In de onderste helft van Zuid-Amerika vind je de meest uitbundige culturen van het continent. Op dit compacte avontuur door Chili, Argentinië en Brazilië ervaar je alle fantastische dingen die deze regio te bieden heeft. Tijdens deze perfecte combinatie van rondleidingen met gids en vrije tijd proef je wijn in Santiago, dans je de tango in Buenos Aires en word je verleid door het beroemde strand van Rio.

Hoogtepunten van deze reis

Bezoek aan afro-braziliaanse community, Reis naar een Afro-Braziliaanse community in de buurt van Paraty en maak kennis met de unieke, eeuwenoude cultuur van deze voormalige slaven. Verken de stad en ontmoet communityleden tijdens een heerlijke lunch met lokale gerechten en vers vruchtensap.

Chileense cultuur en community lunch, Beleef de Chileense cultuur in het schilderachtige stadje Puerto Varas. Ga bij een lokale familie op bezoek voor een kookles. Help ze bij het maken van curanto, een traditioneel gerecht dat wordt gekookt in een kuil in de grond. Proef daarna onder genot van een glaasje wijn de lunch die jullie hebben bereid.

Wine experience Chili, Bezoek een wijngaard in de buurt van Santiago. Een lokale expert vertelt over de lokale wijnen en het wijnmaakproces. Ontdek waarom Chileense wijnen tot de beste wijnen ter wereld behoren en help een handje mee in het productieproces. Daarna mag je natuurlijk ook proeven!

Lezing over flora en fauna van de Iguassu-watervallen, Luister naar een lezing van een lokale bioloog en botanicus. Je leert alles over de flora en fauna van deze unieke regio, inclusief het gebruik van lokale planten voor medicinale en helende doeleinden.

Bezoek aan Iguassu-watervallen, Je bezoekt de hele dag de Argentijnse kant van Iguassu. Ontdek de paden boven de watervallen of bekijk deze UNESCO-werelderfgoedlocatie tijdens een boottocht.

Lokale tangoles, Volg een tangoles die wordt gegeven door dansers van een danszaal die populair is bij de locals. Als je de danspassen hebt geoefend, is het tijd voor de Milonga. Dit is een lokale traditie waarbij leerlingen en leraren naar de danszaal komen om hun kunsten te laten zien. Ga lekker zitten om te kijken, of doe mee als je durft.

Culinaire stadswandeling São Paulo, Ontdek de diverse smaken van São Paulo tijdens een wandeling langs gastronomie en architectuur. Een gespecialiseerde gids leidt je langs de meest kenmerkende gebouwen van de stad en onderweg proef je 'água de coco' en koffie met kaasbroodjes. Geniet daarna van een typische lunch: proef verschillende dingen bij de marktkraampjes in de bruisende Mercado Municipal.

Reisschema - 17 dagen

Dag 1 Santiago

Kom aan wanneer je wilt. Transfer bij aankomst inbegrepen.

Dag 2 Santiago (1O)

Breng de ochtend door met een wijnspecialist in een wijngaard in de buurt van Santiago. Je leert meer over het proces dat ervoor zorgt dat de Chileense wijnen tot de beste wijnen ter wereld behoren.

Dag 3 Santiago/Puerto Varas (1O, 1L)

Vlucht en transfer naar Puerto Varas in het schitterende merengebied van Chili. Ontdek het platteland en de Chileense cultuur tijdens een bezoekje aan de vismarkt Angelmó in Puerto Montt en het schilderachtige stadje Puerto Varas. Volg ook een les Chileens koken bij een lokale familie thuis. Je maakt met je vriendelijke gastheer en -vrouw het populaire traditionele gerecht curanto. Maak pebre salsa met je vriendelijke gastheer en -vrouw.

Dag 4 Puerto Varas (1O)

Vandaag heb je vrij om alleen op ontdekkingstocht te gaan. Optie op een excursie naar het Chiloé-eiland.

Dag 5 Puerto Varas/San Carlos de Bariloche (1O)

Reis per bus en ferry naar Bariloche in Argentinië. Bezoek de Petrohue-watervallen. Geniet daarna van het uitzicht tijdens de 'Cruce de los Lagos', een van de meest spectaculaire cruises ter wereld.

Dag 6 San Carlos de Bariloche (1O)

Vrije tijd om deze adembenemende regio te verkennen. Je kunt een fietstocht maken, gaan wandelen of langs de winkels en restaurants in het stadje struinen.

Dag 7 San Carlos de Bariloche/Buenos Aires (1O)

Vlieg naar Buenos Aires.

Dag 8 Buenos Aires (1O, 1D)

Maak een stadstour door 'het Parijs van het Amerikaanse continent' en bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden en wijken, zoals Plaza de Mayo, La Boca en de beroemde begraafplaats Recoleta. Even uitblazen? Neem een drankje in een van de vele cafeetjes of restaurantjes langs de weg.

Dag 9 Buenos Aires (1O)

Vrije dag om deze leuke stad te verkennen. Je kunt de antiekmarkt en street art in San Telmo bezoeken. Of breng een fijne middag door in de chique wijk Recoleta. Je vindt hier cafés, museums en een mooie begraafplaats.

Dag 10 Buenos Aires/Foz do Iguaçu (1O)

Vlieg naar de Iguassu-watervallen en bekijk ze van de Braziliaanse kant. Je hebt hier een panoramisch uitzicht. Luister 's avonds naar een lezing van een lokale bioloog/botanicus die vertelt over de flora en fauna rondom de watervallen en het gebruik van lokale planten voor medicinale en helende doeleinden.

Dag 11 Foz do Iguaçu (1O)

Ga terug naar de Argentijnse kant van de watervallen. Je kunt ook kiezen voor een boottour langs de watervallen. Ga terug naar Foz voor de nacht.

Dag 12 Foz do Iguaçu/São Paulo (1O, 1L)

Vlieg naar Sao Paulo en ontdek de stad via gastronomie en architectuur. Je bezoekt de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en onderweg deelt een deskundige gids zijn kennis over populaire lokale gerechten.

Dag 13 São Paulo/Paraty (1O, 1D)

Rit naar het koloniale Paraty. Beleef een unieke culturele ontmoeting in een Afro-Braziliaanse community en geniet van een traditionele maaltijd. Je kunt een cachaça-destilleerderij bezoeken.

Dag 14 Paraty (1O, 1L)

Geniet van een inbegrepen schoenertour met de vele eilanden en stranden van de haven.

Dag 15 Paraty/Rio de Janeiro (1O)

Ga met een privébusje naar Rio de Janeiro. Je hebt tijd om zelf de stad te verkennen vanuit ons centraal gelegen hotel in Copacabana. Je kunt een citytour maken.

Dag 16 Rio de Janeiro (1O)

Ontdek het bruisende Rio: zon, strand en nachtleven. Je kunt het standbeeld van Christus de Verlosser en Sugarloaf Mountain bezoeken.

Dag 17 Rio de Janeiro (1O)

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door