Ga mee op een tiendaagse expeditie met National Geographic en ervaar Zuid-Kenia door de ogen van zijn toegewijde beschermers. Tijdens deze unieke en gevarieerde reis, dwars door de glooiende graslanden, doen we drie van de indrukwekkendste nationale parken en reservaten van het land aan. We speuren de weidse savannes af naar zeldzame diersoorten, bewonderen enkele van de mooiste schepsels op aarde in hun natuurlijke leefomgeving en ontmoeten de onderzoekers, wildlife-biologen en natuurbeschermers die zich er met hart en ziel voor inzetten stroperij en verlies van habitat in Oost-Afrika te bestrijden.  

Hoogtepunten van deze reis

Een uniek avontuur, geïnspireerd op door National Geographic ondersteunde initiatieven rondom het behoud van Kenia’s iconische wildlife, waarbij u enkele van de mensen ontmoet die zich hier inzetten voor de bescherming van olifanten, neushoorns en grote katachtigen

Safari’s in drie reservaten met grote concentraties Afrikaanse megafauna: Amboseli National Park, Lewa Wildlife Conservancy en Masai Mara National Reserve

Bezoek aan het gerenommeerde David Sheldrick Wildlife Trust in Nairobi, waar u kennismaakt met de weesolifanten die hier worden opgevangen

Reisschema - 10 dagen

1 Nairobi, Kenia

Na aankomst wordt u op de luchthaven van Nairobi ontvangen door onze medewerkers en vervolgens naar het hotel gebracht. De rest van de dag kunt u naar eigen wens invullen.

Accommodatie: Tamarind Tree Hotel

2 Amboseli National Park

Vandaag vliegt u naar Amboseli National Park, een reservaat met uitgestrekte moeras- en graslanden die door ondergrondse stroompjes worden voorzien van water afkomstig van de Kilimanjaro. Het park is het domein van honderden olifanten en daarmee één van de beste plekken in Afrika om deze majestueuze dikhuiden in het wild te spotten. Met de rit naar onze duurzame accommodatie heeft u meteen uw eerste safari te pakken. We verblijven de komende nachten in Tortilis Camp, dat uitkijkt op de Kilimanjaro – de hoogste vrijstaande berg ter wereld. Eenmaal in het kamp schuiven we aan voor de lunch en installeren ons in onze tenten, voordat we in de middag opnieuw de eindeloze savanne afspeuren naar jachtluipaarden, leeuwen, zebra’s en andere bijzondere dieren. (O/L/D)

Accommodatie: Tortilis Camp

3 Amboseli National Park

Ook vandaag gaan we op safari en komt u meer te weten over het gedrag van olifanten terwijl we op zoek gaan naar de hier levende kuddes. De savanne is echter ook het domein van uiteenlopende kleinere dieren, waaronder ruim vierhonderd vogelsoorten – van prachtig gekleurde spreeuwen tot grijze kroonkranen. Kijk terwijl we door het uitgestrekte grasland rijden dus goed om u heen. In de middag brengen we een bezoek aan het Amboseli Elephant Research Project, het langstlopende onderzoek naar wilde olifanten ter wereld, waarvoor directeur Cynthia Moss steun ontving van de National Geographic Society. We worden ontvangen door onderzoekers van het project, die u meer vertellen over het observeren van de kuddes en het verzamelen van biologische monsters in het veld. (O/L/D)

Accommodatie: Tortilis Camp

4 Lewa Wildlife Conservancy

Vandaag pakken we het vliegtuig naar het Lewa Wildlife Conservancy, dat zich aan de noordzijde van Mount Kenya bevindt. Hier strekt zich ruim 25.000 hectare aan gouden savanne uit, met verspreid over het landschap de karakteristieke paraplubomen. Het reservaat is een geweldig voorbeeld van geslaagd natuurbehoud en biedt een gezonde leefomgeving waar verscheidene zeldzame wilde diersoorten, waaronder de netgiraffe, de prachtige grévyzebra en de Afrikaanse wilde hond, zich thuis voelen. Lewa en het aangrenzende Borana Conservancy herbergen bovendien zo’n vijftien procent van alle neushoorns die in Kenia te vinden zijn. Zodra u zich in uw tent heeft geïnstalleerd, kunt u tijdens een safari door het gebied een eerste glimp opvangen van deze en vele andere wilde dieren. We sluiten de dag af met een drankje op de savanne. (O/L/D)

Accommodatie: Lewa Safari Camp

5 Lewa Wildlife Conservancy

If you wish, rise at daybreak for a birding walk, spotting avian species flitting and fluttering amid the grasses. Lewa is home to more than 350 bird species, including beauties like the lilac-breasted roller, Hartlaub’s turaco, and the variable sunbird. Or see Lewa from a different perspective on a thrilling bushwalk. Tread in the tracks of lions, rhinos, and leopards; spot tiny members of the ecosystem, and learn to identify local flora. Later, meet with members of Lewa’s award-winning security team, whose effective patrolling of the reserve has ensured that not a single rhino has been poached in the past three years (to date).
Lewa Safari Camp (B/L/D)

5 Lewa Wildlife Conservancy

Als u wilt, kunt u vandaag deelnemen aan een vroege vogelexcursie en bij het ochtendgloren bijzondere vogels in het weidse grasland spotten. In Lewa vliegen en fladderen ruim 350 verschillende soorten rond, waaronder de prachtige vorkstaartscharrelaar, Hartlaubs toerako en ornaathoningzuiger. Verder heeft u de mogelijkheid het gebied te verkennen tijdens een spannende bushwandeling, waarbij u in de sporen van leeuwen, neushoorns en luipaarden treedt, er ook aandacht is voor de kleinere dieren binnen het ecosysteem en u lokale flora leert herkennen. Later op de dag ontmoeten we enkele leden van Lewa’s met prijzen bekroonde beveiligingsteam, dat er met effectieve patrouilles voor heeft gezorgd dat er hier in de afgelopen drie jaar geen enkele neushoorn is gestroopt. (O/L/D)

Accommodatie: Lewa Safari Camp

6 Lewa Wildlife Conservancy

Na het ontbijt heeft u de keuze uit twee excursies. Optie één is een verkenning van het Ngare Ndare Forest Reserve, waar u hoog boven de grond via touwbruggen de boomtoppen afspeurt naar slingerende zwartwitte franjeapen en vervolgens een verfrissende duik kunt nemen aan de voet van een waterval. Optie twee is een bezoek aan een traditioneel dorpje, waar u kennismaakt met de Samburu-cultuur en ontdekt hoe de woningen hier worden gebouwd. In de avond staat er opnieuw een safari op het programma, gevolgd door een feestelijk diner in de bush. (O/L/D)

Accommodatie: Lewa Safari Camp

7 Lewa Wildlife Conservancy/Masai Mara

Na een laatste safari door Lewa, op weg naar de airstrip, vliegen we naar het legendarische Masai Mara National Reserve. We verblijven in een charmant tentenkamp aan de rand van het Soit Ololol (of Oloololo) Escarpment, op privaat terrein dat pal aan Masai Mara grenst – zonder omheining, maar weg van het overige publiek dat het reservaat aandoet. Na de lunch stappen we in een open safarivoertuig voor een wildlife-excursie. (O/L/D)

Accommodatie: andBeyond Kichwa Tembo Tented Camp

8 Masai Mara

We staan vandaag weer vroeg op, om bij het ochtendgloren het spoor van het wild dat ‘s nachts door het gebied is getrokken te volgen. Op dit tijdstip zijn de dieren die hier op de vlaktes leven, zoals thomson- en grantgazelles, lier- en elandantilopen en ook de roofdieren die op ze jagen, namelijk heel actief en heeft u veel kans ze te spotten. Er zijn maar weinig gebieden in Afrika waar grotere populaties roofdieren voorkomen dan hier. In het voorbijgaan ziet u in de Mara-rivier grote groepen nijlpaarden tot hun neusgaten ondergedompeld in het water en op de oever krokodillen baden in de zon. We sluiten de dag af met een avondsafari langs de rivier. (O/L/D)

Accommodatie: andBeyond Kichwa Tembo Tented Camp

9 Masai Mara

In de ochtend worden we ontvangen door onderzoekers van het Anne K. Taylor Fund, een organisatie die samen met de lokale Masai-gemeenschap het wild in het gebied beschermt door het terugdringen van mens-dierconflicten, en hierbij wordt ondersteund door National Geographics Big Cats Initiative. Ze vertellen u meer over lopende projecten, zoals het versterken van zogenaamde boma’s om te voorkomen dat roofdieren vee kunnen aanvallen, iets wat vaak leidt tot stropen uit wraak. Tot slot maken we nog een laatste safari voordat we ons avontuur feestelijk afsluiten met een afscheidsdiner onder de sterren. (O/L/D)

Accommodatie: andBeyond Kichwa Tembo Tented Camp

10 Nairobi

Bij terugkeer in Nairobi worden we opgewacht door Washington Wachira, die met steun van National Geographic natuurbeschermers in de dop opleidt via zijn Youth Conservation Awareness Programme. We brengen een bezoek aan het Giraffe Centre, waar de bedreigde rothschildgiraffe in gevangenschap wordt gefokt en vervolgens in het wild wordt uitgezet. De volgende stop is het David Sheldrick Wildlife Trust, dat in september 2011 te zien was in het tijdschrift van National Geographic. De organisatie is het succesvolste reddings- en revalidatieprogramma voor weesolifanten. Hier heeft u de gelegenheid mee te lopen met de verzorgers en de olifanten van dichtbij te bewonderen als ze ‘s middags worden gevoerd. Vervolgens wordt u naar de luchthaven gebracht en begint u weer aan uw terugreis naar huis. (O/L)

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door