Tijdens dit onvergetelijke 16-daagse avontuur duik je in de wildernissen van Zuid-Afrika en Namibië. Je speurt met een onderzoeker van National Geographic naar de Big Five, verkent de schitterende duinen in de gortdroge Namib-woestijn en ontmoet wetenschappers bij het door National Geographic gesteunde Cheetah Conservation Fund. Speur naar dieren in het wild en voel je helemaal in je element in het ruige Afrika.

Hoogtepunten van deze reis

Carnivorenbehoud, Een onderzoeker van het beschermingsprogramma voor carnivoren van Endangered Wildlife Trust zal ons vergezellen tijdens de safaririt, en zal uitleg geven over het gedrag van cheeta's en andere carnivoren, en over de geleverde inspanningen om ze te beschermen. Dit door National Geographic gesponsorde programma is een onderdeel van het Big Cats Initiative.

Bezoek aan een reservaat voor jachtluipaarden, Bezoek het Cheetah Conservation Fund. Dit internationale centrum voor veldonderzoek is opgericht door Dr. Laurie Marker en haar onderzoek wordt gesteund door National Geographic. Luister naar een lezing over het werk van het centrum en maak daarna een safaririt om de jachtluipaarden van dichtbij te bekijken in hun natuurlijke leefomgeving.

Wandeling door township Mondesa, Bezoek township Mondesa met een ervaren gids uit de township, ontmoet de gastvrije bewoners en maak kennis met het dagelijks leven. Bezoek de lokale markt, een kunstnijverheidswinkel en een herberg en ga daarna naar een huis in de buurt voor het diner en entertainment.

Reisschema - 16 dagen

Dag 1 Johannesburg

Aankomst en transfer naar het gasthuis. Geniet van een traditionele Zuid-Afrikaanse braai (barbecue) als welkomstmaaltijd.

Dag 2 Johannesburg/Groot-Kruger

Maak een panoramische rit langs over de beroemde panoramaroute met haltes aan de Blydesrivierspoort, Bourke's Luck Potholes en God's Window. Ga verder naar ons tentenkamp net buiten het nationaal park Kruger.

Dag 3 Kruger nationaal park

Maak 's ochtends een inbegrepen safaririt in Kruger nationaal park in een open safariwagen. Bekijk vanuit je stoel de overvloedige wildlife. Namiddags heb je de optie voor een safaririt of een woudwandeling, of om te relaxen op het dek met uitzicht op de Drinkplaats, een populaire safariplek.
Ga terug naar het kamp en geniet van een traditioneel Zuid-Afrikaans diner op het dek of in de boma.

Dag 4 Kruger nationaal park/Karongwe

Ga verder naar een privé natuurreservaat in Groot-Kruger.

Dag 5 Karongwe Private Game Reserve

Spend the day exploring Karongwe on morning and afternoon safaris with our local guides. Search for Africa's famed "big five" as we drive through the shrublands of the bushveld. Back at camp, relax on deck or take a walk around the grounds.

Dag 6 Karongwe Private Game Reserve/Johannesburg

Keer na een laatste safaririt terug naar de stad. Eet 's avonds in een lokaal gasthuis.

Dag 7 Johannesburg/Windhoek

Vlucht naar Windhoek en transfer naar het hotel. Vrije tijd om 's middags Windhoek te verkennen, 's avonds ontmoet je de CEO en de rest van de groep.

Dag 8 Windhoek/Sesriem

Geniet van het indrukwekkende Namibische landschap tijdens de rit naar het woestijngebied Sesriem, de poort naar nationaal park Namib-Naukluft. Maak het jezelf gemakkelijk in onze woestijnlodge, ontspan bij het zwembad en geniet van een koel drankje en de prachtige zonsondergang boven de woestijn.

Dag 9 Sesriem

Ga op een prachtige excursie naar het nationaal park en verken de Namibische woestijn. Bezoek Sossusvlei en Deadvlei. Deze klei-valleien zijn bedekt met een korst van zoutrijk zand en omringt door immense oranje en rode woestijnduinen. Dit is een van de mooiste woestijnlandschappen in Afrika. Daarna bezoek je de Sesriem Canyon, deze nauwe kloof is uitgesleten door de rivier de Tsauchab.

Dag 10 Sesriem/Swakopmund

Reis verder door het gevarieerde woestijnlandschap en probeer zebra's, koedoes, springbokken en oryxen te spotten. Houd even pauze in het unieke dorpje Solitaire voordat je dieper het platteland in trekt. We ontmoeten een local die ons meeneemt op een ritje door deze afgelegen regio. Hij vertelt ons meer over de overlevingsstrategieën van de oude en moderne Bushmen in dit gebied. We gaan ook op zoek naar kleine dieren die kunnen overleven in deze extreme omstandigheden, zoals slangen, gekko's, spinnen en insecten en leren hoe deze zich hebben aangepast aan deze dorre regio. Ga daarna door naar Swakopmund aan de Atlantische kust.

Dag 11 Swakopmund

Geniet van een vrije ochtend. Je kunt quad rijden of sandboarden of een wandeling door het stadje maken. Bezoek 's middags het township Mondesa met een lokale gids. Bezoek de bruisende lokale markt voor een kennismaking met lokale voedingsmiddelen, zoals wilde spinazie, Mopane-wormen en gedroogde Kapenta-vissen.

Dag 12 Swakopmund/Palmwag

Ga door naar Twyfelfontein. Daar bezoeken we de prehistorische rotstekeningen. Dit was de eerste UNESCO-werelderfgoedlocatie van Namibië. Op deze plek vindt je de grootste collectie Bushman-rotstekeningen van Afrika, met meer dan 2500 figuren van 2000-5000 jaar oud.

Dag 13 Twyfelfontein/Nationaal park Etosha

Enjoy a relaxed morning at our lodge or opt for a guided walk in the Palmwag reserve, home to many rare, desert-adapted species. In the afternoon, travel towards Etosha National Park, arguably Namibia’s most spectacular wildlife sanctuary. Settle into our lodge, located outside of the park.

Dag 14 Nationaal park Etosha

Spend a full day on safari in Etosha National Park, where open grasslands converge on a massive salt pan. Etosha harbours some of the largest populations of lions, elephants, and other endangered species, so keep your camera on the ready as you explore in your open vehicle. Enjoy lunch at one of the park’s rest areas, where you can also take a swim; and sit back and watch all manner of creatures—including hundreds of species of birds—flock to the nearby watering hole.

Dag 15 Nationaal park Etosha/Windhoek

Bezoek na het ontbijt het Cheetah Conservation Fund. Dit internationale centrum voor veldonderzoek en educatie is opgericht door Dr. Laurie Marker en haar onderzoek wordt gesteund door National Geographic. Bekijk het centrum en leer meer over het belangrijke onderzoekswerk, natuurbehoud en maatschappelijk werk van deze vooraanstaande organisatie voor de bescherming van cheeta's in het wild. Volg een lezing van een onderzoeker over de verschillende projecten in het centrum. Ga daarna op een cheeta drive en bewonder deze mooie dieren van dichtbij. Geniet daarna van de lunch op een veranda met uitzicht op het prachtige Waterberg Plateau. Ga door naar Windhoek voor de laatste avond van de reis.

Dag 16 Windhoek

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door