Ontdek je spirituele kant tijdens een 15-daagse reis naar de adembenemend mooie stranden en oerwouden van Bali en Java. Reis met een fietsriksja naar lokale markten en het sultanpaleis in Yogyakarta. Vind innerlijke rust bij eeuwenoude Hindoeïstische en Boeddhistische tempels. Geniet van een high tea in het Mangkunegaranpaleis en wandel langs de kustlijn van de ongelofelijk mooie stranden van Sanur. Laat je inspireren door Boeddhisten en vind zen en harmonie op dit fantastische stukje aarde.

Hoogtepunten van deze reis

Balinees koken, Ga 's morgens met een lokale kok naar de markt. De chef laat je kennis maken met de ingrediënten en smaken van de Balinese keuken. Daarna bezoeken jullie de rijstvelden in de buurt en leer je meer over dit basisingrediënt. Vervolgens ga je naar het huis van de kok voor een onvergetelijke kookles.

Vulkanologie bij de Bromovulkaan, Je bezoekt het vulkanologiecentrum bij de Bromovulkaan, een van de meest indrukwekkende vulkanen van Indonesië. Je ontmoet de experts die deze actieve vulkaan bestuderen en in de gaten houden.

Reisschema - 15 dagen

Dag 1 Jakarta

Kom aan wanneer je wilt. Transfer bij aankomst inbegrepen.

Dag 2 Jakarta/Bogor

Maak een stadstour met gids door Jakarta, je ziet onder andere de oude stad, het Fathaillahplein en de haven. Ga in de middag richting Bogor, met op de achtergrond de indrukwekkende Salak-vulkaan.

Dag 3 Bogor

Bezoek de botanische tuin in Bogor. In dit beroemde instituut voor onderzoek en bescherming vind je 13. 983 verschillende soorten bomen en planten. Een lokale gids leidt je door de tuinen en het zoölogisch museum.

Dag 4 Bogor/Bandung

Rijd naar Bandung en ontdek de stad die bekend staat als het 'Parijs van Indonesië' en bezoek onderweg een traditionele wayang golek poppenmaker. Geniet later tijdens een angklung-concert van de resonerende melodieën van dit traditionele bamboe-instrument.

Dag 5 Bandung/Magelang

Vandaag ben je de hele dag onderweg per privévoertuig en trein. Het perfecte moment om te genieten van het schitterende landschap van Java. Je komt 's avonds aan in Magelang.

Dag 6 Magelang/Yogyakarta

Sta op voordat de zon op gaat en ga naar het Boeddhistische tempelcomplex Borobudur om te genieten van de zonsopgang boven de prachtige ruïnes. Ga daarna per paard en wagen naar het dorp Candirejo. Onderweg krijg je een blik in het dagelijks leven. Je ziet hoe cassavekroepoek wordt gemaakt en leert over de teelt en oogst van seizoensgewassen. Stop onderweg bij een van de huizen, ontmoet de locals en geniet van een snack en een drankje. Ga door naar Yogyakarta voor de nacht.

Dag 7 Yogyakarta

Ontdek Prambanan, het grootste Hindoestaanse tempelcomplex van Java en maak kennis met de geschiedenis van de tempels. Bewonder de meest indrukwekkende Hindoestaanse kunstwerken van Azië. Ga terug naar Yogyakarta en geniet van een ontspannen avond.

Dag 8 Yogyakarta

In de ochtend leer je alles over batik, de traditionele textiel van het eiland Java. Duik in de geschiedenis en traditie van deze kunstvorm. Een lokale batikkunstenaar vertelt over de Javaanse filosofie achter een aantal patronen. Daarna kun je zelf aan de slag. Stap daarna in een fietsriksja om de stad te verkennen, inclusief de indrukwekkende Kraton, het paleis van de sultans van Yogya. Je kunt het waterpaleis Taman Sari bezoeken of door de marktjes en winkeltjes van de stad dwalen.

Dag 9 Yogyakarta/Malang

Reis per trein verder door het groene landbouwgebied van Java naar Malang.

Dag 10 Malang/Bromo

Daarna bezoeken we het vulkanologiecentrum bij de Bromo en ontmoeten we een expert die uitlegt hoe ze de vulkaan in de gaten houden. Je leert ook meer over de vulkaanuitbarsting van 2010.

Dag 11 Bromo/Ubud

Maak een prachtige excursie naar nationaal park Bromo Tengger Semeru om de zonsopgang te bekijken. Daarna gaan we naar de top van de Bromovulkaan. Deze vulkaan maakt deel uit van de Tengger Caldera, het grootste vulkaanmassief in de regio.

Dag 12 Ubud

We gaan met een lokale kok naar de ochtendmarkten en een rijstveld. De kok leert ons alles over de basisingrediënten van de Balinese keuken. Later verzamelen we ons bij het huis van de kok. Daar leren we hoe we een traditionele offergave maken, gevolgd door een gezellige kookles en lunch. Je kunt de middag vrij besteden.

Dag 13 Ubud

Verken met een lokale gids in een elektrisch voertuig de schitterende door UNESCO beschermde rijstvelden van Jatiluwih. Bezoek ook de serene watertempel Taman Ayun en reis daarna naar de badplaats Sanur.

Dag 14 Ubud/Sanur

Ontdek de spirituele kant van Bali. Reis door het oerwoud via bergweggetjes naar het tempelcomplex Tirta Empul. Er worden helende krachten toegekend aan het water uit de bronnen in het complex. Reis verder naar Gunung Kawi, een Hindoeïstisch tempelcomplex dat is omgeven door terassen met rijstvelden. Uiteindelijk kom je aan bij Kintamani. Dit ligt 1500 meter boven zeeniveau aan de rand van een krater, met uitzicht over het meer Batur waar de actieve Baturvulkaan bovenuit torent. Geniet van de lunch bij het door G Adventures gesteunde Bali Community Training Lunch Program. 's Avonds organiseert onze CEO een optioneel afscheidsdiner op Pecatu Hill. Geniet tijdens het diner van het uitzicht over de lichtjes van Kuta en op het grootste Vishnubeeld ter wereld.

Dag 15 Sanur

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door