Als een van de meest unieke festivals in de hele wereld is de Dag der Doden zowel een herdenking van onze voorouders als een groot feest, en hier heb je je backstageticket. Vergezel ons in Oaxaca – Mexico’s artistiek kloppend hart – voor een geheel ander perspectief van het land op de meest opwindende manier. En met straatdansen, geverfde gezichten, ongelooflijke ruïnes en pittoreske landschappen overal waar je komt, zal het gemakkelijk zijn om in de stemming te komen voor de "Dag der Doden."

Hoogtepunten van deze reis

Mezcal fabriekstour, Dit gedestilleerde likeur, dat niet verward mag worden met tequila, wordt in kleine porties gemaakt uit verschillende agavekruiden (puntige groene planten die op de toppen van granaatappels lijken). Proef verschillende types, inclusief witte, ongerijpte mezcal (vaak verkocht met een agavelarve erin), en ook (gerijpte) sets “reposado” en “añejo”.

Monte Albán tour, Geniet van het 360 gradenuitzicht, bekijk het Olmeeks houtsnijwerk en ga zeker het museum bezoeken om kunstwerken en gedenkstenen opgegraven in de 20e eeuw te bekijken.

Culinarie ervaring Oaxaca, Geniet van de culinaire lekkernijen van Oaxaca samen met een lokale host. Stop onderweg bij een markt en een chocolademolen, en doe mee aan een workshop tortilla's maken. Ga daarna bij een plaatselijke familie samen eten.

Reisschema - 7 dagen

Dag 1 Oaxaca

Kom aan wanneer je wilt. Transfer bij aankomst inbegrepen.

Dag 2 Oaxaca

Maak een oriëntatiewandeling in Oaxaca met je CEO om de stad te leren kennen. Beleef gedurende vijf dagen de cultuur, spiritualiteit en feestelijkheden van het beroemde Dag der Doden-festival. Er is vrije tijd om op verkenning te gaan, de nabijgelegen ruïnes van Monte Albán of Mitla te bezoeken, een kookles te volgen of te relaxen in een café op het centrale plein van de stad.

Dag 3 Oaxaca

Ontdek de culinaire hoogstandjes van Oaxaca met een lokale host, die ons naar de lokale markt, de chocolademolens en een workshop tortilla's maken zal nemen. Ga verder naar een keuken van een lokale familie en proef van de plaatselijke keuken, leer traditionele kookmethodes en praat over de eetcultuur in Oaxaca. Er is ook vrije tijd om de stad en de omgeving te verkennen.

Dag 4 Oaxaca

Ontdek de cultuur, spiritualiteit en feestelijkheden van het beroemde Dag der Doden-festival.

Dag 5 Oaxaca

Ontdek de cultuur, spiritualiteit en feestelijkheden van het beroemde Dag der Doden-festival.

Dag 6 Oaxaca

Geniet van je laatste volledige dag van het Dag der Doden-festival.

Dag 7 Oaxaca

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door