Ervaar de schoonheid van Kaapverdië, aan boord van deze negen dagen durende expeditiecruise van Dakar naar Praia met National Geographic en PONANT – een onvergetelijke kennismaking met de schitterende landschappen, afgelegen dorpjes en eeuwenoude tradities van deze bijzondere regio.

Vanuit Senegal zetten we koers naar het eiland São Nicolau, waar u kunt genieten van het ongerepte berglandschap, de pittoreske hoofdstad Ribeira Brava ontdekt en meer te weten komt over de vriendelijke locals en hun fascinerende tradities. Vervolgens vaart het schip westwaarts naar Mindelo, de culturele hoofdstad van Kaapverdië. Hier brengt u onder meer een bezoek aan de bedrijvige lokale markt en bent u opnieuw getuige van enkele traditionele gebruiken.

Op het uitgebreide programma staan bovendien bezichtigingen van Santo Antão, het eiland met de groenste vallei van de archipel, het vulkanische eiland Fogo en het spectaculaire Boa Vista, waar de glooiende gouden zandduinen zich in de oneindigheid voor u uitstrekken. Als kers op de taart eindigen we ons Kaapverdische avontuur in de levendige stad Praia.

Deze expeditiecruise is aan boord van Ponant's Le Dumont D'Urville, behorende tot de Explorer-klasse. Bekijk hier alle details van het schip, waaronder het dekplan en alle voorzieningen aan boord.

Hoogtepunten van deze reis

Een bezoek aan het vulkanische eiland Fogo, waar zich de hoogste bezienswaardigheid van Kaapverdië bevindt en een prachtige wandeling u langs sporen van recente en oudere lavastromen voert

Een kennismaking met Kaapverdië en de omliggende eilanden, vergezeld door experts, fotografen en natuurgidsen van National Geographic die u veel interessants over deze omgeving kunnen vertellen

Ontspannen op de serene stranden van Boa Vista, waar u tijdens een duik in het kristalheldere water bovendien de exotische onderwaterwereld kunt ontdekken

Een bezoek aan UNESCO-werelderfgoed in Praia, Cidade Velha en Ribeira Grande

Reisschema - 8 dagen

1 Dakar

Uw expeditiecruise start in Dakar, de hoofdstad van Senegal, direct tegenover de Kaapverdische eilanden. Voor vertrek hoeft u zich hier absoluut niet te vervelen, met ongeëvenaard natuurschoon en de schitterende kleurenpracht van het historische centrum waar u in Marché Kermel kunt proeven van heerlijke lokale delicatessen. Een bezoek aan het eiland Gorée is ook zeer aan te bevelen. Dit eiland, dat op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat, was enkele eeuwen het grootste centrum van de slavenhandel aan de Afrikaanse kust en staat garant voor een zeer indrukwekkende en ontroerende ervaring. En voor natuurliefhebbers gaat er maar weinig boven de flora en fauna in het nationale park van de eilandengroep Îles de la Madeleine.

2 Op zee

Benut deze tijd op zee om te genieten van de vele faciliteiten van Le Dumont-d’Urville. Trakteer uzelf in de spa van het schip op een ontspannende massage met uitzicht op zee of neem een duik in het zwembad. Grijp uw kans om tijdens interessante workshops meer te weten te komen over de bestemming en een gesprek aan te knopen met experts en fotografen van National Geographic. Of geniet gewoonweg van het spectaculaire uitzicht vanaf het bovendek en wie weet ziet u wel enkele van de wilde dieren die in deze wateren leven.

3 São Nicolau

Ten zuidwesten van São Vicente ligt São Nicolau, een sereen en nog relatief onontgonnen eiland met een spectaculair landschap bestaande uit weelderige valleien, dramatische bergen en natuurlijke turkooizen poelen.

Nabij de top van Mount Gordo ligt de aantrekkelijke hoofdstad Ribeira Brava in een diepgroene vallei. Niet ver daar vandaan kunt u genieten van het natuurschoon tijdens een wandeling over de bergpaden rondom Fajã en spot u misschien wel enkele van de zeldzame, extreem oude drakenbloedbomen die hier op het hoge plateau groeien. Langs de kust zijn er eveneens genoeg geweldige bezienswaardigheden, zoals de Blue Hole, het rustige strand van Tarrafal en het charmante vissersdorpje Preguiça.

4 Mindelo

Mindelo staat bekend als de culturele hoofdstad van Kaapverdië. De stad is gelegen aan de noordwestkust van São Vicente en kijkt uit over Porto Grande Bay.

Enkele straten verwijderd van het drijvende resort Pont d’Água stuit u op de pastelkleurige huizen en koloniale architectuur van de historische wijk. En ook de façades van het oude Gouverneurspaleis en de bedrijvigheid van de Mercado Municipal (een overdekte markt) zijn een absolute must see.

5 Porto Novo

Op dag vijf doen we in het zuidoosten van het eiland Santo Antão de kustplaats Porto Novo aan.

De pittoreske haven, waar kleurrijke boten op een rij in het zand liggen, vraagt om een foto. Vanuit hier heeft u een geweldig uitzicht op de Atlantische Oceaan en het nabijgelegen eiland São Vicente. In het centrum vindt u opnieuw de charmante gekleurde huizen die zo kenmerkend zijn voor de Kaapverdische architectuur en kunt u smullen van de overheerlijke desserts die men hier maakt met lokaal geteeld fruit, zoals bananentaartjes of flan met papaja.

6 Fogo

Ten westen van Praia ligt het vulkanische eiland Fogo, waar zich de hoogste bezienswaardigheid van Kaapverdië bevindt. De heuvels aan de voet van de vulkaan Pico de Fogo, met rondom de actieve krater een enorme caldera, zijn een geweldige plek voor een mooie wandeling. Routes starten in het kleine plaatsje Chã das Caldeiras en voeren u langs sporen van recente en oudere lavastromen. Ook hier zijn er aan de rotsachtige kust voldoende opties: van het pittoreske Mosteiros tot de historische plaats São Filipe, waar elegante koloniale huizen uitkijken over de Atlantische Oceaan.

7 Boa Vista

Boa Vista is het op twee na grootste eiland van Kaapverdië en befaamd om de Deserto de Viana, een ongerepte woestijn met glooiende gouden zandheuvels, en de omringende kristalblauwe wateren. De zandduinen, oases en droge vlaktes verkent u het beste in een jeep met vierwielaandrijving, waarmee u op volle vaart door dit kleine maanlandschap van nauwelijks dertig kilometer lang kunt racen. Het water rond het eiland is een waar surfparadijs en dankzij de rijke onderwaterwereld is het ook een geweldige snorkelspot.

8-9 Praia

We ronden onze expeditiecruise af in Praia, de hoofdstad van Kaapverdië, gelegen op het zuidelijkste puntje van het eiland Santiago. Boven de haven staat het standbeeld van Diogo Gomes, de man die de archipel in 1460 ontdekte. In het oude centrum kunt u in het Etnografisch Museum meer te weten komen over de rijke culturele geschiedenis van de eilandengroep.

Neem vandaag zeker nog even de tijd om deze mooie stad te verkennen, voordat u aan uw terugreis naar huis begint.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door