Ga twee weken op avontuur in Mongolië en ontdek een van de meest bijzondere en onbekendste regio's van Azië. Wandel met een Lama-boeddhistische monnik door het afgelegen en mysterieuze Erdene Zuu-klooster, bezoek de dramatische Vlammende Rotsen waar enorme hoeveelheden dinosauruseieren en -botten zijn gevonden en beleef een onvergetelijke middag bij een gastvrije familie kamelenhoeders. Dit is een unieke reis door het adembenemend mooie Mongolië. Ontdek je innerlijke nomade op deze tijdloze plek.

Reisschema - 14 dagen

Dag 1 Ulaanbaatar

Kom aan wanneer je wilt. Transfer bij aankomst inbegrepen.

Dag 2 Ulaanbaatar

Maak 's morgens een stadstour en bezoek het Gandanklooster, het Bogd Khan-paleis en de Zaisanheuvel. Maak daarna een tour door het Central Museum of Mongolian Dinosaurs, waar een docent vertelt over de dinosaurussen van de Gobiwoestijn.

Dag 3 ULAANBAATAR/HUSTAI NATIONAL PARK

Reis naar nationaal park Khustai, hier leven de wilde paarden van Mongolië. De parkmedewerkers vertellen je over hun project voor de herintroductie van wilde paarden in het nationaal park. Probeer de Takhi's te spotten in hun natuurlijke habitat.

Dag 4 HUSTAI NATIONAL PARK/KHARKHORIN

Rijd naar Karakorum, de oude hoofdstad van Mongolië. Bezoek het Erdene Zuu-klooster, het oudste centrum voor Lama-Boeddhisme in het land. De hoofdmonnik geeft een diepgaande les over het Boeddhisme. Bezoek daarna het nieuwe archeologiemuseum in Kharkhorin.

Dag 5 Kharkhorin/Tsenkher

In de middag kom je aan bij de warmwaterbronnen van Tsenkher. Bezoek de bronnen voor een ontspannend bad in het heilzame water.

Dag 6 Tsenkher/Orkhon Valley

Rijd naar Orkhon en maak een excursie naar het Tuvkhunklooster. Dit klooster is rond 1650 opgericht door Zanabazar, een van de meest gerespecteerde spirituele leiders van Mongolië. De houten gebouwen van het klooster zijn perfect geïntegreerd met het natuurlijke grottenstelsel onder de heuveltop. Je hebt een prachtig uitzicht op de Orkhon-vallei en de omringende naaldbossen.

Dag 7 Orkhon Valley

Bezoek de paarden- en jakboerderij van een lokale familie. De familie vertelt over hun dagelijks leven en hoe ze kaas en boter maken. Proef hun producten zoals jakroom en -yoghurt en geniet van een demonstratie van hun beroemde paardrij- en hoederstechnieken. Maak daarna een wandeling naar een waterval en ga terug naar het gerkamp voor een traditionele Mongoolse barbecue op hete stenen.

Dag 8 ORKHON VALLEY/ONGIIN KHIID

Rijd de Gobi in, deze beroemde woestijn bedekt het grootste gedeelte van het zuiden van Mongolië. Hier bezoeken we de ruïnes van de kloosters Hoshuu en Ongiin Khiid.

Dag 9 ONGIIN KHIID/BAYANZAG

Bezoek de Vlammende Rotsen, een wereldberoemde vindplaats van dinosaurusbotten en -eieren.

Dag 10 Bayanzag/Khongoryn Els

Rijd naar Khongoryn Els en ga verder op ontdekking in de Gobiwoestijn. Wandel door de grootste duinen van Mongolië, deze worden ook wel de 'Singing Sands' genoemd.

Dag 11 Khongoryn Els

Bezoek een nomadenfamilie die kamelen hoedt en krijg een blik in hun bijzondere manier van leven. Je kunt helpen bij de dagelijkse werkzaamheden of een ritje maken op een kameel. Je krijgt een boogschietles en -demonstratie van de familie.

Dag 12 Khongoryn Els/Yolyn Am

Rijd in nationaal park Gobi Gurvansaikhan door de schitterende kloven van het Altajgebergte en de groene valleien van Yoliin Am en Dungeness Am. Stop onderweg voor een wandeling en probeer argali's, wilde geiten, gazelles en steenarenden te spotten. Bezoek daarna het parkmuseum waar je een collectie dinosaurusbotten kunt bewonderen.

Dag 13 Yolyn Am/Ulaanbaatar

Vlieg terug naar Ulaanbaatar. Geniet 's avonds van een folkloreshow en het afscheidsdiner.

Dag 14 Ulaanbaatar

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door