Reis af naar het mooie Marokko en ontdek enkele van de schitterendste landschappen die de wereld rijk is. Van een adembenemende zonsondergang boven imposante bergen tot de eeuwenoude architectuur die hier overal te vinden is – geef uw ogen de kost!

Tijdens deze twaalf dagen durende expeditie verkennen we betoverende steden als Marrakech en Fez, dwalen door prachtige kasba’s en doen idyllische bergdorpjes aan waar u kunt kennismaken met de lokale bevolking en hun cultuur. Verder is er uiteraard de gelegenheid rond te struinen door enkele authentieke, heerlijk geurende soeks én turen we tijdens een interessante astronomielezing samen naar de fonkelende sterrenhemel boven de Sahara.

Hoogtepunten van deze reis

Bezoek aan vijf UNESCO-werelderfgoedlocaties, waaronder de Romeinse ruïnes van Volubilis en de eeuwenoude Ksar van Aït-Ben-Haddou, samen met een expert van National Geographic

Een unieke kennismaking met de Berbercultuur tijdens een verblijf bij Kasbah du Toubkal, een National Geographic Unique Lodge in de heuvels van het Hoge Atlasgebergte

Kameelrit bij zonsondergang over de zandduinen van de Sahara, en een afscheidsdiner vergezeld door traditionele soefimuziek in Fez

Reisschema - 12 dagen

1 Casablanca, Marokko

Na aankomst in Casablanca heeft u de gelegenheid de wijk Al Habous en de Méchouar te verkennen voordat we aanschuiven voor ons welkomstdiner. (L/D)

Accommodatie: Kenzi Tower Hotel

2-3 Marrakech

Op dag twee reist u door naar Marrakech. Hier bezichtigt u de Koutoubia-moskee, de Saadi-tombes en het Paleis van Bahia. De dag wordt afgesloten met een diner, vergezeld door traditionele muziek. De volgende dag bezoeken we de Jardin Majorelle en het Musée Berbère. Vervolgens kunt u de medina met zijn vele marktkraampjes en ambachtslieden verkennen en u onderdompelen in de kleurrijke chaos van het Djemma el Fna. (dag 2: O/L/D; dag 3: O/L)

Accommodatie: Es Saadi Marrakech Resort

4-5 Hoge Atlasgebergte

We verruilen de drukte van de stad voor een imposant berglandschap en checken in bij Kasbah du Toubkal, een National Geographic Unique Lodge of the World die is gebouwd bovenop een middeleeuwse kasba. De komende dagen verkent u het dorpje en zijn markten, mag u binnenkijken bij de locals en kunt u in de omgeving meerdere wandelingen maken. (O/L/D)

Accommodatie: Kasbah du Toubkal

6-7 Aït-Ben-Haddou/Ouarzazate/Boumalne Dades

We steken de Tizi-n-Tichka-bergpas over en bezichtigen de eeuwenoude Ksar van Aït-Ben-Haddou. Vervolgens reizen we verder naar Ouarzazate, waar we de nacht doorbrengen. Op dag zeven volgen we de beroemde ‘Weg van de duizend kasba’s’ naar Boumalne Dades en maken een wandeling door de Dades-kloof. (O/L/D)

Accommodatie: Ksar Ighnda; Xaluca Dades

8 Erfoud/Rissani/Merzouga

Op weg naar Erfoud stoppen we in Rissani voor een bezoek aan een soek en maken bij zonsondergang een kameelrit over de zandduinen van de Sahara. We sluiten de dag af in ons comfortabele Berberkamp met een interessante astronomielezing onder een fonkelende sterrenhemel. (O/L/D)

Accommodatie: Bivouac Tented Berber Camp

9-12 Merzouga/Fez/Volubilis en Meknès

We reizen richting noorden, naar Fez. Hier bezichtigen we het Koninklijk Paleis en Fes el-Jdid, en wagen ons in het labyrint van de oude medina voor een bezoekje aan authentieke soeks en de schitterende veertiende-eeuwse Bou Inania Madrasa. Op dag elf heeft u de gelegenheid Fez zelf verder te verkennen, of deel te nemen aan een excursie naar de Romeinse ruïnes van Volubilis en Meknès. We sluiten ons Marokkaanse avontuur feestelijk af met een afscheidsdiner vergezeld door traditionele soefimuziek. De volgende dag begint u dan aan uw terugreis naar huis. (dag 9: O/L/D; dag 10: O/L; dag 11: O/D; dag 12: O)

Accommodatie: Riad Maison Bleue

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door