Tijdens dit fantastische avontuur door het kleurrijke binnenland van India, ontdek je de historie en het cultureel erfgoed van het land. Je bezoekt de keizerlijke Mogolsteden Agra en New Delhi. Prachtige hoofdsteden van voormalige prinsstaten, vol enorme villa's en paleizen. Je ontmoet de dorpsoudsten van het traditionele dorp Chandelao. Je struint met een lokale handelsexpert over de markten in de oude stad van Bikaner. Dit is het India waar reizigers over dromen.

Hoogtepunten van deze reis

City Walk, Ontdek de straten van Delhi met een jonge gids van het door G Adventures gesteunde New Delhi Streetkids Project. Je lokale gids is een voormalig straatkind en biedt je een uniek perspectief op de stad. Je leert meer over het leven van kinderen in India. Met deze wandeltour draag je bij aan het collegegeld van de gids.

Bezoek de Taj Mahal, Na een bezoekje aan een van de zeven wereldwonderen kun je weer een item van je bucketlist strepen. Bewonder het prachtige witte marmeren mausoleum dat de Mogolkeizer Shah Jahan bouwde als uiting van zijn liefde voor Mumtaz Mahal, een van zijn vrouwen.

Reisschema - 15 dagen

Dag 1 Delhi

Kom aan wanneer je wilt. Inbegrepen transfer bij aankomst door G Adventures gesteunde project Women on Wheels.

Dag 2 DELHI/MANDAWA

Maak met een tiener van het door G Adventures gesteunde New Delhi Streetkids Project een wandeling door de achterafstraatjes van de stad. Ga door naar koloniaal New Delhi voor een oriëntatietour en ga daarna naar het dorp Mandawa.

Dag 3 MANDAWA/BIKANER

Begin de dag met een wandeltour door Mandawa en ga vervolgens naar Bikaner waar je overnacht in een monumentaal hotel. Bezoek de kleurrijke markten en haveli's in de stad. Breng een optioneel bezoek aan een kamelenfokcentrum.

Dag 4 BIKANER

Struin met een lokale expert over de traditionele markten in de oude stad van Bikaner. Je leert meer over onderhandelingstradities en de eeuwenoude handel in thee en specerijen. Ook ontdek je welke rol de oude karavaanroutes spelen in de moderne handel en bedrijfsvoering. Daarna breng je een bezoek aan fort Junagarh en de beruchte Karni Mata (rattentempel).

Dag 5 BIKANER/JODHPUR

Je komt aan in de 'Blauwe Stad' en bezoekt 's middags fort Mehrangarh. Dit 15e-eeuwse fort staat bekend op zijn bijzondere klokkentoren.

Dag 6 Jodhpur/Chandelao

Maak een jeepexcursie naar het platteland en bezoek dorpjes van de Bishnoi- en Prajapat-stammen. Ga door naar Chandelao Garh en verken het dorp en de lokale markten.

Dag 7 Chandelao

Verken het dorp Chandelao Garh en de lokale markten. Ontmoet dorpsoudsten en leraren en bespreek verschillende aspecten van het dagelijks leven en de economie en cultuur van afgelegen gebieden. Bezoek ook het project Sunder Rang in Chandelao. Dit project is opgezet om lokale vrouwen economisch zelfstandig te maken door ze traditionele ambachten te leren.

Dag 8 Chandelao/Udaipur

Ga naar Udaipur en bezoek onderweg de prachtige Ranakpur Jain-tempels.

Dag 9 Udaipur

Verken het City Palace Museum, geniet van een boottocht over het Picholameer en bezoek de Jagdish-tempel. Je krijgt een kookdemonstratie van traditionele gerechten en luncht bij een lokaal gezin.

Dag 10 Udaipur/Jojawar

Overnacht in een monumentaal pand in het dorp Jojawar en maak een treinsafari door het pittoreske Aravaligebergte.

Dag 11 Jojawar/Jaipur

Ga naar Jaipur, de hoofdstad van de staat Rajasthan.

Dag 12 Jaipur

Bezoek het 15e-eeuwse fort Amber, de voormalige hoofdstad van de regio. Maak foto's bij Hawa Mahal (Paleis der Winden) en bezoek het City Palace Museum en het observatorium Jantar Mantar.

Dag 13 JAIPUR/AGRA

Ga naar Agra en bezoek onderweg de verlaten stad Fatehpur Sikri die werd gebouwd door Mogolkeizer Akbar. Bezoek het beroemde fort Agra in Agra.

Dag 14 Āgra/Delhi

Sta vroeg op voor een bezoek aan de wereldberoemde Taj Mahal en geniet van het uitzicht bij zonsopgang. Ga door naar Delhi.

Dag 15 Delhi

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door