paleoarchaeology Project, en komt u meer te weten over de baanbrekende paleontologische vondsten in de regio. (O/L/D)

Accommodatie: Ngorongoro Sopa Lodge

6 Olduvaikloof/Serengeti National Park

We bezichtigen de Olduvaikloof, waar Louis en Mary Leaky in 1960 tijdens een door National Geographic ondersteunde expeditie de Homo habilis ontdekten, één van de eerste leden van de menselijke soort. Vanochtend vertelt Louise (de kleindochter van de Leakeys) of dr. Masao ons meer over de vondsten van de familie en lopende projecten bij de Olduvaikloof. Vervolgens krijgt u hier een privérondleiding of neemt dr. Masao u mee voor een wandeling door de omgeving waar een groot deel van zijn onderzoek is verricht. In de middag reizen we naar onze accommodatie in het zuiden van de Serengeti en kunt u onderweg leeuwen, giraffes en luipaarden spotten. (O/L/D)

Accommodatie: Lake Masek Tented Camp

7-8 Serengeti National Park

We wijken van de gebaande paden voor een avontuurlijke safari in het Ndutu-gebied, en gaan op zoek naar leeuwenfamilies, giraffes en grote kuddes gnoes, olifanten en zebra’s. Tijdens wildritten in de ochtend en middag spot u misschien wel schitterende vogels, nijlpaarden, groepen hyena’s en jakhalsparen die op de loer liggen bij de omliggende moeraslanden en meren. U heeft ook de optie een tocht met een heteluchtballon te maken en het wild op de vlakte van bovenaf te bewonderen. We ontmoeten bovendien een lokale leeuwenonderzoeker die ons meer vertelt over wat er hier wordt gedaan om de leeuwen van de Serengeti te beschermen. We sluiten onze expeditie op deze laatste avond feestelijk af met een cocktailreceptie en afscheidsdiner. (O/L/D)

Accommodatie: Lake Masek Tented Camp

9 Serengeti/Arusha

Na een laatste safari in de vroege ochtend vliegen we terug naar Arusha. Hier kunt u in ons hotel ontspannen totdat u aan uw terugreis naar huis begint. (O/L/D)

Accommodatie: Rivertrees Country Inn

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door