Verken de Maleise archipel met deze 16-daagse expeditiecruise van het Australische Darwin naar Manilla in de Filipijnen.

In twee weken tijd doen we uiteenlopende unieke bestemmingen aan, waaronder oogstrelende met regenwoud bedekte karsteilanden en de zonovergoten eilanden van de Molukken. Van de eeuwenoude stammen die nog altijd op de vele eilanden leven tot aan mariene ecosystemen met de grootste biodiversiteit op aarde – tijdens deze cruise op maat verkent u onder deskundige begeleiding van een expert en fotograaf van National Geographic de ontzagwekkende schat aan culturen, landschappen, flora en fauna die de Maleise archipel rijk is.

Deze expeditiecruise is aan boord van Ponant's Le Lapérouse, behorende tot de Explorer-klasse. Bekijk hier alle details van het schip, waaronder het dekplan en alle voorzieningen aan boord.

Hoogtepunten van deze reis

Een unieke kennismaking met de Maleise archipel, vergezeld door een expert en fotograaf van National Geographic die u helpen alles uit deze bijzondere ervaring te halen

Op verkenning in Tangkoko Nature Reserve op zoek naar het beroemde spookdiertje, een van de kleinste primaten op aarde

Zodiac-excursies op zee en aan land om de Maleise archipel van dichterbij te ervaren, onder deskundige begeleiding van ons team van natuurgidsen

Reisschema - 15 dagen

1 Darwin, Australië

Darwin bevindt zich in het Noordelijk Territorium van Australië. De tropische stad is een smeltkroes van verscheidene nationaliteiten en culturen. Er hangt een dynamische en gastvrije vibe, één van de redenen dat Darwin onder reizigers het hele jaar door zeer in trek is. Hier kunt u onder meer het nieuwe Parliament House bewonderen dat in 1994 zijn deuren opende en een geweldig voorbeeld is van de tropische architectuur uit deze regionen. Hetzelfde geldt voor Admiralty House, een historisch huis op palen die twee cyclonen en meerdere luchtaanvallen hebben overleefd. En u zult ook vast en zeker genieten van de bedrijvigheid langs de kust van de Timorzee.

2 Op zee

Deze eerste dag op zee is een mooie kans om het schip te verkennen en alles te halen uit uw tijd aan boord van het prachtige cruiseschip Le Lapérouse. Van topentertainment tot aan een luxe spa, een infinity pool op het dek en een fotogalerij, er is werkelijk voor ieder wat wils. Dit is tevens een goed moment om eens een gesprek aan te knopen met de expert en fotograaf van National Geographic die u aan boord vergezellen, en meer te weten te komen over hun interessante werk.

3 Kei-eilanden, Molukken, Indonesië

De Kei-eilanden herbergen enkele van de mooiste ongerepte stranden ter wereld. Het zijn de best bereikbare eilanden van de zuidelijke Molukken en een geweldige plek om even bij te komen van het bruisende Darwin. Deze verborgen parel van Indonesië is nog redelijk onbekend, en dus kunt u deze dag in alle rust zwemmen en snorkelen in de idyllische omgeving van dit onbewoonde, pittoreske tropische eiland.

4 Triton Bay, West-Papoea

Triton Bay is één van de drie regio’s in de Indonesische provincie West-Papoea. Hier ligt het epicentrum van de Koraaldriehoek, nabij het schiereiland Vogelkop, waar in de omringende wateren een zeer divers dierenrijk en schitterend koraal te vinden is. Er komen meer vis- en koraalsoorten voor dan waar ook ter wereld, en u heeft vandaag de kans deze bijzondere onderwaterwereld van dichtbij te ervaren. U stapt samen met ons expeditieteam in een Zodiac®-boot voor een tocht rond de spectaculaire, met regenwoud begroeide karsteilanden.

5 Op zee

Tijdens deze dag op zee kunt u even bijkomen van de indrukken die u de afgelopen dagen heeft opgedaan. Kom tot rust in de luxe spa, leef u uit in het fitnesscentrum, neem bij mooi weer buiten een duik in het infinity zwembad of ontspan op uw handdoekje in de zon, neus in de kleine boetiekjes of kijk welke shows en activiteiten er vandaag op het programma staan. Deze tijd aan boord is ook een mooie gelegenheid om de fotografen van National Geographic op te zoeken of op het bovendek te genieten van het fenomenale uitzicht.

6 Pulau Rhun, Molukken, Indonesië

Pulau Rhun, of het eiland Run, is een pittoresk met palmbomen omzoomd eiland. Men zegt wel dat het één van de mooiste is van heel Indonesië. In de geschiedenis van het eiland is een groot hoofdstuk weggelegd voor de 17e-eeuwse specerijenhandel. Run speelde namelijk een belangrijke rol in de Vrede van Breda, het verdrag dat een einde maakte aan de Tweede Engels-Nederlandse Oorlog. Tijdens de onderhandelingen stond Engeland het eiland af, in ruil voor de zeggenschap over het eiland Nieuw-Nederland. Na de overdracht veranderden de Engelsen de naam van de kleine nederzetting op het eiland van Nieuw-Amsterdam in New York. Samen met lokale gidsen en uw expeditieteam maakt u een wandeling langs de vele historische bezienswaardigheden.

7 Banda Neira, Molukken, Indonesië

Banda Neira is een van de legendarische ‘Specerijeneilanden’ van weleer, de kleine vulkanische eilanden waar ruim vier eeuwen lang door de koloniale machten om werd gewedijverd. Deze periode uit de geschiedenis is hier nog altijd goed zichtbaar dankzij een eclectische mix van Portugese, Nederlandse en Britse architectuur, de tastbare overblijfselen van een bijzonder en bewogen verleden. Het is zonder enige twijfel het interessantste en historisch gezien relevantste eiland van alle ‘Specerijeneilanden’.

8 Saparua, Pulau Molana, Molukken, Indonesië

Ten oosten van het eiland Ambon, waar zich de hoofdstad van de Molukken bevindt, ligt Saparua, het grootste en dichtstbevolkte van de Lease-eilanden. De nog grotendeels onontgonnen Lease-eilanden staan – afgezien van hun ongerepte witte zandstranden en rijke koraalriffen – bekend om hun gastvrije sfeer, schilderachtige dorpjes en historische bezienswaardigheden. U heeft vandaag de kans te zwemmen en snorkelen in het heldere tropische water rondom Pulau Molana, een klein onbewoond eiland dat befaamd is om zijn koraalriffen en perfecte stranden.

9 Op zee

Vandaag brengt u weer een dag aan boord van Le Lapérouse door. Maak terwijl we naar onze volgende bestemming varen gebruik van de vele geweldige faciliteiten en services die het schip te bieden heeft. Ontspan in de spa, leef u uit in het fitnesscentrum of neem een duik in het zwembad. Geïnteresseerd in de natuur? Breng dan ook zeker een bezoekje aan het bovendek, waar u het allerbeste uitzicht heeft over de omgeving en met een beetje geluk enkele van de bijzondere wilde dieren kunt spotten die in deze wateren leven.

10 Tangkoko Nature Reserve, Sulawesi, Indonesië

In het Tangkoko Nature Reserve leven 127 zoogdiersoorten, 233 vogelsoorten en 104 soorten reptielen en amfibieën. U maakt vandaag samen met een gids een wandeling door het regenwoud, op zoek naar de kuifmakaak, de beerkoeskoes en het celebesspookdier, een van de kleinste primaten ter wereld.

11 Pulau Nitu, Sulawesi, Indonesië

Het onbewoonde eiland Pulau Nitu maakt onderdeel uit van de Sangihe-eilanden, en ligt grofweg halverwege Sulawesi (Indonesië) en Mindanao (Filipijnen). De diepe wateren op de kruising tussen de Celebeszee en Molukse Zee zijn vermaard om hun tropische dierenrijk. Onder het oppervlak van het warme, kristalheldere water gaat een rijke en zeer diverse onderwaterwereld schuil. In deze geweldige setting heeft u vandaag de kans te zwemmen en snorkelen tussen grote scholen tropische vissen en felgekleurd koraal.

12 Op zee

Vandaag brengt u opnieuw een dag door aan boord van Le Lapérouse. Maak terwijl we naar onze volgende bestemming varen gebruik van de vele geweldige faciliteiten en services die het schip te bieden heeft. Trakteer uzelf op een heerlijk ontspanmoment in de spa of leef u uit in het fitnesscentrum. Maak uw keuze uit het brede scala aan entertainmentopties, of breng een bezoekje aan het bovendek voor een spectaculair uitzicht over de omgeving.

13 Cuatro Islas, Filipijnen

We reizen vandaag door de oostelijke provincie van de Filipijnen, waar u verspreid over dit land van contrasten enkele van de laatste nog onaangetast gebleven gebieden en authentieke, afgelegen dorpjes aandoet. De Cuatro Islas (vier eilanden) zijn relatief onbekend, maar met hun fantastische witte zandstranden, traditionele vissersdorpjes en kleurrijke onderwaterwereld absoluut een bezoek waard. Hier heeft u de kans het leven in een van de traditionele afgelegen vissersdorpjes van dichtbij te ervaren en te snorkelen in de kristalheldere tropische wateren.

14 Sibuyan, Filipijnen

Sibuyan is het op een na grootste eiland van de eilandengroep Romblon, en is altijd afgesloten geweest van de andere eilanden in de Filipijnen. Het is daardoor nog grotendeels onaangetast gebleven, met een rijk ecosysteem en vele unieke inheemse planten- en dierensoorten, en wordt om die reden soms ook wel de ‘Galápagos van Azië’ genoemd. Direct naast Sibuyan ligt het minuscule eilandje Cresta de Gallo. Hier kunt u vandaag wat tijd doorbrengen op het prachtige witte zandstrand en zwemmen in het kristalheldere water.

15 Op zee

Benut deze laatste dag op zee om te genieten van de vele services en faciliteiten die het schip te bieden heeft. Kom tot rust in de luxe spa, leef u uit in het fitnesscentrum, neem bij mooi weer buiten een duik in het infinity zwembad of ontspan op een handdoekje in de zon, neus in de kleine boetiekjes, of kijk welke shows en activiteiten er vandaag op het programma staan. Deze tijd aan boord is ook een mooie gelegenheid om de fotograaf van National Geographic op te zoeken of op het bovendek te genieten van het fenomenale uitzicht.

16 Manilla, Filipijnen

Manilla is de hoofdstad van de Filipijnen en maakt bij aankomst een zeer bruisende en moderne indruk dankzij een imposante skyline met torenhoge wolkenkrabbers. Maar achter deze hedendaagse façade gaat een schat aan cultuur, traditie en historie schuil. In de geplaveide straatjes van de oude wijk Intramuros ontdekt u een compleet andere kant van Manilla. En ook een wandeling over de Roxas Boulevard, een populaire promenade langs de kust, biedt u een ander perspectief op deze mooie stad.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door