Ga op een tiendaags avontuur door het unieke en prachtige landschap van Nepal. Speur met een lokale gids het nationaal park Chitwan af op zoek naar nijlpaarden, luipaarden, wilde olifanten en Bengaalse tijgers. Dwaal door de fascinerende straten van Kathmandu, overnacht in een klooster en laat je blik dwalen over de adembenemende Himalaya. Nepal zal je altijd bijblijven.

Hoogtepunten van deze reis

Overnachting in een boeddhistisch klooster, Ervaar de sereniteit van een Boeddhistisch klooster tijdens een overnachting in het bijbehorende comfortabele gastenverblijf. Er wonen ongeveer 200 monniken in het klooster. Je kunt thee met ze drinken en hun rituele chants bijwonen.

Lessing over SASANE, Luister naar een vrouw die het SASANE-programma heeft gevolgd. Dit programma leidt slachtoffers van mensenhandel op tot juristen, die vervolgens de strijd aangaan met de mensenhandel. Je leert meer over de obstakels die deze moedige vrouwen moeten overwinnen om anderen te helpen.

Tibetan Refugee Settlement, Bezoek het Tibetaanse vluchtelingenkamp Tashiling dat in 1964 is opgezet als tijdelijke nederzetting. Wandel door deze charmante wijk (waar nu meer dan 500 mensen wonen) en geniet daarna van een traditionele lunch in het restaurant dat is opgericht om deze gemeenschap te steunen.

Traditionele weeftechnieken en oorspronkelijke bewoners, Leer meer over Chhing Lhomi die door National Geographic wordt gesteund bij haar werk voor het behoud van de eeuwenoude weeftradities in de Upper Mustang-regio. Chhing of een van haar collega's vertelt over het werk van de Himalayan Indigenous Society.

Reisschema - 10 dagen

Dag 1 Kathmandu

Aankomst op eigen gelegenheid. Transfer bij aankomst inbegrepen.

Dag 2 Kathmandu

Vandaag verken je Kathmandu, inclusief de Boudhanath-stoepa, een van de grootste Boeddhistische heiligdommen ter wereld en de koningsstad Bhaktapur. Daarna bezoek je het project Sisterhood of Survivors. Daar ontmoet je een paar deelnemende vrouwen en leer je hoe je Nepalese momo's (dumplings) maakt. Geniet daarna van een authentieke lokale lunch. Eén van de vrouwen die is afgestudeerd aan het Sasane-programma voor juristen vertelt meer over het programma.

Dag 3 Kathmandu/Pharping

's Morgens kun je een optionele Everest Experience Flight maken. Verken het Patan Durbar-plein, daarna rijd je naar Pharping voor een unieke overnachting in een Boeddhistisch klooster. Je krijgt een kijkje in het kloosterleven en kunt thee drinken en mediteren met de monniken of een wandeling maken door het dorp.

Dag 4 Pharping/Kurintar

Sta vroeg op en geniet van de ochtendchant en de zonsopgang. Daarna rijden we naar Kurintar en wandelen we naar onze afgelegen lodge in de vallei, aan de oever van de rivier de Trishuli. Je kunt ontspannen bij het zwembad of een wandeling maken door de omgeving.

Dag 5 Kurintar/Chitwan National Park

We rijden naar onze lodge aan de oever van de rivier de Rapti, deze grenst aan de UNESCO-werelderfgoedlocatie nationaal park Chitwan. Na de lunch observeren we wilde dieren vanuit traditionele boten op de rivier.

Dag 6 Chitwan National Park

We verkennen nationaal park Chitwan en het dorp in de buurt. Onze activiteiten kunnen bestaan uit een wandeling door het dorp, een boottochtje, een wandeling in de natuur of een jeepsafari in het park, op zoek naar neushoorns, wilde olifanten, zwarte beren, apen en krokodillen. Als we geluk hebben, zien we misschien wel een glimp van de mysterieuze Bengaalse tijger. Geniet 's avonds van het culturele programma, een Tharu dansvoorstelling die wordt opgevoerd door de lokale dorpsbewoners.

Dag 7 Chitwan National Park/Pokhara

Geniet tijdens de rit naar het prachtige Pokhara van adembenemende uitzichten op de Himalaya. Maak een oriëntatiewandeling met de CEO en schuif aan bij een optioneel diner in een populair restaurant in de stad.

Dag 8 Pokhara

Bewonder 's morgens vroeg de zonsopgang en het uitzicht op de bergen vanuit Sarangkot. Ga met een bootje het Phewameer op en wandel naar de World Peace Pagoda. Bezoek een dorpje van Tibetaanse vluchtelingen en leer meer over deze gemeenschap. Bezoek een fotogalerie en geniet van een lokale lunch. In de middag kun je gaan paragliden.

Dag 9 Pokhara/Kathmandu

Vlieg terug naar de hoofdstad Kathmandu.

Dag 10 Kathmandu

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door