Patagonië heeft een indrukwekkende cultuur en geologie. Er is geen betere manier om dit te ervaren dan de sprong te wagen en er zelf heen te gaan. Beleef het kleurrijke Buenos Aires tijdens een lokale tangoles en trek daarna de natuur in om nationaal park Torres del Paine en de overdonderende Perito Morenogletsjer te verkennen. Een bezoekje aan het einde van de wereld is een avontuurlijke ervaring die je altijd bij zal blijven.

Hoogtepunten van deze reis

Lezing over gletsjers, Luister in het prachtige stadje El Calafate naar een lezing van een lokale gletsjerexpert die vertelt over de Perito Morenogletsjer en het Zuid-Patagonische IJsveld waardoor de gletsjer wordt gevoed.

Lokale tangoles, Volg een tangoles die wordt gegeven door dansers van een danszaal die populair is bij de locals. Als je de danspassen hebt geoefend, is het tijd voor de Milonga. Dit is een lokale traditie waarbij leerlingen en leraren naar de danszaal komen om hun kunsten te laten zien. Ga lekker zitten om te kijken, of doe mee als je durft.

Penguin Rookery & Beagle Channel Excursion, Ga op bezoek bij de pinguïns. Reis met een busje en per boot naar Martillo-eiland om een pinguïnkolonie met wel 1000 pinguïnnesten te verkennen. Je natuurgids leidt je over wandelpaden langs magelhaen- en ezelspinguïns (die hier van september to april wonen).

Reisschema - 14 dagen

Dag 1 Buenos Aires

Kom aan wanneer je wilt. Transfer bij aankomst inbegrepen.

Dag 2 Buenos Aires/San Carlos de Bariloche

Neem een vlucht naar Noord-Patagonië. Bekijk de hoogtepunten van het prachtige San Carlos de Bariloche tijdens een Circuito Chico tour.

Dag 3 San Carlos de Bariloche

Vrije tijd om deze adembenemende regio te verkennen. Optie op een fietstocht of een trektocht te maken of de stad te verkennen.

Dag 4 San Carlos de Bariloche/Puerto Varas

Reis per bus en ferry naar Puerto Varas in het adembenemende merengebied van Chili. Geniet daarna van het uitzicht vanaf de 'Cruce de los Lagos', een van de meest spectaculairste cruises ter wereld.

Dag 5 Puerto Varas

Vandaag heb je vrij om alleen op ontdekkingstocht te gaan. Optie op een excursie naar het Chiloé-eiland.

Dag 6 Puerto Varas/Torres del Paine National Park

Vlieg naar Punta Arenas en ga dan naar het spectaculaire nationaal park Torres del Paine.

Dag 7 Torres del Paine National Park

Verken de hele dag onder leiding van een deskundige gids nationaal park Torres del Paine. Bewonder ongerepte zeegroene meren, indrukwekkende gletsjers en watervallen in een van de mooiste natuurparken van Patagonië.

Dag 8 Torres del Paine National Park/El Calafate

Maak een prachtige rit naar El Calafate.

Dag 9 El Calafate

Luister 's ochtends naar een lezing van een lokale gletsjerexpert over de Perito Morenogletsjer. Maak een excursie naar nationaal park Los Glaciares om de indrukwekkende Perito Morenogletsjer te bekijken. Je kunt een optionele boottocht naar de rand van de gletsjer maken.

Dag 10 El Calafate/Ushuaia

Vlieg naar de havenstad Ushuaia aan het einde van de wereld.

Dag 11 Ushuaia

Vaar met een catamaran door het Beaglekanaal. Bewonder de vuurtoren Les Eclaireurs en Seal Island en Bird Island. Bezoek daarna met een natuurkenner de pinguïnkolonie op het eiland Martillo en bekijk de pinguïns van dichtbij.

Dag 12 Ushuaia/Buenos Aires

Vlieg terug naar Buenos Aires en ga zelf op ontdekking uit in de stad. Breng de avond in Porteño door zoals de locals dat doen. Je begint met een licht diner in een lokaal café en gaat daarna naar een populaire danszaal waar je les krijgt van lokale dansers. Als je de danspassen hebt geoefend, is het tijd voor de Milonga. Dit is een wijktraditie waarbij leerlingen en leraren van de dansschool langskomen om hun danskunsten te laten zien. Ga lekker zitten om te kijken, of doe mee als je durft.

Dag 13 Buenos Aires

Maak een citytour door 'het Parijs van het Amerikaanse continent' en bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden en wijken, zoals het Plaza de Mayo met het befaamde balkon van Eva Peron, La Boca en de beroemde begraafplaats Recoleta.

Dag 14 Buenos Aires

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door