De cultuur van de Berbers in Noord-Afrika is al meer dan 5000 jaar oud. Tijdens deze vijftiendaagse reis maak je kennis met hun wereld en ontdek je de indrukwekkende culturele hoogtepunten van Marokko. Verken de souks en straatjes van Marrakesh en Fes, overnacht in een comfortabele tent, geniet van een traditioneel diner bij een Berberfamilie en ontspan in de prachtige kuststad Essaouira. Kom naar Marokko en maak kennis met dit unieke deel van de wereld.

Hoogtepunten van deze reis

Workshop islamitische kalligrafie, Islamitische kalligrafie wordt in de Arabische wereld gezien als een van de grootste kunstvormen. Neem zelf de kwast ter hand en leer de elegante kwaststreken van deze kunstvorm.

Foodie experience Marokko, Bezoek een historische riad in het hart van het bruisende Marrakesh en volg een kookles bij een beroemde Marokkaanse chef-kok. Je leert een aantal kooktechnieken uit de onvergetelijke nationale keuken. Daarna geniet je met de groep van de zelfbereide lunch.

Rondleiding met gids Volubilis, Luister op deze UNESCO-werelderfgoedlocatie naar een gecertificeerde lokale gids die vertelt over het leven in het Romeinse Rijk. Bezoek de indrukwekkende, goed bewaarde Romeinse ruïnes.

Reisschema - 15 dagen

Dag 1 Casablanca

Kom aan wanneer je wilt. Transfer bij aankomst inbegrepen.

Dag 2 Casablanca to Fez

Volg een rondleiding met gids door de koningsstad Meknes. Ga door naar de ruïnes van Volubilis, de best bewaarde Romeinse ruïnes van Marokko. Na het bezichtigen van de ruïnes ga je naar Fes.

Dag 3 Fez

Ga terug in de tijd en maak een wandeltocht door UNESCO-werelderfgoedlocatie de Medina van Fes. Verken met een ervaren lokale gids de doolhof van straten en steegjes en bezoek ambachtslieden, leerlooierijen en winkeltjes. Bezoek 's avonds een café, waar we een lokale expert ontmoeten die een demonstratie van Islamitische kalligrafie geeft.

Dag 4 Fès/Marrakesh

Reis naar Marrakesh. Dompel je 's avonds onder in de kleuren en chaos van het beroemde plein Djemaa el Fna. Bekijk verhalenvertellers en acrobaten terwijl je geniet van een eenvoudige, heerlijke maaltijd bij een eetkraampje op de markt.

Dag 5 Marrakesh

Maak 's morgens een historische tour door de stad, inclusief een bezoek aan het Bahiapaleis en de Saaditombes. Bezoek daarna een historische riad voor een kookles van een Marokkaanse chef-kok en geniet na de les van je zelfbereide lunch.

Dag 6 Marrakesh/Aït-Ben-Haddou

Reis naar Aït-Ben-Haddou, een UNESCO-werelderfgoedlocatie in het Atlasgebergte, en verken deze middeleeuwse kasba (fort).

Dag 7 Aït-Ben-Haddou/Erg Chigaga

Reis door de Draavallei naar Zagora en stap in een jeep om de woestijn te verkennen. Stop in Tamegroute en bezoek pottenbakkers en een bibliotheek met oude Islamitische teksten. Verlaat de weg en rijd naar ons comfortabele woestijnkamp in de indrukwekkende duinen van Erg Chigaga. Kies voor een kameelritje of klim naar de top van de duinen voor een prachtig uitzicht op de enorme Sahara. Geniet van een traditioneel diner onder de sterrenhemel.

Dag 8 Erg Chigaga/Zagora

Reis door de woestijn terug naar Zagora en luister naar een lezing over de geschiedenis van de Draa-regio. Je bezoekt ook een paar historische bezienswaardigheden.

Dag 9 Zagora/Taroudant

Ga richting de Anti-Atlas, naar de tapijtsteden Tazenakht en Taliouine. Hier wordt ook saffraan gekweekt.

Dag 10 Taroudant

Bewonder de natuurlijke rotsformaties in de Anti-Atlas. Bezoek 's middags het stadscentrum en de markten.

Dag 11 Taroudant/Tafraout

Bezoek de Aït Mansour-kloof en de Chapeau du Napoleon. Wandel door een vallei met palmbomen en lunch bij iemand thuis in een dorpje.

Dag 12 Tafraout/Essaouira

Reis naar de havenstad Essaouira aan de Atlantische Oceaan. Je kunt kiezen voor een bezoekje aan een lokale hammam (traditioneel badhuis met stoombaden).

Dag 13 Essaouira

Geniet van een ontspannen dagje in deze kuststad. Vergeet niet op tijd in de haven te zijn voor de terugkeer van de vissersboten. Bekijk het kleurrijke, levendige spektakel en kies een paar vissen uit om in een lokaal restaurant te bereiden voor de lunch. Je kunt winkelen en galeries bezoeken of over het lange zandstrand struinen. De sportievelingen onder ons kunnen een surf- of windsurfles volgen of een vishengel huren.

Dag 14 Essaouira/Marrakesh

Return to Marrakech and visit the ornate 12th-century Menara Gardens and the Majorelle Gardens, once owned by legendary French fashion designer Yves Saint Laurent. Opt to view the beautiful collection of Amazigh artifacts at the Berber Museum, or visit the nearby Yves Saint Laurent Museum. Enjoy a farewell dinner with the group tonight.

Dag 15 Marrakesh

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door