Reis 15 dagen langs de hoogtepunten van Peru en bewonder de ontelbare schatten van het land. Ontmoet de kleurrijke bewoners van het Titicacameer, dwaal door de zalen van een historisch klooster in koloniaal Arequipa en vergaap je aan het uitzicht op de Heilige Vallei vanuit een comfortabele trein naar Machu Picchu. Bewonder de geheimzinnige, mysterieuze schoonheid van de Nazcalijnen, een UNESCO-werelderfgoedlocatie. Of je nu op zoek bent naar wilde dieren of de cultuur van de Inca's, in dit fantastische land ben je op de juiste plek.

Hoogtepunten van deze reis

Kookles in Arequipa, Stort je op de beroemde regionale keuken van Arequipa en volg een kookles bij een prijswinnende lokale chef-kok. Vergeet niet rocoto relleno (gevulde pittige pepers) en een paar glazen chicha (maïsbier) te proeven.

Planetarium in Cusco, Bezoek het planetarium in Cusco, midden in de natuurlijke schoonheid van het Llaullipata Ecological Reserve. Bekijk door telescopen de duizenden sterren aan de zuidelijke sterrenhemel. Speur naar de sterrenbeelden van de zuidelijke hemisfeer en kom meer te weten over de band die de oude Inca's voelden met de kosmos.

Community home lunch aan het Titicacameer, Bezoek de Luquina Chico Community aan de oevers van het prachtige Titicacameer en geniet van het overweldigende uitzicht op het meer en de eilanden. Ga bij een lokale familie op bezoek voor de lunch en neem een kijkje in het dagelijkse leven op het platteland van Peru.

Parwa community restaurant in de Heilige Vallei, Leer hoe dit door lokale bewoners gerunde restaurant is opgezet door G Adventures, de Planeterra Foundation en het Multilateral Investment Fund. Dit succesvolle 'farm-to-table' programma heeft de lokale economie een boost gegeven en heeft gezorgd dat er een aantal bijbehorende micro-ondernemingen zijn opgericht.

Bezoek en proeverij piscowijngaard, De schilderachtige wijngaard Tacama in de Icavallei is een van de oudste wijngaarden van Zuid-Amerika. Volg een rondleiding met gids door het enorme complex en leer alles over de productie van wijn en sterke drank in Peru. Sluit je bezoek af met een proeverij van de prijswinnende pisco van Tacama.

Ervaar de tradities van de Andes, Dit programma is exclusief beschikbaar voor reizigers van National Geographic Journeys en onderdeel van G Adventures for Good. Je bezoekt het 'Parque de la Papa' (Aardappelpark), een netwerk van zes landbouwgemeenschappen in de Heilige Vallei in Peru. Wandel met een lokale gids door deze bijzondere gemeenschap en maak kennis met lokale tradities op het gebied van landbouw, weefkunst en cultuur.

Reisschema - 15 dagen

Dag 1 Lima

Kom aan wanneer je wilt. Transfer bij aankomst inbegrepen.

Dag 2 Lima/Paracas

Reis naar nationaal park Paracas. Relax in dit slaperige stadje aan zee en proef het nationale drankje van Peru: Pisco Sour.

Dag 3 Paracas/Nazca

Bezoek de Ballestas-eilanden per boot en bekijk zeeleeuwenkolonies, pinguïns en andere vogels. Bezoek de Tacama Winery, een van de oudste wijngaarden van Zuid-Amerika. Een specialist van de wijngaard vertelt over de productie van wijn en sterke drank in Peru. Natuurlijk mag je ook proeven. 's Middags rijd je verder zuidwaarts richting Nazca met een tussenstop bij de zandduinen en oase van Huacachina.

Dag 4 Nazca

Maak een tour langs een begraafplaats van vóór de Incatijd en bekijk 1500 jaar oude mummies, botten en aardewerk. Bezoek ook een lokale pottenbakkersstudio voor een demonstratie pottenbakken door een lokale artiest. Geniet 's avonds van een diner in traditionele pachamanca-stijl. Je kunt een vlucht maken over de mysterieuze Nazcalijnen.

Dag 5 Nazca/Arequipa

Je rijdt een hele dag langs de kust naar de koloniale stad Arequipa.

Dag 6 Arequipa

Maak een citytour, inclusief een bezoek aan het historische Santa Catalinaklooster. Stort je op de befaamde regionale keuken van Arequipa tijdens een kookles van een chef-kok bij een traditionele 'picantería'. Probeer lokale favorieten zoals 'cuy' (cavia) en 'rocoto relleno' (gevulde pittige pepers) en proef een glas 'chicha'.

Dag 7 Arequipa/Cusco

Vlieg naar Cusco en verken deze UNESCO-werelderfgoedlocatie.

Dag 8 Cusco/Urubamba

Een deskundige lokale gids neemt je de hele dag mee op excursie naar de Heilige Vallei. Je bezoekt onder andere de ruïnes van Pisac en Ollantaytambo en een door G Adventures gesteund weefproject voor vrouwen in een lokale gemeenschap. Je luncht bij het door G Adventures gesteunde Sacred Valley Community Restaurant in het indianendorpje Huchuy Qosqo.

Dag 9 Urubamba/Aguas Calientes

Reis per trein door de vallei langs de rivier de Urubamba naar Aguas Calientes en bewonder het prachtige landschap. Je kunt de warmwaterbronnen en de markt bezoeken.

Dag 10 Aguas Calientes/Cusco

Verken onder leiding van een deskundige gids de UNESCO-werelderfgoedlocatie Machu Picchu. Je hebt tijd om zelf de locatie te verkennen en kunt de Incabrug bezoeken. Daarna ga je met de trein terug naar Cusco.

Dag 11 Cusco

Verken het oude Cusco. Je kunt museums en ruïnes bezoeken of gaan raften, paardrijden of mountainbiken. Bezoek 's avonds het planetarium van Cusco, voor een andere blik op de nachtelijke hemel. Bekijk een presentatie over de zuidelijke hemisfeer en hedendaagse astronomie en kom meer te weten over de band die de oude Inca's voelden met de kosmos. Bezoek het bijbehorende museum en speur door telescopen de sterrenhemel af.

Dag 12 Cusco/Puno

Geniet van de weidse uitzichten tijdens de reis door de hooggelegen regio Altiplano naar Puno.

Dag 13 Puno

Maak een boottocht met gids over het Titicacameer en bezoek de drijvende eilanden Uros en Taquile. Ga nog wat verder het meer op en bezoek de Luquina community voor een traditionele lunch bij iemand thuis. Je kunt de begraafplaats Sillustani bezoeken.

Dag 14 Puno/Lima

Vlieg naar Lima voor de laatste avond. Je kunt museums bekijken of zelf de stad verkennen.

Dag 15 Lima

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door