Deze tien dagen bieden een korte, maar volledige, kennismaking met de prachtige natuurwonderen en lokale culturen van Peru. Ontdek de historie van de Andes in de voormalige Incahoofdstad Cusco, breng twee onvergetelijke nachten vol oerwoudgeluiden door in onze jungle lodge en loop de Inca Trail (of maak de prachtige treinrit) naar de unieke bestemming Machu Picchu. Je gaat op reis met de grootste experts uit de regio.

Hoogtepunten van deze reis

Planetarium in Cusco, Bezoek het planetarium in Cusco, midden in de natuurlijke schoonheid van het Llaullipata Ecological Reserve. Bekijk door telescopen de duizenden sterren aan de zuidelijke sterrenhemel. Speur naar de sterrenbeelden van de zuidelijke hemisfeer en kom meer te weten over de band die de oude Inca's voelden met de kosmos.

Parwa community restaurant in de Heilige Vallei, Leer hoe dit door lokale bewoners gerunde restaurant is opgezet door G Adventures, de Planeterra Foundation en het Multilateral Investment Fund. Dit succesvolle 'farm-to-table' programma heeft de lokale economie een boost gegeven en heeft gezorgd dat er een aantal bijbehorende micro-ondernemingen zijn opgericht.

Ervaar de tradities van de Andes, Dit programma is exclusief beschikbaar voor reizigers van National Geographic Journeys en onderdeel van G Adventures for Good. Je bezoekt het 'Parque de la Papa' (Aardappelpark), een netwerk van zes landbouwgemeenschappen in de Heilige Vallei in Peru. Wandel met een lokale gids door deze bijzondere gemeenschap en maak kennis met lokale tradities op het gebied van landbouw, weefkunst en cultuur.

Reisschema - 10 dagen

Dag 1 Lima

Kom aan wanneer je wilt. Transfer bij aankomst inbegrepen.

Dag 2 Lima/Tambopata

Vlieg naar Puerto Maldonado en reis per motorboot verder naar onze comfortabele en intieme G Lodge Amazon.

Dag 3 Tambopata

Maak een excursie geleid door ervaren naturalisten, en spot wildlife aan nabijgelegen hoefijzermeren en clay licks. Relax wat in een hangmat, zwem wat in het lokale zwembad of bezoek een nabijgelegen plantage. Ga na het avondeten op een cruise om kaaimannen te spotten.

Dag 4 Tambopata/Cusco

Reis per boot het oerwoud uit naar Puerto Maldonado. Neem daar een vlucht over de Andes naar Cusco, het hart van het Incagebied. Bezoek 's avonds het planetarium van Cusco, voor een andere blik op de nachtelijke hemel. Bekijk een presentatie over de zuidelijke hemisfeer en hedendaagse astronomie en kom meer te weten over de band die de oude Inca's voelden met de kosmos. Bezoek het bijbehorende museum en speur door telescopen de sterrenhemel af.

Dag 5 Cusco/Urubamba

Een deskundige lokale gids neemt je de hele dag mee op excursie naar de Heilige Vallei. Je bezoekt onder andere de ruïnes van Pisac en Ollantaytambo en een door G Adventures gesteund weefproject voor vrouwen in een lokale gemeenschap. Je luncht bij het door G Adventures gesteunde Sacred Valley Community Restaurant in het indianendorpje Huchuy Qosqo.

Dag 6 Inca Trail

Vertrek uit Ollantaytambo met een busje, en ga naar km 82, waar de trektocht begint.

Dag 7 Inca Trail

Start vroeg, en beklim het steile pad naar Warmiwañusca, beter bekend als de Dead Women's Pass. Dit is met haar 4198 m het hoogste punt van de trektocht. De meeste trekkers bereiken het kamp vroeg in de namiddag, met voldoende tijd om tot rust te komen en te relaxen.

Dag 8 Inca Trail

Ga onderweg nog langs twee bergpassen en ruïnes. De eerste bergpas is Runquraqay op 3950 m hoogte, waar je op een heldere dag een glimp kan opvangen van de besneeuwde Cordillera Vilcabamba. Trek door het nevelwoud via een zachte helling naar de tweede bergpas van de dag, terwijl je door originele Inca-constructies wandelt. Het hoogste punt van de pas ligt op 3700 m. Geniet op een heldere dag van het spectaculaire uitzicht op de Urubamba-vallei.

Op 3650 m hoogte kom je aan bij de ruïnes van Phuyupatamarca, de "Stad boven de wolken". Kampeer hier of ga 1.5 uur verder nabij de Wiñay Wayna-ruïnes (Altijd Jong) op 2650 m hoogte.

Dag 9 Machu Picchu/Cusco

De laatste dag van de trektocht start heel vroeg, zodat we de Zonnepoort voor zonsopgang kunnen bereiken. Sta op rond 03:30 en wandel naar het checkpoint. Werp op een heldere dag de eerste blikken op de adembenemende ruïnes van Machu Picchu. Wandel bergafwaarts naar Machu Picchu voor een geleide tour op de site, en wat vrije tijd om op verkenning te gaan. Optie om de Incabrug te bezoeken, als daar tijd voor is.

Neem de bus naar Aguas Calientes, waar is afgesproken met de CEO en alle groepsleden die niet met de trektocht hebben meegedaan. Eet en relax wat voordat je 's namiddags met de trein terug naar Cusco reist.

Dag 10 Cusco

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door