Tuur vanaf de hoogste duinen van Marokko over het uitgestrekte zand en zie hoe de zon opkomt voor een nieuwe dag in Noord-Afrika. Beleef negen dagen vol cultuur en natuur en ervaar de onvergetelijke hoogtepunten van dit land. Ontdek de frisse naaldbossen in het Atlasgebergte, dwaal door de kronkelende straatjes van het oude Marrakesh, verken met een lokale gids de medina van Fes en rijd door de woestijn in een 4x4. Ontmoet muzikanten, Berbers en ambachtslieden en dompel je onder in de exotische schoonheid van Marokko.

Hoogtepunten van deze reis

Foodie experience Marokko, Bezoek een historische riad in het hart van het bruisende Marrakesh en volg een kookles bij een beroemde Marokkaanse chef-kok. Je leert een aantal kooktechnieken uit de onvergetelijke nationale keuken. Daarna geniet je met de groep van de zelfbereide lunch.

Saharaduinen en culturele excursie, Bescherm je ogen tegen de zon en tuur over de eindeloze zandvlakte tijdens een woestijnrit door de Sahara. Rijd in een 4x4 naar het dorpje Khamliya, waar je Gnaoua-muzikanten ontmoet en geniet van hun optreden.

Rondleiding met gids Volubilis, Luister op deze UNESCO-werelderfgoedlocatie naar een gecertificeerde lokale gids die vertelt over het leven in het Romeinse Rijk. Bezoek de indrukwekkende, goed bewaarde Romeinse ruïnes.

Reisschema - 9 dagen

Dag 1 Casablanca

Kom aan wanneer je wilt. Transfer bij aankomst inbegrepen.

Dag 2 Casablanca to Fez

Rijd naar de koningsstad Meknes voor een rondleiding met gids langs de fascinerende bezienswaardigheden van deze stad. Ga door naar de ruïnes van Volubilis, de best bewaarde Romeinse ruïnes van Marokko. Na het bezichtigen van de ruïnes ga je naar Fes.

Dag 3 Fez

Maak een wandeltour door UNESCO-werelderfgoedlocatie de medina van Fes. Verken de doolhof van straten en steegjes en bezoek leerlooierijen en winkeltjes van ambachtslieden. Geniet daarna van een traditionele tagine tijdens de lunch bij een door G Adventures gesteunde coöperatie voor Marokkaanse plattelandsvrouwen en -kinderen.

Dag 4 Fez to Merzouga

Reis door het Midden-Atlasgebergte naar de Sahara en overnacht aan de rand van de duinen in een woestijnhotel in kasbastijl.

Dag 5 Merzouga/Tinghir

Verken de duinen van de Sahara tijdens een spannende jeeptour. Bezoek het dorpje Khamliya en ontmoet Gnaoua-muzikanten. Zij leren je meer over de geschiedenis van hun muziek en geven een optreden. Ga terug door de woestijn en bezoek nomaden. Je bekijkt hun huizen en onder het genot van een kopje muntthee vertellen ze je meer over hun levensstijl. Ga terug naar onze Auberge en reis naar Tineghir voor de avond.

Dag 6 Tinghir/Ouarzazate

Bezoek de Dadesvallei en reis verder over de 'Route van de 1000 kasba's'. Onderweg bezoek je Kasba Taourit. Je kunt een Berberse plantkundige bezoeken in Ouarzazate.

Dag 7 Ouarzazate/Marrakesh

Bezoek UNESCO-werelderfgoedlocatie de kasba van Aït-Ben-Haddou en ga daarna door naar Marrakesh. Je hebt tijd om zelf door deze fantastische stad te dwalen. Je kunt een historische tour maken, het Bahiaplaies en de Saaditombes bezoeken of de souks en winkeltjes afgaan.

Dag 8 Marrakesh

Ga 's morgens op ontdekking in Marrakesh. Bezoek daarna een historische riad voor een kookles van een Marokkaanse chef-kok en geniet na de les van je zelfbereide lunch.

Dag 9 Marrakesh

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door