Costa Rica is er met één van 's werelds meest onvergetelijke landschappen, unieke wildlife en weelderig begroeide regenwouden gewend aan om in de schijnwerpers te staan. Schitter zelf in dit prachtige land tijdens negen dagen vol fantastische avonturen. Wandel langs de voet van een vulkaan en maak foto's van gigantische blauwe vlinders, bezoek een koffiecoöperatie en ga op zoek naar apen langs de parkwegen. Maak in Costa Rica kennis met het beste wat de natuur te bieden heeft.

Hoogtepunten van deze reis

Mi Cafecito-coffee coöperatie tour, Bezoek de Mi Cafecito coffee-coöperatie in San Miguel de Sarapiqui, zie boskoffieplanten, leer meer over het oogsten, pellen, drogen en roosteren van de bomen, en geniet daarna van het beste gedeelte – een verse kop! Je kan je goed voelen over al dit eten en drinken omdat je weet dat je een G Adventures for Good-project aan het ondersteunen bent dat 200 landbouwers en hun families helpt.

Monteverde Institute Lecture, Het Monteverde-instituut diende als basis voor verschillende National Geographic-ontdekkingsreizigers en onderzoekers die het Monteverde nevelwoudreservaat bestudeerden. Bezoek het instituut en kom meer te weten over de bomen, de wildlife en de natuurbescherming.

Tortilla's maken en thuisdiner, Leer de kunst van het maken van tortilla's bij mevrouw Mara thuis. Maal de maïs, meng daarna het deeg en bak het in een houtverbrandingsoven. Ga aan tafel voor een heerlijke casado (traditioneel Costaricaans gerecht) als de tortilla's klaar zijn, die zijn bereid met de door jou gemaakte tortilla's.

Reisschema - 9 dagen

Dag 1 San José

Kom aan wanneer je wilt. Transfer bij aankomst inbegrepen.

Dag 2 San José/La Fortuna

Bezoek een door G Adventures koffiecoöperatie met een koffietour en een plaatselijke lunch. Ga verder naar het avonturencentrum van La Fortuna. Bezoek 's avonds een plaatselijk huis en leer de kunst van het tortilla maken. Proef daarna van een lekkere “casado” – een typisch Costaricaans gerecht dat bestaat uit zwarte bonen, kookbanaan en de door jou gemaakte tortilla's.

Dag 3 La Fortuna

Vrije dag in La Fortuna voor optionele activiteiten. Je kunt kiezen voor raften, canyoning of een wandeling in de natuur.

Dag 4 La Fortuna/Monteverde

Reis van La Fortuna naar het nevelwoud van Monteverde – een paradijs voor natuurliefhebbers.

Dag 5 Monteverde

Maak een natuurwandeling in het Santa Elena nevelwoudreservaat. Bezoek daarna het Monteverde-instituut, dat als basis diende voor verschillende door National Geographic ondersteunde ontdekkingsreizigers en onderzoekers. Woon een lezing bij door een van de onderzoekers, waarin hij uitleg geeft over de verschillende projecten die National Geographic heeft gesponsord in onderzoek naar herbebossing van tropische regio's en natuurbehoud. 's Namiddags is er een optie om een vlindertuin te bezoeken, met een tokkelbaan door het bladerdak te vliegen of te gaan paardrijden.

Dag 6 Monteverde/Manuel Antonio

Ga verder naar de adembenemende Pacifische kust. Geniet van de rustgevende atmosfeer van dit gebied met opties om te gaan surfen, paardrijden, dolfijnen te bekijken in een catamaran of andere nabijgelegen pittoreske stranden te bezoeken.

Dag 7 Manuel Antonio

Maak een excursie naar het nationaal park Manuel Antonio, bekend door zijn adembenemende stranden en overweldigende wildlife. Fa op zoek naar apen, gordeldieren, luiaarden, en zo'n 350 vogelsoorten.

Dag 8 Manuel Antonio/San José

Ga terug naar San José voor een optioneel afscheidsmaaltijd in de stad.

Dag 9 San José

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door