Trakteer jezelf op 15 onvergetelijke dagen vol ontdekkingen in Delhi, Jaipur, Varanasi en meer. Laat je door een gids rondleiden door de Taj Mahal, de indrukwekkendste liefdesverklaring ter wereld. Bezoek de geboorteplek van het Boeddhisme en het Hindoeïsme, overnacht in een traditioneel dorpje en aanschouw heilige rituelen bij zonsopgang tijdens een cruise over de Ganges. Ontdek de verborgen kant van Delhi tijdens een wandeling met een voormalig straatkind dat nu deelneemt aan een door G Adventures gesteund project. Je bekijkt India niet alleen, je dringt door tot in de ziel van het land.

Hoogtepunten van deze reis

City Walk, Ontdek de straten van Delhi met een jonge gids van het door G Adventures gesteunde New Delhi Streetkids Project. Je lokale gids is een voormalig straatkind en biedt je een uniek perspectief op de stad. Je leert meer over het leven van kinderen in India. Met deze wandeltour draag je bij aan het collegegeld van de gids.

Gesprek aan de rivier de Ganges, Ontmoet in Varanasi een wetenschapper op de pittoreske ghats (trappen) bij de Ganges. Bespreek de rivier en de spirituele en sociale rol die deze speelt in het dagelijks leven in India.

Reisschema - 15 dagen

Dag 1 Delhi

Kom aan wanneer je wilt. Inbegrepen transfer bij aankomst door G Adventures gesteunde project Women With Wheels.

Dag 2 Delhi

Maak met een tiener van het door Planeterra gesteunde New Delhi Streetkids Project een wandeling door de achterafstraatjes van Delhi. Daarna verken je Old Delhi met onze CEO, inclusief een ritje met de riksja door de drukke straten en een bezoek aan Jama Masjid (de Grote moskee), de lokale markt Chandni Chowk en de sikhtempel Gurdwara.

Dag 3 Delhi/Varanasi

Vlucht naar Varanasi, de klassieke Indiase heilige stad. Luister op de ghats aan de Ganges naar een onderzoeker die vertelt over het spirituele, sociale, economische en politieke belang van de rivier. Daarna varen we bij zonsondergang over de heilige Ganges. We voeren onder begeleiding van sitar- en tablamuziek een ceremonie met kaarsen en bloemen uit en wonen een aarti (gebedsceremonie) bij.

Dag 4 Varanasi

Sta vroeg op voor een boottocht over de Ganges bij zonsopgang. Je bekijkt ook de bad- en crematierituelen die plaatsvinden bij het ochtendgloren. Daarna ontbijt je bij opleidingscafé Open Hand. G Adventures werkt samen met Open Hand om serieuze en waardevolle baankansen te bieden aan sociaal zwakkeren in India. Maak later in de middag een excursie naar Sarnath, de plek waar de Boedhha zijn eerste preek gaf.

Dag 5 Varanasi/Lucknow

Travel to Lucknow, the former capital of the Muslim nawabs of Oudh, who were known as great patrons of art, architecture, dance, and music. Explore the imposing Bara Imbambara complex, an 18th-century Shia Muslim shrine which includes a mosque, a grand hall, ornate courtyards, and gateways. Then set out on a food tour of Lucknow with an expert local guide, sampling dishes that were developed for the royal family and delectable street eats—from spicy kebabs to a variety of curries, breads, and sweets.

Dag 6 LUCKNOW/AGRA

Travel by private bus to Agra, a former capital of the Delhi sultanate as well as the Mughal Empire. Settle into your hotel and spend the evening at leisure.

Dag 7 AGRA/RANTHAMBORE NATIONAL PARK

In de ochtend verken je de prachtige Taj Mahal en bezoek je fort Agra. Daarna reis je naar nationaal park Ranthambore. Geniet van de prachtige omgeving en bereid je voor op de safari van de volgende dag.

Dag 8 Ranthambore National Park

We verkennen het park tijdens twee privésafari's onder leiding van lokale natuurkenners/rangers. We gaan op zoek naar herten, luipaarden en apen. Als we geluk hebben, zien we misschien wel tijgers. We wandelen ook met locals door de ruïnes van het 1000 jaar oude fort Ranthambore en bezoeken de Ganeshtempel.

Dag 9 Ranthambore National Park/Jaipur

Rit naar Jaipur, waar je dieper de geschiedenis van India induikt.

Dag 10 Jaipur

Verken Jaipur, inclusief het City Palace, fort Amber, observatorium Jantar Mantar en Hawa Mahal. Deze avond beleef je een culinaire ervaring bij een familie in Jaipur, met een bezoekje aan een lokale markt en een kookdemonstratie en maaltijd bij hen thuis.

Dag 11 Jaipur/Jojawar

Reis naar het dorpje Jojawar en overnacht in een historisch monumentaal hotel. Verken het dorp en ontmoet locals die meer kunnen vertellen over het plattelandsleven in India. Je kunt een optionele treinsafari maken door het Aravaligebergte.

Dag 12 Jojawar/Udaipur

Reis naar Udaipur en maak een oriëntatiewandeling en een boottochtje op het Picholameer.

Dag 13 Udaipur

Verken de stad en bezoek het City Palace, een van de grootste koninklijke paleizen van India en de Jagdish-tempel, die in 1651 is gebouwd voor Vishnoe, de Hindoestaanse god van onderhoud en bescherming. Volg 's avonds een yogales.

Dag 14 Udaipur/Delhi

Vlieg naar Delhi voor de laatste avond, met een optioneel afscheidsdiner.

Dag 15 Delhi

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door