Een Afrikaanse safari is een van de ultieme ervaringen die elke reiziger zou moeten meemaken, en dit achtdaags avontuur in Kenia is de ideale introductie. Maak dagelijks een safaritocht in de schaduw van de Kilimanjaro-berg, maak kennis met de levenswijze van de Maasai en leer meer over de neushoornbescherming van de bij National Geographic aangesloten Kenia Wildlife Service. Met vlaktes vol met wildlife en bezaaid met acaciabomen is dit het Afrika van je dromen.

Hoogtepunten van deze reis

Kenia Wildlife Service beschermingsgesprek, Krijg een beter begrip van de problemen betreffende stroperij en neushoornbescherming tijdens een gesprek van een vertegenwoordiger van de Kenya Wildlife Service, nu geleid door de vermaarde National Geographic onderzoeker Richard Leakey.

Masai Mara, Kenia's beroemde wildreservaat Masai Mara ligt in de enorme Great Rift Valley. Het reservaat is vernoemd naar de Masai-stam en de rivier de Mara en staat bekend om een indrukwekkend en mooi natuurlijk schouwspel: de jaarlijkse grote trek van miljoenen gnoes, zebra's en gazelles. En je kunt nog meer dieren spotten zoals leeuwen, luipaarden, neushoorns, olifanten, struisvogels en nog veel meer.

Nairobi, Deze bruisende metropool en hoofdstad biedt een overweldigende mix van Afrikaanse en Indiase cultuur, die beide ook goed tot uiting komen in de lokale keuken. Geniet in artistieke cafés van de beroemde Keniaanse koffie en trek daarna de stad in, het bruisende nachtleven in Nairobi mag je niet missen. Bezoek het Nationaal Museum voor een vleugje geschiedenis en archeologie en bekijk de belangrijke prehistorische vondsten van de beroemde familie Leakey.

Reisschema - 8 dagen

Dag 1 Nairobi

Kom aan wanneer je wilt. Transfer bij aankomst inbegrepen.

Dag 2 Nairobi/Masai Mara

Reis naar ons comfortabele tentenkamp in het hart van het wildreservaat. Maak in de avond een safaririt en leun daarna achterover in het kamp terwijl je geniet van het uitzicht over de vlaktes van het reservaat.

Dag 3 Masai Mara

Maak 's ochtends vroeg een safaririt. Daarna rijdt je door de glooiende heuvels van de Afrikaanse savanne, waar je nog meer wilde dieren kunt spotten. Aan het eind van de middag of 's avonds maak je nog een safaririt.

Dag 4 Masai Mara/Nationaal park Lake Nakuru

Ga al vroeg op pad en bezoek Ubuntu Café, een door G Adventures for Good gesteund project waar lokale vrouwen een opleiding krijgen en werken. Bekijk de werkplaats en boerderij en geniet van een heerlijke lunch met boerderijproducten. Ga verder naar onze safari lodge, in het nationaal park Nakuru. Maak 's namiddags een safaririt en bekijk wildlife aan het Nakuru-meer, en let vooral op de zeldzame neushoorns die in dit gebied wonen.

Dag 5 Nationaal park Lake Nakuru/Nationaal park Amboseli

Trek na een safaririt 's ochtends zuidwaarts naar het beroemde nationaal park Amboseli, gelegen aan de voet van Afrika's hoogste berg, de Kilimanjaro. De met sneeuw bedekte top van de berg torent hoog boven het park uit en vormt de perfecte achtergrond voor foto's.

Dag 6 Amboseli National Park

Maak vandaag 's ochtends en 's avonds van een safaririt. Relax de rest van de dag in het kamp, en geniet van het uitzicht op de Kilimanjaro en het wild dat zich naar de drinkplaatsen bij het kamp begeeft. Een vertegenwoordiger van de Kenya Wildlife Service vertelt meer over de bescherming van neushoorns en de problemen met stroperij.

Dag 7 Amboseli National Park/Nairobi

Geniet van de overweldigende Afrikaanse zonsopgang tijdens onze laatste safaririt voordat we teruggaan naar de hoofdstad van Kenia.

Dag 8 Nairobi

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door